Hjem / Verden / Nyt parti på banen i Sverige

Nyt parti på banen i Sverige

Ligesom Dansk Folkeparti i Danmark valgte Sverigedemokraterne i Sverige at søge at blive en del af det gode selskab. At ydmyge sig selv og tigge om at få etablissementet til ikke at kalde dem nazister og racister. I Danmark går DF nu ind for integration, MEN til gengæld fik Pia Kjærsgaard lov til at medvirke i “Hvem vil være millionær?”. Noget for noget. SD har længe været på samme spor. 

Man opgiver sine nationalistiske mål, opgiver at have sit eget folk som interessegruppe, plæderer for “åben svenskhed” og integration og parkerer partibussen i et ufarligt, homovenligt territorium omkring hvor Moderaterne holder til. Herefter er det kun ens image og offentlige fremstilling som partiet med en hård fremmedkurs, der skal hive stemmerne i land. Og i Sverige har SD hidtil ikke haft nogen der kan holde dem fast på noget konkret, mens de på alle områder har søgt mod midten og den multikulturelle elites gunst.

En del af denne leflen for det politisk korrekte var at ekskludere hele partiets ungdomsorganisation, SDU, da denne var for svenskvenlig og direkte i sit forsvar for svenskernes rettighed til Sverige. Siden da har to fremtrædende SDU’ere, Gustav Kasselstrand og William Hahne, barslet med planer om et nyt parti, Alternativ for Sverige, som skal være alt det som SD ophørte med at være. Tydligvis inspireret af AfD i Tyskland, i hvert fald rent navnemæssigt, blev Alternativ for Sverige lanceret i går på en pressekonference hvor Gustav Kasselstrand holdt en rimelig god tale.

Hele sendingen med optakt, livedækning og efterfølgende analyse kan ses her:

Med alt det der er præsenteret af konkret politik, kan det konstateres at de er meget bedre end SD, og rent faktisk vil søge en storstilet hjemsendelsespolitik, hvilket ellers ikke er en selvfølge blandt partier, som slår sig op på en stram udlændingepolitik.

Sverigedemokraternes reaktion

Sverigedemokraternes leder, Jimmie Åkesson, har i årevis mest fremstået som en slimet ål. Al partiets oprindelige tankegods er skrottet, og nu er de mætte levebrødspolitikere glade bare for at være i det gode selskab. TV4 fik en udtalelse fra Åkesson omkring det nye parti og den var ualmindelig arrogant og nedladende:

– Nordiska Motståndsrörelsen och det här nya Alternativ för Sverige är ju partier som kommer att dra till sig såna som vi inte vill ha, rasister och haverister på olika sätt och det är ju bra att de har någonstans att ta vägen.

“Vi er det gode selskab. Dem der ønsker ef Sverige for svenskerne vil vi ikke have med at gøre!”, siger Jimmie mere eller mindre direkte. Hans vælgere søger ikke mod SD fordi de ønsker et tandløst, multikulturelt parti. De har støttet SD i tykt og tyndt gennem mediehetz og tilsvining. Disse vælgere vil næppe tage godt imod hans afvisende attitude, og netop med denne frækhed risikerer han at give AFS en god start. Jimmie Åkesson og SD har malet sig op i et politisk korrekt hjørne og man kan kun håbe at hans bløde, svenskfjendtlige kurs vrages. Vælgerne til højre vil have styr på fremmedpolitikken, og kommer der et alternativ til SD’s knækbrødsnationalisme, så er det løsningerne de er loyale mod og ikke Jimmie & co. I stedet for at reagere konstruktivt på et nyt parti, som har en væsentligt bedre version af SD’s kernepolitik, så distancerer han sig fra dem med brug af løgnepressens raciststempel. Modbydelig og nederdrægtig opførsel.

2018 er et spændende valgår. Jeg håber at såvel AFS og NMR kommer over den ene procent, så de ved næste valg kan sikres at få valgsedler ved alle valgsteder, i modsætning til dette valg  hvor de selv skal sørge for at få stemmesedler ud til hver eneste valgsted i Sverige. Der er massive stopklodser i vejen for nye partier i Sverige, og sidst det blev prøvet med Svenskernes Parti i 2014, var opgaven for stor og efter den udeblevne valgsucces opløstes partiet. Hvorledes den demokratiske proces vil være for de to nye aktører vil tiden vise. Jeg tror at de ægte, meningsfulde forandringer kommer til at foregå uden for parlamentarismen, ikke mindst med Det frie Sverige, men derfor skal man ikke være for god til at spille på flere heste, når muligheden byder sig.

Om Claus Boatsinker

Tjek også

“Prins raser efter racisme”

Jeg kunne ikke undgå at give projektilopkastpressen hos TV2 et klik, da prins William (ham …

1
Efterlad et svar

Venligst Log ind for at kommenterer
1 Kommentartråde
0 Tråd kommentarer
1 Følgere
 
Flest stemmer
Hotteste kommentar
1 Kommentarorer
Lars Agerbæk Nylige kommentatorer
  Abonner  
nyeste ældste mest stemt
Informer om
Lars Agerbæk
Gæst
Lars Agerbæk

7.339 seere, efter en dag, på en video der vare næsten 4 timer. Ser ud til at være stor interesse for projektet.