Hjem / Indsigt / Skift køn og spar på bilforsikringen

Skift køn og spar på bilforsikringen

I Danmark har mænd og kvinder siden en afgørelse i EU-domstolen i 2012 skulle betale det samme i bilforsikring. Det er et af de få punkter hvor ligestillingen kom mænd til gode, da mænd inden afgørelsen generelt skulle give mere for den samme forsikring fordi de oftere kommer i dyre ulykker. Det fik EU-domstolen sat en stopper for, til glæde for mænd men til økonomisk ulejlighed for kvinder og forsikringsselskaber, godt gået EU.

I Canada som, hvis man skulle tro internet-memes, ellers er et ligestillingens paradis, har de til min store overraskelse endnu ikke fået tvunget forsikringsselskaberne til at tage den samme pris for to forskellige risikogrupper.

Anotherlink421, en canadisk bruger af hjemmeside/internetbørnehave Reddit, fortæller at han har fortaget juridisk kønsskifte for at spare omkring 24% på bilforsikringen til hans nye bil. Tilbudet på bilforsikring lød på $4517 canadiske dollar (~21800kr) om året grundet et tidligere uheld, men da Anotherlink421 i nysgerrighed spurgte hvor meget det ville koste hvis han var kvinde fik han prisen $3423, altså en besparelse på $1094 syrup-shekels.

I en fornuftig verden ville det være enden på sagen. En mand ville være lidt småsur over at skulle betale mere for sin bilforsikring, men ville ellers fortsætte med livet. Men ikke i klovneverdenen, for i Klovnada (såvel som i Klovnedanmark) kan man foretage et juridisk kønsskifte, altså blive det andet køn rent på papir uden at få skåret dilleren af eller en sat på, alt efter hvilken vej man går. Så denne bilforsikringskunde fulgte i fodsporene på canadisk journalist Lauren Southern, der i 2016 lod sit køn skifte for at gøre grin med det canadiske system, og fik på et par dage ændret sit køn for at få opdateret sin bilforsikring til kvinde-prisen. Så for omkring 100 canadiske dollars til nye papirer sparede han/hun/hen 1000 om året, slet ikke en dårlig handel!

Jeg ved ikke om jeg skal grine over at folk kan skifte køn for at spare penge, eller græde over at den eneste grund til at vi ikke kan gøre det samme herhjemme, er at EU tvinger forsikringsselskaberne til at kræve det samme om du er mand eller kvinde.

Om Lord Lolland

Lars "Lord" Lolland, gennemsnitlig Lollandsk kontanthjælpsmodtager og uansvarlig redaktør på Dagens Blæser

Tjek også

“Oprørende og dybt beskæmmende”: en fortælling om ”Dagskost i en KZ-lejr”

Forleden da kreative aktivister med mottoet ’dårlig opmærksomhed er bedre end ingen opmærksomhed’ og med …

1
Efterlad et svar

Venligst Log ind for at kommenterer
1 Kommentartråde
0 Tråd kommentarer
0 Følgere
 
Flest stemmer
Hotteste kommentar
1 Kommentarorer
Claus Boatsinker Nylige kommentatorer
  Abonner  
nyeste ældste mest stemt
Informer om
Claus Boatsinker
Administrator

Ting som dette bliver nedfældet i historiebøgerne og det er en hård dom mod den containerbrand vi lever i.