Hjem / Danmark / En samtale med en boomer

En samtale med en boomer

Der har været megen negativ snak om boomergenerationen, de såkaldte 68’ere. Er de medskyldige i de vestlige landes hurtigt konstruerede dødsspiral, eller er de blot bekymringsfri sjæle, som ikke skal klandres for alle samfundets onder? For at forsøge at komme til bunds i B.S. (boomerspørgsmålet) har vi på Dagens Blæser lavet et interview med en boomer, Uffe Langeskov på 66 fra Roskilde. Vi talte med ham over telefonen, og gengiver interviewet i sin helhed her:

Dagens Blæser (DB): Hej Uffe. Tak fordi du ville tale med os. Vi går direkte til de spørgsmål vi har forberedt, hvis det er ok med dig. Hvad er dit syn på den million fremmede der er kommet ind i landet i den tid du har været stemmeberettiget?

Uffe: Mja, det er mange. Vi skal ikke bedømme folk på deres hudfarve. Vel? Alle skal da have en chance. Ja der er godt nok mange af de sorte hvor jeg bor, i Roskilde, ikke, og min søn er faktisk blevet overfaldet af nogle araberdrenge da han skulle til bageren. Men vi skal også behandle dem ordentligt, ikke? De få skal jo ikke ødelægge det for de mange. Det kan vi simpelthen ikke være bekendt. De er jo ikke kommet her for sjov, vel? Altså, vi skal jo ikke afvise folk i nød, vel? Vi har et rigt samfund og der er da plads til folk som kommer for at arbejde hårdt. Der er masser af jobs som danskerne ikke gider at lave. Ikke? Det er da flot at vi har folk udefra som vil hjælpe os. Danmark ville sgu’ gå i stå, hvis vi lukkede om os selv.

DB: Der er altid uro i Mellemøsten og Danmark har blandet sig i årtier, som fredsmægler, som militærmagt og så videre. Hvordan ser du Danmarks rolle i disse konflikter?

Uffe: Vi har et broderland der, ikke? Europa er judeo-kristent. Det er fælles kultur, ikke? Israels kamp er vores kamp. De har muslimer som vil slå dem ihjel og stjæle deres land. Og vi sad passivt til under hele holocaust, mens Hitler dræbte alle jøder i Europa. Aldrig mere. Vel? No way, du! Vi har muslimer i Danmark, som er velintegrerede, bare se Rushy Rashid. HUN har ben i næsen! Eller Øslem Sekiks. HUN har godt nok ben i næsen! Men Israel er kanariefuglen i kulminen, ikke? Alle dem dernede vil slå dem ihjel, ikke? Har de ikke ret til deres land og til at beskytte deres grænser? Ved du at Israel er det eneste demokrati i Mellemøsten? Det er rigtigt. Israel er det eneste demokrati i Mellemøsten. Og krige? Ja, Hussein havde atomvåben og Fogh stoppede ham. Og Taleban havde netop begået najn ællævin, så skulle vi bare have sagt til Bush at han sku’ klare det selv? Der var Fogh god. De Taleban var jo helt godnat, ikke?

DB: Da du var spæd var Danmark stadig præget af traditionelle kristne værdier. Hvordan ser du udviklingen siden? For eksempel med homoægteskaber, promiskuøs opførsel og høj skilsmisserate?

Uffe: Ja, det er sgu’ sket noget. Men altså, kirke, altså, det er noget støvet noget. Vi var en unik generation. Vi havde Stones og Beatles altså. Og galar, altså hash, ikke, var alle steder. Summer of love du! Vores forældres liv var ikke spændende eller noget, og man tager de oplevelser man kan få. Normer er til for at blive brudt. Sådan er det. Altså andres frihed er fint med mig, så længe jeg selv har frihed. Bøsser kan sgu’ gøre hvad de vil i deres soveværelse, ikke? Det kan jeg ikke stødes over. Det er da deres liv. Hvordan skulle det lige være et problem? Hvis de vil gifte sig, så skal de altså ikke gøres til et problem. Det skal der være plads til, ikke sandt? Vi har også sagt til vores børn at de skal beskytte sig. Deres partnervalg er sgu’ ikke noget vi gamle skal blande os i. Det er ligesom deres liv. Og skilsmisse, ja, det er snart alle vores vennepar, der er blevet skilt. Men hvis man ligesom er på hvert sit spor. Ser du? Altså. Man skal ikke bare blive sammen for at blive sammen. Vi ændrer os sgu’. Man har kun et liv du.

