Borgerrettighedsorganisation sagsøger twitter

Spred kærligheden

American Renaissance (Amren), en hvid amerikansk borgerrettighedsorganisation, sagsøger twitter over lukningen af twitterkontoer tilhørende Amren og dens leder Jared Taylor. Twitter lukkede sidste år Amren og Taylors konti med begrundelsen at de var knyttet til voldelige organisationer, en grundløs påstand twitter ikke havde nogen beviser for.

Med basis i en retsag fra 1980 hvor et Californisk shopping-center blev tvunget til at lade studerende uddele politisk materiale på de offentlig tilgængelige dele af centerets grund fordi det var et “offentligt forum” og dermed omfattet af ytringsfriheden, argumenterer Taylor og Amrens advokater at eftersom Twitter er LAVET til at være et offentligt forum, så må samme princip gælde.

Claus Boatsinker, en af Dagens Blæsers to redaktører, er selv blevet smidt af twitter med adskillige konti. Redaktionen er derfor 100% med Taylor og Amren i deres krav om at Twitter holder op med at censurere folk og organisationer hvis meninger de er uenige i.

Efterlad et svar

1 Kommentar på "Borgerrettighedsorganisation sagsøger twitter"

Informer om
avatar
Sorter efter:   nyeste | ældste | mest stemt
Ingolf Gaboldsen
Skribent

Det bliver en hård kamp i det Californiske retsvæsen, selvom det har været sager tidligere, der kan sammenlignes til deres fordel.