Hjem / Verden / Heineken: Vi er den hvide mands øl

Heineken: Vi er den hvide mands øl

Når firmaer kommer i stormvejr er det oftest forårsaget af snefnug, som finder uskyldige ting at spille fornærmede over. Et nyligt eksempel var H&M’s “Coolest monkey in the jungle” hættetrøje. Så længe det kun kræver et tweet af få firmaer til at bukke sig og kysse røv, så vil retfærdighedskrigerne blive ved med at lugte frisk blod.

Men Heinekens seneste reklame er et klart budskab til brune folk på Jorden: “Vi ønsker kun hvide mænd som kunder. Brune kan drikke muggent regnvand fra et bildæk!”

Den kontroversielle reklame viser en kold Heineken suse forbi brunhudede skabninger, der har forvildet sig hen til et arisk udskænkningssted, og øllen havner hos en lyshudet, Heineken-værdig person. Sloganet er “Sometimes, lighter is better”, med påstået reference til øllens lave kalorietal. På Dagens Blæser må vi nu indskyde at budskabet er for tvetunget og vores faktatjekker Hilmar Viktorsen har bekræftet på et redaktionsmøde at lys hud altid er bedre.

Lighter is better? Vist er det så.

Trods deres ‘sometimes‘ kan vi bekræfte at Heineken nu er den officielle øl for hvide nationalister.

Heineken’s direktør Mark van der Gaashane er hjernen bag den nye kampagne og har udtalt sig utvetydigt omring den:

“Vi har tidligere haft reklamebureauer som af uvisse årsager har placeret vores stolte produkt i hænderne på afrikanere, mulattyper og endda grimme kvinder. Det er helt imod vores organisationsmotto Cold beers for White hands og som en konsekvens producerer vi nu alle vores kampagner in-house. At signalere at “lighter is better” er ikke blot en henvisning til de lave kalorietal, men også vores åbne pagt med vores hvide kunder. Vi ønsker lige så lidt at se negerhænder på de grønne flaseker, som en hvid mand med en dejlig kold ‘heine’ ønsker at dele baren med racefremmede.”

Det er ren tale og mon ikke dette store selskabs åbenhed og ærlighed kan bane vej for mere bejlen til det hvide kundesegment? Alle firmaer skal konkurrere om vores gunst, og hvis de præsenterer deres produkter besudlede af den tredje verdens skidtfolk, så vil vi ikke have dem. Heineken viser vejen.

Opdateret: en talsperson har beklaget kampagnen og meddelt at reklamen trækkes tilbage. Vi afventer en kommentar fra van der Gaashane, men dette er selvfølgelig en bekymrende udvikling. Vi vil følge historien og senere udmelde hvorvidt Heineken kan bibeholde deres nyvundne status som den Hvide Races Bryg. Det var en “rapper” med stuetemperaturs-IQ, som skreg op og sagde at “bix nood mughfugga heinakang be rayciss n’ shiiiieeett muhdik yo”, hvilket blev fortolket som en racismeanklage mod ølproducenten. Herfra eskalerede sagen.

Chance the Rapper

Om Claus Boatsinker

Tjek også

“Prins raser efter racisme”

Jeg kunne ikke undgå at give projektilopkastpressen hos TV2 et klik, da prins William (ham …

2
Efterlad et svar

Venligst Log ind for at kommenterer
1 Kommentartråde
1 Tråd kommentarer
2 Følgere
 
Flest stemmer
Hotteste kommentar
2 Kommentarorer
ClausEric Kreutzmann Nylige kommentatorer
  Abonner  
nyeste ældste mest stemt
Informer om
Eric Kreutzmann
Skribent
Eric Kreutzmann

Jeg synes ærligt talt, at Heineken er en underlødig øl. Men hvis de kan sørge for, at man ikke skal dele baren med racefremmede, skal jeg nok bestille én.