Hjem / Verden / Valget i Italien: Exto Totale

Valget i Italien: Exto Totale

Det lader til at en centrum-højre koalition med blandt andet Salvinis Lega Nord og Berlusconis Forza Italia, kommer til at lede Italien efter søndagens valg. Man kan ikke lægge sine æg i den demokratiske kurv, men hver gang det går godt for højre, håber man selvfølgelig det manifesterer sig i reelle, brugbare ændringer og forbedringer. Dog er skuffelse og status quo oftest det man bør indstille sit forventningsbarometer efter.

Lega Nord var tidligere et løsrivelsesparti, som ville tage det produktive nord og lade det blive uafhængigt af det mere “tilbagelænede” syd. Der er dog, ikke mindst med masseindvandringens alarmerende konsekvenser, kommet nye realiteter at forholde sig til, og det landspolitiske er kommet i forgrunden hos Lega Nord og dets leder Matteo Salvini.

De har lagt løsrivelsesplanerne i skuffen for nu. Som et forsonende og samlende initiativ, ser vi her Salvini tage et billede sammen med en siciliansk repræsentant:

Lombardiet og Sicilien – “sammen er vi stærkest”.

Spøg til side. Tiden vil vise om dette giver ægte resultater. Enten på EU-politikken eller på repatrieringspolitikken. Det er det der skal til, og hvis de bare laver en Løkke og misbruger deres mandat på ghettoknuserplaner, så har endnu en demokratisk proces været intet andet end nok et søm i de europæiske demokratiers ligkiste. Det eneste der har været godt for den italienske folkesjæl i nyere tid, lader til at have været Luca Trainis enmandshær i kampen mod de afrikanske mordere. Vi får at se om politikerne kan følge op. Mama mia og så videre.

Om Claus Boatsinker

Tjek også

“Prins raser efter racisme”

Jeg kunne ikke undgå at give projektilopkastpressen hos TV2 et klik, da prins William (ham …

Efterlad et svar

Venligst Log ind for at kommenterer
  Abonner  
Informer om