Hjem / Danmark / Den lavere livgarde

Den lavere livgarde

Opdateret 11:21, 21-05-18: Rettet forkert årstal

I mange år har det været reglen at livgardere skulle være mindst 175cm. At alle soldaterne der bevogtede kongefamilien var høje gav tjenesten lidt elegance og autoritet som man ikke kunne få hvis man satte dværge til at gøre det (selvom dværge nok ville være bedre til at gå efter fjenders ankler).

Det skal nu ifølge en artikel i Berlingske ændres, fordi naturen er diskriminerende og sexistisk.

Siden 1999 har der været kvinder i livgarden, men det har været et fåtal da der er få kvinder i majæstetens klæder og endnu færre af disse som levede op til højdekravet. Danske mænd har en gennemsnitshøjde på omkring 181cm og danske kvinder omkring 168cm, altså en små 13cm forskel. Gennemsnitsmanden er altså høj nok til at blive garder, mens en kvinde skal være 7cm over gennemsnittet. Dermed er kravet sexistisk og ændres nu så kvinder kun skal være 169cm for at blive garder.

Ændringen sker, efter at Institut for Menneskerettigheder har henvendt sig til forsvaret, fordi instituttet mener, at livgardens højdekrav var indirekte diskrimination, idet kvinder fra naturens hånd er lavere end mænd, og dermed har ringere muligheder for at realisere garderdrømmen. Derfor har forsvaret ændret højdekravet for ikke at komme i konflikt med ligestillingsloven.

Realisere garderdrømmen. Det er åbenbart hvad der er vigtigt i dagens Danmark. Ikke kongehusets sikkerhed, ikke det offentlige billede af garderne, ikke traditionerne omkring garden, men hvad små piger gerne kunne tænke sig. Og ikke nok med det, man øger ligestillingen ved at sætte forskellige krav? Hvordan er det ligestilling?

Nogen vil måske grine og tænke at det ikke gør det store, og bevares, resten af forsvaret tager jo imod lave soldater så det gør vel ikke det store. Men hvor den største konkrete ændring kommer til at være at der skal sys garderuniformer til personer der er 6cm lavere, så kan den slags ulige “ligestilling” have vidtrækkende konsekvenser hvis vi lader det fortsætte. De fleste fysiske krav har en begrundelse, krav til høje og vægt er ikke bare til pynt. Tag for eksempel F-35 jægerflyene som den danske regering mod al fornuft bestilte, der kan en pilot der er for let eller for lav bogstavelig talt brække nakken under brug af katapultsædet.

Men det behøver ikke nødvendigvis at være i forsvaret at den slags “ligestilling” kan få fatale konsekvenser. Nu ved jeg ikke hvordan det står til med kravene til brandmænd her til lands, men i Amerika har man i ligestillingens vandhellige navn sænket de fysiske krav til brandbekæmpere for at få flere kvinder igennem uddannelsen, med det ikke overraskende resultat at der er flere der bliver brandkvinder men med dårligere kvalitet til følge. I  det amerikanske reality-tv program Fort Boyard (Dansk version kaldet Fangerne på Fortet) blev Jane, en 34-årig brandkvinde, sat til at udføre en opgave der nogenlunde svarede til at slå en dør ned med skulderen. Denne ellers klassiske brandmandsopgave var for meget for den lille branddame, og hun fejlede opgaven hvorefter en granvoksen mand, der ikke var uddannet brandmand, gik ind og gjorde det i første forsøg.

Hvis det var dig eller din familie der brændte inde bag en lukket dør, ville du så være tilfreds med at kravene blev sænket for kvinder for at de kunne opfylde deres drømme? Ville du acceptere at dine kære ikke blev reddet fordi der aldrig var nogen der sagde nej til en forkælet tøs? Nej vel? Men det er altså fremtiden i vores samfund, “ligestilling” ved sænkelse af kravene for kvinder så de kan føle sig seje og stærke på samfundets bekostning.

Om Lord Lolland

Lars "Lord" Lolland, gennemsnitlig Lollandsk kontanthjælpsmodtager og uansvarlig redaktør på Dagens Blæser

Tjek også

TV2 og deres (((redaktionelle linje))) – hvad sker der?

Vi har nok alle set det altsigende meme: Diverse medieorganisationer og deres ledere…. Ja, den …

3
Efterlad et svar

Venligst Log ind for at kommenterer
3 Kommentartråde
0 Tråd kommentarer
1 Følgere
 
Flest stemmer
Hotteste kommentar
3 Kommentarorer
LarsLarsenMorningstarClaus Nylige kommentatorer
  Abonner  
nyeste ældste mest stemt
Informer om
Claus Boatsinker
Administrator

Suk……. Tidligere havde vi kun gode, høje danske mænd som gardere. Nu skal vi have squatemalalebber.

Morningstar
Gæst
Morningstar

När kommer det muggier iklädda hijab?

LarsLarsen
Gæst
LarsLarsen

Forhelvede… (((Menneskerettigheder))) fucking klovne verden