Hjem / Indsigt / Berømt afroamerikaner afgået ved døden

Berømt afroamerikaner afgået ved døden

Den legendariske rapper, basketball-stjerne, forfatter og gorilla, Koko, gik bort natten til tirsdag. Hun blev 46 år gammel.

Igennem sit korte liv opnåede Koko langt mere end de fleste hvide mennesker, der ellers gerne lever dobbelt så længe, fordi de spiser sundt og motionerer jævnligt (oftest uden brug af narkotika eller steroider som motivationsfaktor). Faktisk, ville nogle måske mene, er Kokos liv en langt vigtigere begivenhed en hele den hvide vestlige “civilisations” historie.

Koko voksede op i San Francisco, hvor hun boede i en etværelseslejlighed med sin mor. I denne åbne, tolerante og mangfoldige by blev hun som ganske ung bekendt med både LGBTP-miljøet og den lokale hip hop-scene. Begge dele udviklede sig til livslange passioner, og hendes sporadiske hip hop-eksperimenter førte til samarbejde med alt fra Tupac til Kendrick Lamar.

I teenage-årene og tyverne prøvede Koko kræfter med basketball, hvilket resulterede i en kort men succesrig WNBA-karriere. Basketball-karrieren stoppede nemlig brat, da Koko, der allerede havde testosteron nok til juridisk set at være en mand, blev taget i testosteron-doping.

Koko var også politisk aktiv og nåede bl.a. at blive et ikon for Black Lives Matter-bevægelsen—rygtet siger, at hun endda overvejede at stille op til det demokratiske primærvalg i 2020. Desuden skrev hun igennem 00’erne adskillige bøger om afrocentrisk intersektionel feminism, som unge kvinder, mænd og ikke-binære stadig den dag i dag kan finde på deres pensumliste, hvis de læser kønsvidenskab, sorthedsvidenskab, rapvidenskab eller Beyoncé-videnskab på et større amerikansk eller svensk universitet.

Oven i alt dette var Koko kendt i Hollywood-kredse og var venner med adskillige verdensberømte skuespillere. (Dette kan du læse mere om her, hvis du er interesseret i DR’s hvidvaskede nekrolog). Til trods for disse borgerlige kendskaber mindskedes imidlertid aldrig hendes stålfaste dedikation til marxisme-leninisme.

Rest in power, sistah!

Om Eric Kreutzmann

Tjek også

Chealsea F.C. og Abramovich vs. alle der ved besked

De fleste ved at den engelske fodboldklub Chealsea er ejet af den aktivistiske jøde Roman …

3
Efterlad et svar

avatar
 
2 Kommentartråde
1 Tråd kommentarer
2 Følgere
 
Flest stemmer
Hotteste kommentar
3 Kommentarorer
Tom VensterMorningstarOversætteren Nylige kommentatorer
  Abonner  
nyeste ældste mest stemt
Informer om
Oversætteren
Skribent

Hun havde en ret høj iq havde hun ikke?

Morningstar
Gæst
Morningstar

Högre än de flesta nu levande muggier. RIP Koko.

Tom Venster
Gæst

Haha! RIP Koko, en av de smartere afro-amerikanerne.