9. april

Spred kærligheden

I dag for 78 år siden blev Danmark besat. Mange vil benytte denne dag til at fejre Danmarks suverænitet og mindes soldaterne, der drog i kamp. Det er begge gode ting, men i takt med at AIDS nålen stikker dybere i samfundet, benyttes dagen desværre også til mindre gode formål, som f. eks. at dæmonisere alle tyskere og lade utaknemmelige tidligere statsborgere kritisere den danske flygtningepolitik.

Den Anden Verdenskrig var en enormt dårlig oplevelse og det er ikke noget nogen ønsker gentaget. I retfærdighedens interesse, vil jeg dog præsentere lidt information, som man normalt ikke taler om i historieundervisningen.

De Allieredes strategi i den første fase af krigen var at sulte Tyskland ihjel. Tyskland importerede jernmalm fra Sverige og når den Botniske Bugt frøs om vinteren, foregik transporten gennem Norge. Den svenske jernmalm var meget vigtig for den tyske fremstilling af krigsmateriale. Hvis tyskerne mistede jernmalmen, ville de Allierede kunne producere mere krigsmateriale end tyskerne og dermed opnå en militær fordel i krigen.

I Operation Wilfred ville briterne placere miner i neutrale norske farvande. Denne krænkelse af norsk neutralitet ville tvinge tyskerne til at svare igen og derfor forberedte man Plan R4, der var en britisk invasion og besættelse af Norge, som skulle ‘beskytte’ landet fra tyskerne. Med andre ord ville man provokere sin fjende og derefter gå ind og ‘beskytte’ tredjeparten. Det lyder lidt bekendt fra andre sammenhænge, ikke?

Danmark kommer ind i billedet fordi det var urealistisk at besætte Norge uden at kontrollere Danmark. Det var meget sandsynligt at briterne ville havet krænket Danmarks neutralitet for at afskære de tyske soldater i Norge og derfor var det en fornuftig militær beslutning at tage. Den tyske invasion af Danmark og Norge var kun nødvendig fordi briterne ville stoppe Tysklands handel med neutrale lande og evt. selv besætte dem. Tyskerne fik ikke en masse ressourcer ud af besættelserne, hverken materielle eller menneskelige. I Norge var der op til 400.000 tyske soldater og i Danmark knap 200.000. Det ville have været bedre at bruge dem på en af fronterne eller som arbejdere i den tyske industri.

Med andre ord spillede tyskerne det samme spil som briterne, hvor det var acceptabelt at besætte og krænke lande, for at undgå at fjenden fik en fordel eller gjorde det samme.

Til sidst vil jeg gerne mindes de danskere, som kæmpede den 9. april.

I forsvarede vores fædreland i en håbløs kamp. Mange af jer var sønderjyder og var født kort efter Genforeningen, i en tid hvor de tyske sympatier stadig var stærke. I var gode mænd, som troede på Danmark, men desværre har Danmark fejlet jer. Det I troede på, vil forræderne i dag kalde ‘nazisme’ eller ‘fascisme’, selv om det er helt normale og sunde danske værdier.

Jeg tænker tit på om I ville have kæmpet, hvis I havde vidst at vi senere ville blive invaderet af sydlændinge, der ikke ønsker at assimilere sig og beskylder os for ‘racisme’, bare fordi vi eksisterer. Man hører ofte ”Aldrig mere en 9. april”, men i det samfund vi lever i, er hver dag en 9. april, hvor fjender strømmer ind over grænsen. Jeg sværger derfor at vi vil føre jeres kamp og arv videre, indtil der virkelig aldrig mere er en 9. april.

Efterlad et svar

4 Kommentarer på "9. april"

Informer om
avatar
Sorter efter:   nyeste | ældste | mest stemt
Claus Boatsinker
Redaktør

Vi havde en pagt med Tyskland i årene op til krigen, men misligeholdte vores del af den, idet vi ikke beskyttede vores eget territorium tilstrækkeligt og således gjorde en engelsk besættelse til en formalitet. Det var ikke politisk opportunt at investere i militæret, så det undlod vi. Tyskland gjorde det derfor for os.

Jeg vil varmt anbefale bogen “Besat af myter” af Henning Otto, som med en lang række fakta gennemgår denne undertrykte og fordrejede del af Danmarks historie.

Claus Boatsinker
Redaktør

Jeg ville gerne lægge et link til bogen, men den er åbenbart udsolgt. Amazon har en side med den, men den er “currently unavailable” og Saxo giver ikke længere resultater på den. Men finder du den, så køb den.

Daniel
Gæst
Daniel

En hurtig (((((((((Google))))))))) søgning på bogen giver denne side som stod næstøverst i søgningen

https://www.logik.se/Produkt/besat-af-myter/

Der står at den er på lager.

Daniel
Gæst
Daniel

Man kan endda bestille bogen på biblioteket og låne bogen der

https://bibliotek.dk/da/work/870970-basis:51079175