Hjem / Indsigt / En uhyggelig historie

En uhyggelig historie

Der var engang en læge, doktor Löcke, som havde en patient med kræft. Patienten havde en masse spørgsmål, hvilket ikke er usædvanligt når man er ramt af en potentielt dødelig sygdom.

“Vil du operere svulsten væk?”

“Vil du stråle den ihjel?”

Lægen kiggede alvorligt på patienten. “Det er ikke behandlingsmetoder vi kan støtte rent moralsk”. Doktor Löcke mente at sådanne ekstreme tiltag hørte til doktorer på urene hospitalsfløje og hans lægeforenings etiske kodeks var meget restriktivt..

“Din sygdom bekymrer mig dybt, men måske vælger den svulst din krop til, og så kan I nok sameksistere”, proklamerede doktor Löcke. Patienten ville dog have svulsten væk. Han kunne dokumentere at sådanne svulster altid vokser og ender med døden.

“Nuvel”, sagde doktor Löcke med rynket pande, “vi går til vores mest anvendte, topmoderne metoder”. Löcke fremlagde en behandlingsplan han kaldte svulstlisten. “Vi vil som sagt prøve at få bugt med svulsten, og finde nye steder hvor den endnu ikke har gjort skade på dit helbred. Kropsscanningen viser, at store dele af dit system lige fra hjerne, lunger til næsten alle organer ikke er påvirkede af svulsten. Hvis vi nipper små bidder af svulsten og placerer dem disse steder, så vil hovedsvulsten per definition blive mindre, og dens nye udjævnede placering vil du nok kunne kapere”, forklarede Löcke med et tomt omend optimistisk blik.

“Så det er sådan i gør? Og det overlever jeg af?”, spurgte en tydeligt skeptisk patient.

Doktor Löcke indrømmede at behandlingen var afprøvet på andre kroppe mange gange, og hver gang havde kræften fået tag i alle områder og leveret en smertefuld død. Men, den var aldrig prøvet på ham, og dette var et eksperiment som burde prøves.

“Men… I kan godt fjerne svulsten i stedet for at sprede den? Fjerne den og lad mig leve videre??”, fortsatte patienten.

Löcke, tilsyneladende uberørt af situationen, svarede efter lidt tænken “mja, altså det er jo et indgreb, skal du forstå, som vil give dig et ar. Formentlig. Og svulsten er jo forbundet til din krop, ja de fleste celler er jo skabt I din krop. De har aldrig kendt andet. Så skal jeg skære i dig, og fjerne svulsten og erkende dens uønskede natur? Igen, vores anden metode er jo ikke prøvet på netop dig, så lad os dog prøve disse metoder, og så kan du bagefter søge om tilladelse til alternative behandlinger som svulstfjernelse. Som sagt mener jeg heller ikke vi skal tillade så radikale indgreb, om jeg skal være helt ærlig”.

“Min krop tilhører mig. Hvis du ikke vil fjerne svulsten, så må jeg sætte min lid til dem på hospitalsfløjen som vil!”

Epilog: patienten overlevede med simple, metodiske, kirurgiske indgreb. Löcke døde tragisk da en kran væltede i blæsevejr.

Køb historien på Forlaget Billedsprog.

Om Claus Boatsinker

Tjek også

Kendisblogger kidnapper Jonni Hansen!!! (nyhedsnovelle)

I hvad der kun kan beskrives som et ufatteligt scoop, bringer vi her den vanvittigt …

1
Efterlad et svar

Venligst Log ind for at kommenterer
1 Kommentartråde
0 Tråd kommentarer
2 Følgere
 
Flest stemmer
Hotteste kommentar
1 Kommentarorer
Morten Norup Nylige kommentatorer
  Abonner  
nyeste ældste mest stemt
Informer om
Morten Norup
Gæst

Se lige denne forelæsning / tale vedr. cancer: www.youtube.com/watch?v=30aMdSwg-EE