Rodløs partiformand søger ny valgkreds

Spred kærligheden

Vi har allerede etableret at rodløse kosmopolitanere kosmopolittere er den værste ting siden AIDS og i denne lektion af Mimers ‘Oversigt over Degeneration 101’, skal vi se på en race af kosmopolittere, der er meget sjælden i naturen, men alligevel kan forårsage stor skade.

Onsdag annoncerede Nye Borgerlige, at formand Pernille Vermund, der er opvokset og bor i Nordsjælland, er spidskandidat i Sydjyllands Storkreds. Torsdag turnerer hun rundt i Syd- og Sønderjylland.

I første omgang troede jeg at Vermund turnerede som stripper og blev skuffet over at hun havde forladt de traditionelle hvedefelter, der gør så meget for de danske møers skønhed. Det var dog kun den første af mange skuffelser.

– Jeg kunne stille op mange steder i Danmark, men Syd- og Sønderjylland har et helt særligt, historisk lag. Jeg kan mærke, at det føles som nogle værdier, der ligger tæt på dem, jeg repræsenterer. Når jeg taler med folk hernede, så er der en særlig forståelse for, hvad det vil sige at være dansk, siger Pernille Vermund til TV SYD.

Sønderjylland er relativt konservativt og nationalistisk fordi det blev erobret af Preussen og kom ud af det danske folkefællesskab. Sønderjyderne måtte acceptere at et andet folk herskede over dem og førte en politik, der skulle integrere dem i det tyske kejserrige som andenrangsborgere. Ca. 1/3 af den danske befolkning i landsdelen valgte at flytte over den nye danske grænse for at undgå dette.

Kampen for bevare den danske identitet og få hele Slesvig tilbage har præget sønderjysk identitet. I dag minder genforeningsstenene, møderne med det tyske mindretal og mindetavlerne over de døde i Første Verdenskrig sønderjyderne om deres identitet og den tid hvor den var truet.

Nu kommer en rodløs kosmopolit fra det rige Nordsjælland så over til det rurale ‘Udkantsdanmark’ og vil have deres stemmer. Den tyske kejser erstattes med en bi-seksuel kosmopolit fra Hovedstadsområdet. I det mindste kan hun da tale dansk, tror jeg. Det er lidt svært at vide når hun altid har munden fuld af falske komplimenter og søde løgne. Eller måske er hun den første ærlige politiker!

Dengang og nu et godt budskab.

Dansk Folkeparti fik et kanonvalg i netop denne landsdel ved det seneste folketingsvalg. Men det er, ifølge formanden, ikke årsagen til Nye Borgerliges beslutning om at opstille Pernille Vermund i Sydjyllands Storkreds.

Jeg er ikke ude på at skaffe andres stemmer. Men op til næste folketingsvalg forventer jeg, at vi får nogle gode debatter. Kristian Thulensen Dahl er også opstillet her – og det er hans hjemegn. Så jeg bevæger mig en lille smule ind i løvens hule.

Jeg fandt løgnen.

Det frygter partiformanden dog ikke.

– Det giver mig muligheden for at få nogle gode debatter med Kristian Thulesen Dahl. Forhåbentlig kan jeg få ham med på, at vi er nødt til at stille politikerne stolen for døren og sige: Nu skal det her løses. Ikke flere lappeløsninger – ikke mere tom snak, slutter partiformanden.

Pernille Vermund besøger blandt andet Sønderborg og Haderslev kommuner på sin rundtur.

Jeg håber at NB og DF kan radikalisere og udfordre hinanden, så Danmarks problemer endeligt løses, men jeg er blevet skuffet før. ”Forvent det værste og håb på det bedste” er et nyttigt motto i moderne dansk politik. Det lover ikke godt at hun skifter valgkreds og bare rejser rundt i et par dage, for så kommer hun ikke til at repræsentere lokalbefolkningen på områder, som er uden for Nye Borgerliges partiprogram. Pernille Vermund minder forfærdelig meget om teenagepiger, der elsker at rejse og kommer tilbage med en forestilling om at de er blevet oplyste. I hendes tilfælde stinker det dog også af normal politisk opportunisme.

Efterlad et svar

4 Kommentarer på "Rodløs partiformand søger ny valgkreds"

Informer om
avatar
Sorter efter:   nyeste | ældste | mest stemt
Claus
Gæst
Claus

“I dag skal jeg ha’ guccitaske og valgkreds”.

Eric Kreutzmann
Skribent

>sjællænder
>kan tale dansk
Vælg én

LarsLarsen
Gæst
LarsLarsen

“Fælles stamme, fælles land” plakaten fra samme kampagne er rigtig God