Hjem / Verden / Islamhad og online-aktivisme i Kina

Islamhad og online-aktivisme i Kina

I den kinesiske provins Xianjing, har der igennem mange år været problemer med adskillige Islamistisk inspirerede terrorangreb. Mange af disse afstedkommer fra de 8-9 millioner Uyghur-”kinesere”, der udgør 5% af befolkningen i provinsen, er Sunni-muslimer og er en del af en folkegruppe med etnisk-tyrkisk afstamning der har spredt sig mange steder i mellemøsten og sydvest-asien.

Som en del af den centralt styrede kinesiske regerings plan for at assimilere alle kinesere og gøre op med ”feudal overtro” gjorde man mere for at udligne forskelle i befolkningen i 1980’erne, bl.a. med fokus på at fremme ateisme fremfor religion. Dette kuede ikke Islamisterne, som på sædvanligvis begyndt at yde modstand, med alle Islams forskrifter. Terror har derfor siden 90’erne været hverdag, med flere hundrede døde kinesere som følge i ind- og udland, hvor der konstant bliver kaldt til angreb

Fra kinesernes side blev opgøret med dette startet i slutningen af 00’erne, da man nok engang blev udsat for endnu et stort terrorangreb. Regeringen oprettede et nationalt initiativ mod ”anti-ekstremisme” der, foruden terrorisme , gør op med Uyghur-muslimernes Islamistiske tag på civil-samfundet der en periode har bandlyst alt statslig tv, lærerbøger i skoler, begyndte højlydte bønnekald fra deres moskéer efter sharia-lovens forskrifter. Man indførte nye regler om religiøs beklædning (klæder, skæg og symboler) der bl.a. blev bandlyst i offentlig transport.


På internettet i takt med “Global-Jihads” udbredelse, har muslimernes adfærd ført til en hård retorik, for at gøre folk opmærksom på problemet. Grupper af kinesere der kalder sig ”Mu Hei (”, som betyder muslim-hader, springer frem alle steder f.eks. på Kinas twitter-klon Sina Weibo. Nedenfor ses et eksempel på denne adfærd, ”green” betyder muslimer, fordi grøn er en af de grundlæggende farver i Islam, hvilket også kan ses i mange flag fra mellemøsten.


En af disse ”Mu Hei”s er 23-årige ”Zhou” der er web-developer og bor byen Qingdao i en nærliggende provins. Han har skrevet kommentarer som ”lad os skyde 100 grønne” og ”Hvorfor ikke dræbe alle grønne”. Og tilføjer at han ville ønske der ikke fandtes nogle muslimer i verden, men vil være anonym fordi muslimerne ville komme og hugge ham i stykker.

Samme aktivister har også et begreb for dem de kalder “white left”, nemlig “baizuo”.  Der er en betegnelse for dem der realiserer sig selv gennem ensidig politisk aktivitet inden for immigration, seksuel adfærd, minoritet og kvoter som vi kender det fra kulturradikale i vesten. Vært på Fox News Tucker Carlson, har før omtalt emnet. 

www.youtube.com/watch?v=f4R8o56ilQs

Nogle firmaer er så småt ved at indføre den politisk-korrekte mentalitet, som Huawei, der har lanceret en telefon med indbygget “bønnekalds”-funktion.

Kunne det være der var en anden fællesbetegnelse for fremmedhad, som ikke har at gøre med “white men”, nu hvor vi ser folk fra Asien være mindst ligeså aggressive i deres retorik overfor problematiske segmenter af verdensbefolkningen? 

Om Ingolf Gaboldsen

Tjek også

“Prins raser efter racisme”

Jeg kunne ikke undgå at give projektilopkastpressen hos TV2 et klik, da prins William (ham …

1
Efterlad et svar

Venligst Log ind for at kommenterer
1 Kommentartråde
0 Tråd kommentarer
12 Følgere
 
Flest stemmer
Hotteste kommentar
1 Kommentarorer
Lars Nylige kommentatorer
  Abonner  
nyeste ældste mest stemt
Informer om
Lars
Gæst
Lars

blå-øjet er synonym for naiv