Hjem / Verden / Oy vey, valgsejr til Orbán

Oy vey, valgsejr til Orbán

Søndag blev der afholdt valg i Ungarn. Ændringerne ift. valget i 2014 er små, men dog betydningsfulde.

Viktor Orbáns nationalkonservative parti Fidesz er gået fra 45% til 49% af stemmerne, og får derfor 134 af de 199 pladser i det ungarske parlament, hvor de inden valget kun havde 131 (Ungarn benytter en kombination af first-past-the-post, som vi f.eks. kender det fra Storbritannien, og proportionel repræsentation—derfor det tilsyneladende skæve resultat).

Dette er vigtigt for Orbán og hans parti, da det betyder, at de går fra at have knap to tredjedele af pladserne i parlament til at have lidt over to tredjedele; med disse to tredjedele kan man foretage ændringer i den ungarske forfatning. Det store flertal vil også give dem mulighed for at beskatte (((udenlandske donationer))) til organisationer, der støtter migration, eller endda for at forbyde flygtningeorganisationer.

Det nationalistiske parti Jobbik er gået fra 20% til 19% af stemmerne, men står dog alligevel til 25 pladser i parlamentet, hvor de inden valget kun havde 24. De er hermed, både ift. stemmeandel og parlamentsmedlemmer, blevet Ungarns andetstørste parti. Det Ungarske Socialistparti, der inden valget var landets største oppositionsparti, er faldet fra 25% til kun 12% af stemmerne. De må derfor nøjes med 20 parlamentsmedlemmer, hvor de før havde 29.

Redaktionen ønsker at undskylde denne ukarakteristiske saglige og nærmest seriøse artikel fra den ellers underholdende skribent Eric Kreutzmann.
-Lord Lolland, uansvarlig chefredaktør

Om Eric Kreutzmann

Tjek også

F for RED ICE

Den sorte sol vil rejse sig som fuglen Føniks Som vi så havde storkapitalens nyttige …

6
Efterlad et svar

avatar
 
4 Kommentartråde
2 Tråd kommentarer
2 Følgere
 
Flest stemmer
Hotteste kommentar
4 Kommentarorer
ClausPaxDanorumEric KreutzmannEn russisk flod Nylige kommentatorer
  Abonner  
nyeste ældste mest stemt
Informer om
Claus Boatsinker
Redaktør

Dagens Blæser: tør (tale om kraner) hvor andre tier.

En russisk flod
Gæst
En russisk flod

Er saglige og humorforladte artikler på Dagens Blæser et nyt led i den ekstreme boomer terror kampagne?

PaxDanorum
Gæst
PaxDanorum

På vanlig vis var Nick Griffin ude og fejre at islamonazipartiet Jobbik gik tilbage og annoncere at han var blevet accelerationist der vil stemme på Labor. Den Evige Angler tørster efter arisk blod som altid.

Claus Boatsinker
Redaktør

Han er en spøjs fætter. Ikke nem at regne ud.