Hjem / Danmark / Grønlandsk valgkamp

Grønlandsk valgkamp

Der er snart valg til det grønlandske Mickey Mouse-selvstyre og vi oplever i valgkampen en stigende frækhed fra de tilvandrede inuitter som vi bør tvære ud så det ikke kan misforstås. Vores danske ø forsøges åbenlyst at blive røvet fra os, og vi forholder os passivt. Lars Løkke Rasmussen har endda bedt sine ministre om at holde lav profil, så udtalelser omkring Grønland ikke kan bruges af sælgnaskerkandidaterne i deres valgkamp.

Helt forkert strategi, hr. statsminister.

Se hvad de rent faktisk ønsker. Det kræver ikke tilbageholdenhed. Det kræver hård retorik og ditto handling.

På et pressemøde lørdag blev det afsløret, at Hammond stiller op for partiet Nunatta Qitornai. Det skriver det grønlandske medie KNR.

Aleqa Hammond har en fortid som formand for det grønlandske landsstyre, Naalakkersuisut, og partiet Siumut. 

Siumut (sic) blev hun ekskluderet fra i 2016 efter en sag om misbrug af Folketingets kreditkort.

Posten som formand for Naalakkersuisut tiltrådte hun i 2013, men hun måtte forlade den i 2014, efter det kom frem, at hun havde brugt over 100.000 kroner fra selvstyrets landskasse til private formål.

TINO (typisk isnegeropførsel)

Sagerne forhindrer dog ikke politikeren i at melde sig ind i den grønlandske valgkamp for partiet Nunatta Qitornai. Det fortæller stifteren af partiet til KNR.

– Jeg er ikke i politik for at være dommer over for andre mennesker eller politikere.

– Jeg er her for at arbejde for Grønlands og befolkningens interesser og skal derfra arbejde for, at landet udvikles i den retning, som vi mener bedst tjener Grønland, siger Vittus Qujaukitsoq til det grønlandske medie.

Nunatta Qitornai kæmper for langt hurtigere selvstændighed og vil føre en skarpere og mere kritisk tone over for Danmark.

Vi kvitterer med den kritiske tone og siger OVER VORES DØDE ISBJØRNESKIND, FROSTKINESERE!

Der har længe været spekuleret i, om Aleqa Hammond ville stille op for partiet.

– Partiet vil opnå selvstændighed på en ordentligt måde, hvor borgerne er inkluderet i processen med at hjemtage de forskellige ansvarsområder.

– Dernæst vil partiet bane vejen for et bæredygtigt erhvervsliv, som kan klare sig selv. Det vil jeg gerne være med til, siger hun til KNR.

Hilken vej, Grønland?

Det er tydeligt for enhver, at vi skal til at sætte et dansk aftryk på Grønland som endegyldigt viser vor ret og vilje til at besidde denne danske juvel. Vi skal ligeså tydeligt fjerne alle tendenser fra inuitfolkene om “selvstændighed” og løsrivelse.

For det første skal alle selvstyreinstanser nedlægges permanent, og et Grønlandsdepartement under indenrigsministeriet skal erstatte det, med fokus på positiv udvikling af Grønland til gavn for det danske folk.

For det andet bør vi i samklang med en familiepolitik der befordrer store børneflokke, flytte familier til Grønland gennem diverse ordninger, så Grønland kan få et varigt dansk præg.

Inuitter gives frihed til at leve et inuitliv, men inkluderes ikke længere i beslutninger vedrørende Grønland, og eksisterende samfundsinstitutioner forvaltes fremover af danskere, på dansk; en udvikling der kan ske i takt med den demografiske forskydning i dansk favør. Med dansk kompetence på alle niveauer vil øen blomstre. Alkoholisme, pædofili og korruption vil blive henført til historiebøgerne.

Danmark, inklusiv Grønland, for danskerne. Dagens Blæser blæser til kamp for vores folks arv og vores tålmodighed med andre folkeslag der vil løsrive dansk jord fra dets folk er sluppet op. Spis en istap, Aleqa Hammond.

“Ha, ha, der står pik!”. Typisk inuithumor. Den vil vi ikke fra dem.

Om Claus Boatsinker

Tjek også

TV2 og deres (((redaktionelle linje))) – hvad sker der?

Vi har nok alle set det altsigende meme: Diverse medieorganisationer og deres ledere…. Ja, den …

4
Efterlad et svar

Venligst Log ind for at kommenterer
4 Kommentartråde
0 Tråd kommentarer
3 Følgere
 
Flest stemmer
Hotteste kommentar
4 Kommentarorer
Thorkild KnudsenLars Agerbæk med æEric KreutzmannIngolf Gaboldsen Nylige kommentatorer
  Abonner  
nyeste ældste mest stemt
Informer om
Ingolf Gaboldsen
Gæst
Ingolf Gaboldsen

Ja og valget går tilsyndeladende ud på, at sige der er andre der vil dem bedre end Danmark.

politiken.dk/udland/art6408391/Gr%C3%B8nland-trodser-Danmark-og-overvejer-kinesisk-byggebud-p%C3%A5-lufthavn

Samme kortsigtet tænkning, som vi ser når Afrikanerne skal håndtere Kineserne. Byg noget infrastuktur der styrker du nuværende poltikeres position kortsigtet, så man kan høste naturressourcer på langsigt.

Eric Kreutzmann
Skribent
Eric Kreutzmann

Grønlænderne kan vel, ligesom alle andre tredjeverdensfolk, vente sig en fremtid som kinesernes ludere.

“Sukisuk – 50 kr. og en Tuborg”

Lars Agerbæk med æ
Gæst
Lars Agerbæk med æ

Hvis de nogensinde finder olie, guld og diamanter kan de betale milliarderne tilbage og få lov at passe sig selv.

Thorkild Knudsen
Gæst
Thorkild Knudsen

Hvor dumme kommentarer har man lov til at sprede på nettet. Det er jo helt tydeligt, at man går efter – på det groveste – at chikanere for chikanens skyld. Næh, sæt jer ind i hvorfor det er vigtigt, at Danmark stadig opretholder et godt forhold til Grønland. Så kan vi tale sammen!!