Hjem / Verden / Karpe Diem?

Karpe Diem?


Amerikas præsident Donald Trump var den 5-6. november i Japan på et statsbesøg. Under dette statsbesøg deltog Præsident Trump i fodring af karper i Tokyos Aksaka palads, inden en frokost med Japans statsminister Shinzo Abe.

Kedelig historie, vi lukker her.

.

.

.

Nej, der faktisk noget interessant i historien. For selvom fodring af karper ikke ligefrem er noget der kan få folk til at springe op af stolen, så er den måde mange medier har behandlet historien værd at fortælle.

I en video af fodringen vises Trump der tømmer hele sin æske med foder ned i dammen, i stedet for at drysse foderet med en ske. Videoen der kom fra CNN gav ammunition til alverdens Trump-hadende medier. Fra blandt andre Washington Post, engelske The Guardian, og internetgiganter som Buzzfeed kom historie på historie om at Trump er en skamplet på Amerika, overfodrer forsvarsløse fisk og at hans utålmodighed er farlig at have i det hvide hus.

Sagen er bare den at Trump kun gjorde som sin Japanske modpart der øjeblikke forinden havde tømt sin æske, hvilket man ikke kan se i CNNs video grundet kreativ brug af zoom. Historien var altså næsten rent opspind, en fantasi der klarede sig forbi adskillige redaktører og nåede ud til masserne i Amerika og i mindre grad Europa.

twitter.com/MarkDice/status/927467799848534016

Herhjemme var vi så vidt jeg kan se forskånet for denne falskhed, nok ikke fordi Danske medier er særligt ærlige, men nærmere at historien var blevet vist falsk inden man nåede til tasterne i på de Danske redaktioner. De fleste medier i andre lande der rapporterede historien, har da også enten trukket den tilbage eller ændret den til at være mere i stil med virkeligheden. Men skønt løgnens korte levetid, var den et lysende eksempel på at man ikke skal stole på medierne, selv ikke i tilsyneladende harmløse sager.

Men det vigtigste er at nogen satte en sjov tekst på billederne… Ok, det er nok mest mig der syntes det.

Om Lord Lolland

Lars "Lord" Lolland, gennemsnitlig Lollandsk kontanthjælpsmodtager og uansvarlig redaktør på Dagens Blæser

Tjek også

“Prins raser efter racisme”

Jeg kunne ikke undgå at give projektilopkastpressen hos TV2 et klik, da prins William (ham …

Efterlad et svar

Venligst Log ind for at kommenterer
  Abonner  
Informer om