DB: Ok. Jeres børnebørn vil alt andet lige med matematisk sikkerhed se et Danmark hvor de bliver en minoritet. Er det i orden med dig? Hvordan ser du din generations håndtering af den samfundsudvikling?

Uffe: Javel, javel. Jamen… de tal er jo fremskudte. Man kan jo ikke spå om fremtiden på den måde. Det er helt urealistisk, føler jeg. Man skal jo så også huske at mange af dem der er kommet til landet er blevet danskere. Og de er jo født her, så hvem skal sige at de ikke er hjemme, vel? At de ikke er danskere? Så…. altså, jeg lever jo heller ikke evigt. Jeg har haft et godt liv, ikke? Og jeg er ret stolt faktisk over at have set alle de udlændinge, som har valgt at vores land er det bedste for dem. Det er da et skulderklap til os allesammen. Jeg tror ikke din udregning er rigtig, men er vores kultur ikke stærk nok til at modstå lidt påvirkning udefra? Det tror jeg nok, du. Vi skal nok få det godt i mange, mange år. Bare vi får styr på de ghettoer. Vi har nogle ballademagere her i Roskilde, tro mig. Men bare vi får styr på de ghettoområder dér, så er der sgu’ ikke det store problem. Nogen vil male fanden på væggen, og det vil jeg ikke være med til du. Og så har vi bare så mange dejlige restauranter. Det er da fantastisk. Der er sgu’ mere end bare frikadeller med brun sovs.

DB: Hvordan ser du mediernes rolle i de samfundsændringer du har oplevet i dit liv?

Uffe: Mig og Tove har altid betalt vores licens med glæde, det siger jeg dig. Har du set X-Factor? Der var et par pakistanske brødre. Jeg siger dig de kunne synge! Var det Elton John eller…? Nej, det var sgu’ George Michael. Ja, de sang en George Michael sang, og det var edderma’me godt du. Altså, den sad lige i skabet. De havde talent. Ja tak, det var sgu’ rollemodeller for hele femogtyveøren, du! De kiksede så lidt med den London Beat fortolkning, men det var sgu’ ret modigt af dem. De havde ben i næsen! Ja, så var der også hende M’gala, eller Emgala, eller hvad det var hun hed. Så du det? Så du hende?

DB: Nej.

Uffe: Hold kæft, hun kunne synge! Det var vist Whitney Houston. Hun startede med at synge I’m Your Babe Tonight. Var det i sæson 2? Vi var forresten til koncert med Whitney Houston i 1996. Nej, hun var simpelthen bare så god. Tænk at kunne synge så rent, ikke? Det er bare super. Blachmann ser de der talenter med det samme. Han er bare suveræn. De dommere de vælger til de programmer, er helt fænomenale. Det kommer man ikke udenom. Altså, Blachmann er hård, men er sgu’ også retfærdig. Han kan ligesom se under deres facade, at her er der virkelig talent. Det var ham der spottede Abdul også. Ham der sang den TV2 sang. Det var vist, og det må du ikke lige hænge mig op på, men var det ikke i sæson 3, dengang….

DB: Ja, undskyld Uffe, men vi vil sige tak for snakken. Det var meget informativt.

Uffe: Ja, jo. Men. Okay. Vi vil også tøffe i Bilka nu. Det var sgu’ en god snak, ikke? Altså vores generation har set lidt af hvert. Det må man sige. Jeg skal sgu’ også huske at få opladet min iPad. Der er da vist ikke noget strøm på, hva’? Ved du hvad, jeg synes vi oplader dem hele tiden.

DB: Vi siger tak.

Om Claus Boatsinker

Tjek også

Ultra kastede børn for pædofil

I 2019 lavede DR [Danmarks Rådenskab, red.] et børneprogram ved navn “Ultra Smider Tøjet”, hvor …

Efterlad et svar

Venligst Log ind for at kommenterer
  Abonner  
Informer om