Hjem / Verden / Mere postyr i Pastaland

Mere postyr i Pastaland

 

Forleden kunne jeg berette om et forventet nyvalg i Italien. Det lader nu til ikke at blive til noget.

Konflikten, der skulle have ført til dette, startede, da den italienske præsident Sergio Mattarella nægtede at godkende økonomen Paolo Savona som økonomi- og finansminister, primært grundet dennes skeptiske indstilling overfor euroen. I stedet gav han ansvaret for regeringsdannelse til Carlo Cottarelli, en økonom og tidligere IMF-direktør. Dette faldt bestemt ikke i god jord hos partierne, der tidligere havde haft denne opgave, det populistiske M5S og det nationalkonservative Lega. M5S krævede en rigsretssag mod præsidenten, mens Lega krævede et nyt valg.

Da disse to partier tilsammen har 55% af pladserne i det italienske parlament, kan der dårligt dannes regering uden om dem; samtidig har Lega haft enorm fremgang i meningsmålingerne siden valget, hvilket næppe gør valgudskrivning til en god strategi for præsident Mattarella. Det er måske derfor, han tilsyneladende er villig til at give M5S-Lega-regeringen endnu en chance.

Man har i denne sammenhæng fået den oprindelige premierministerkandidat, juraprofessoren Giuseppe Conte, bragt tilbage. Det samme gælder dog ikke for den omstridte økonomi- og finansministerkandidat; i stedet ser det ud til, at denne post kommer til at gå til økonomiprofessoren Giovanni Tria, der er EU-kritisk, men ikke er modstander af euroen. Legas formand, Matteo Salvini, står til at blive indenrigsminister, mens Luigi Di Maio, lederen af M5S, skal være industri- og arbejdsminister.

Salvini er nok det tætteste, vi kommer på /voresraviolisluger/. Derfor er det bestemt positivt, at han står til en post, der vil give ham noget at skulle have sagt, hvad angår indvandring. Legas fremgang i meningsmålinger taget i betragtning, havde det selvfølgelig været bedre, hvis spaghettifolket påny blev kaldt til stemmeurnerne. Men—for nu at gøre brug af at grønlandsk ordsprog om halvtomme ølflasker, man har fundet, og sex med børn—man må vel tage, hvad man kan få.

Så held og lykke til Matteo Salvini og Luigi “based black guy” Di Maio, når de (forhåbentlig) i fællesskab indtager den gyldne tortellinitrone.

Om Eric Kreutzmann

Tjek også

Nomineret til ‘Bedste Film,’ så har du vel husket bøsserne og negerene?

Husker du Hollywood? Du ved den der jødiske enklave, hvor adskillige højtprofilerede magtjøder sidder og …

3
Efterlad et svar

Venligst Log ind for at kommenterer
2 Kommentartråde
1 Tråd kommentarer
2 Følgere
 
Flest stemmer
Hotteste kommentar
2 Kommentarorer
ClausMannheimer Nylige kommentatorer
  Abonner  
nyeste ældste mest stemt
Informer om
Claus Boatsinker
Administrator

Can’t spaghet the spaghet.

Mannheimer
Gæst
Mannheimer

Jaja, lad fup demokratiet tumle videre mod afgrunden – CasaPound er på vej! 14/88

Claus Boatsinker
Administrator

HH borther