Hjem / Verden / Generalens sidste slag

Generalens sidste slag

“Slobodan Praljak er ikke en krigsforbryder, jeg afviser jeres dom med foragt!”

Sådan lød de sidste offentlige ord fra Bosnisk-Kroatisk general Slobodan Praljak, mens han bliver dømt for krigsforbrydelser mod muslimske Bosniere under krigen i Yugoslavien, og kun et øjeblik før han begår selvmord i retsalen i Haag ved at tage gift.

General Praljak var efter eget udsagn uskyldig og overgav sig selv i 2004 til retsforfølgelse så han kunne bevise sin uskyld. Efter 2 års ventetid og 7 års retsag blev han med undtagelse af enkelte forhold i 2013 kendt skyldig og idømt 20 års fængsel, hvilket han naturligvis ankede.

Den nye retssag endte onsdag hvor FNs dommere kendte ham skyldig igen med de samme 20 år. På trods af at Praljak allerede havde udtjent 2/3 af dommen og ville kunne prøveløslades nærmest med det samme, så valgte han at tage sit eget liv mens dommen blev afsagt, frem for at anerkende og legitimere en dom der var en fortsættelse af 90’ernes grove vestlige hetz mod Serbere og Kroater. Vestens og i særdeleshed Amerikanernes indblanding og favorisering har betydet at selv de mindste krigsforbrydelser begået af Kroater eller Serbere er blevet forfulgt og hårdt straffet, mens krigsforbrydelser begået af Bosniere, Albanere og Amerikanerne selv stadig ignoreres den dag i dag.

Sov sødt Praljak. Jeg ville sige at han fjerner kebab i himlen, men muslimer er overhoved ikke på gæstelisten der.

Om Lord Lolland

Lars "Lord" Lolland, gennemsnitlig Lollandsk kontanthjælpsmodtager og uansvarlig redaktør på Dagens Blæser

Tjek også

“Prins raser efter racisme”

Jeg kunne ikke undgå at give projektilopkastpressen hos TV2 et klik, da prins William (ham …

1
Efterlad et svar

Venligst Log ind for at kommenterer
1 Kommentartråde
0 Tråd kommentarer
1 Følgere
 
Flest stemmer
Hotteste kommentar
1 Kommentarorer
Lars Nylige kommentatorer
  Abonner  
nyeste ældste mest stemt
Informer om
Lars
Gæst
Lars

en ærefuld handling