Hjem / Danmark / Kviklån

Kviklån

På grund af forandringer i min hverdag, er jeg begyndt tage bybussen om morgenen i en dansk storby. Første gang jeg skulle med bussen, så bemærkede jeg at der var nogle fladeskærme i bussen med reklamer. Jeg bemærkede også, at i løbet af en 10 minutter lang bustur, så var der over otte reklamer med forskellige typer af kviklån. Det gav selvfølgelig god mening, de fleste folk der er i en sådan bybus om morgenen er unge, som ofte er desperat efter penge og er derfor nemme at manipulere til at tage kviklån. Ikke desto mindre følte jeg en klar foragt. Til dels var foragten overfor kviklåns selskaberne, som vil udnytte folks svage vilje til at foretage dårlige valg. Men størstedelen af min foragt var overfor det offentlige, som tillod at bybusser var fyldt med reklamer, hvis formål er få folk til at tage dårlige valg.

Den 13. december ser jeg så en Metroxpress artikel handle om netop det emne, unge der låner. Overskriften på artiklen er ”Unge i storbyerne låner penge som aldrig før”. Der står, og jeg citerer ”Unge i storbyerne låner mest online” og der bliver pointeret i artiklen at de unge bruger pengene yderst dumt, på tøj, rejser og lign. Derudover står der også at lånene ofte er dårlige for de unge, og det nogle gange ender i en gældsspiral.

Selvfølgelig låner unge i storbyerne meget, når de er omgivet af reklamer, der er designet til at få dem til at gøre det! Det egentlige problem ligger hos det offentlige, som tillader skadelige elementer for landets unge, i at blive promoveret i offentligheden.

Det er klart, at fra et liberalt synspunkt, så er det jo bare private firmaer der tilbyder en service til de unge, som de unge så vælger at tage imod. Det er fuldkommen frivilligt.

Teknisk set er det sandt, men det er også sandt liberale tydeligvis ikke bekymrer sig om deres unge, fordi hvis de gjorde det, så ville de fjerne skadelige elementer fra dem. Som en traditionalist er det klart, at ligesom homoseksualitet, raceblanding o.l. degeneration ikke skal promoveres offentligt, så skal andre skadelige ting såsom kviklån heller ikke.

Kan man holde de (((grådige kapitalister))) der ejer kviklåns firmaer ansvarlige for at de manipulere vores unge til at tage dårlige beslutninger? Ja det kan man. Men når det så er sagt, så havde man jo heller aldrig forventet andet af dem. Det er vores stat som i sandhed har svigtet de unge, og det er staten som burde holdes ansvarlig for hvad der sker med dem.

Om Estrup

Tjek også

Ultra kastede børn for pædofil

I 2019 lavede DR [Danmarks Rådenskab, red.] et børneprogram ved navn “Ultra Smider Tøjet”, hvor …

4
Efterlad et svar

Venligst Log ind for at kommenterer
4 Kommentartråde
0 Tråd kommentarer
1 Følgere
 
Flest stemmer
Hotteste kommentar
4 Kommentarorer
Sultne SørenLarsLarsenIngolf GaboldsenClaus Boatsinker Nylige kommentatorer
  Abonner  
nyeste ældste mest stemt
Informer om
Claus Boatsinker
Administrator

Helt enig.

Ingolf Gaboldsen
Skribent

Regeringen sætter rammerne for udlån, umiddelbart er det deres skyld.

Vi kan så antaste firmaernes moral og spørge til hvorfor politikerne tilsyndeladende, ikke gør op med problemet.

Måske der nogle EU-direktiver i vejen. Måske støtter disse firmaer poltikernes erhvervsklubber som vi borgere ikke har adgang til at kunne gennemskue. Måske tænker de på karrieren langsigtet.

Som lægmand må desværre bare stå tilbage og drage sine egne konklusioner, når der ikke er åbenhed omkring og politikerne ikke går borgernes ærinde.

LarsLarsen
Gæst
LarsLarsen

Hørt hørt! En skandale, skulle man tro.

Sultne Søren
Gæst
Sultne Søren

Det kunne også være at forældre bare skulle lære deres børn at være økonomisk mere ansvarlig i stedet for at sende lorten videre til staten? Tag dog lidt ansvar selv.