En dansk-patriotisk Grønlandshymne

Spred kærligheden

 

Det viser sig til både min og forhåbentlig også læserens store forfærdelse, at de uforskammede Grønlændere er i besiddelse af deres egen nationalsang. Tænk sig, en nationalsang for et folk, der i 1300-tallet kom vadende til en i forvejen skandinavisk bosat ø.

Sangen findes både på dansk og på polarperkernes eget arktisarabiske jægerstenaldersprog. På sidstnævnte har sangen titlen Nunarput utoqqarsuanngoravit (“Vort land, som er blevet så gammelt”), mens man på dansk har valgt det lidt mere mundrette Vort ældgamle land.

Som enhver, der følger Claus Boatsinkers skriverier, utvivlsomt ved, er de hæmnings- og samvittighedsløse tundratyrkere—når da de ikke er travlt optagede af at hælde brændevin i hovedet og begå sexforbrydelser mod deres eget afkom—i fuld gang med at stjæle vores ø. Jeg har, hele denne uheldige situation taget i betragtning, set mig nødsaget til at omskrive deres “nationalsang”, så den lidt bedre afspejler nutidens politiske virkeligheder.

Hvor den oprindelige sang består af hele fem vers, har jeg nøjedes med tre; men jeg er overbevist om, at jeg på tre vers kan sige mere, end en grønlænder ville kunne på 10—ja, nok mere end en grønlænder ville kunne sige overhovedet. Synes man i øvrigt, at jeg gør brug af nogle lidt mærkværdige versefødder, bør man huske på, at jeg blot holder mig til sangens melodi, som jo er skrevet af en grønlænder. Man skal derfor nok gerne have drukket en halv flaske Rød Aalborg, før man helt kan følge med.

Men her er den altså: sangen, der gerne skal få is-ISIS ned med nakken—Vor ældgamle ø—

Vor ældgamle ø i det højeste nord,
Du, Danmarksimperiets hovedandel,
Nu trues, da griske sælfangere tror,
At de fra os kan vriste rigets kronjuvel.

Til våben, I danskere, fat jeres mod,
Lad ej eskimoen jer betvinge;
Mal Grønland som Dannebrog—rødt-hvidt med blod—
Til inuitten knæler for vor sværdklinge!

Ja, dansken skal sejre i Sisimiut,
Fra Godthåb og helt ned til Qaqortoq.
I spæklystne isfolk, jert styre er slut!
Harpunens dag sig nærmer, vi har fået nok.

Efterlad et svar

6 Kommentarer på "En dansk-patriotisk Grønlandshymne"

Informer om
avatar
Sorter efter:   nyeste | ældste | mest stemt
LarsLarsen
Gæst
LarsLarsen

Catchy tekst.. Den har man nok på hjernen de næste mange dage

Claus
Gæst
Claus

Jeg er ret sikker på den skal indspilles snarest! Smukt!

Goseph Joebbels
Gæst
Goseph Joebbels

Jeg er glad for at blæseren og 266b har åbnet mine øjne for overtrædelserne begået af snemongolerne. Mon ikke man kan lokke dem af øen, hvis man gemmer pantflasker i Alaskas tundra? Jeg har en teori om at panten er næsten ligeså vigtig for dem som fjolleri med deres afkom. Hvis det tilspidser sig yderligere kan det være at vi skal udbygge Siriuspatruljen lidt.

Jeg lå også mærke til at der er kursiv bogstaver i jeres captcha nogle gange, en genial plan for at undgå negerposting.

Claus
Gæst
Claus

Kampen om Grønland skal op på højeste niveau. Det er et guddommeligt kald.

Ole C G Olesen
Gæst
Ole C G Olesen
Jeg er kommet på Grønland som læge i over40 år .. Jeg elsker Grønland .. og jeg ved ..at alt der foregår nu .. er baseret på INDOKTRINATION , HISTORIEFORFALSKNING og HAD SKABELSE …. og jeg ved også HVEM DER STÅR BAG . Hvem kender i dag til Debatten i Danmark om hvad Danmark skulle gøre med Grønland ..dengang der ikke boede mere end ca 10.000 .. hvor man … influeret af Rosseausk Grundtvigiansk Natur Romantik besluttede .. efter intens debat i Landsting og Folketing .. der fungerede frem til 1953 … at FORBYDE adgang for Danskere, der ikke var… Læs mere »
Ole C G Olesen
Gæst
Ole C G Olesen

Det væsentlige er .. at få Grønlands Befolkning til at forstå at de er blevet BONDEFANGET af NOGEN der egentlig er fuldstændig LIGEGLADE med dem .. af nogen der ikke vil dem det vel …i det lange løb