Hjem / Danmark / Glædelig Sankt Hans fra Dagens Blæser

Glædelig Sankt Hans fra Dagens Blæser

For et par tusind år siden stod Johannes Døberen en sommeraften og tænkte “Mon ikke jeg kunne gi ham Jesus buksevand hvis jeg gav det en religiøs vinkel? Folk vil huske mig i tusinder af år som Hans Buksevandsgiver, han der tog røven på guds søn!”. Uden at spoile biblen alt for meget for dem der ikke har læst den endnu, kan jeg sige at det gik lidt anderledes, men ikke dårligere end forventet, og han ligger nu navn til en nordeuropæisk midsommerfest. Epic prank!

Og hvilken sommerfest! Vi æder røde pølser, vi synger viser om hvordan vi med sværdet i hånd vil møde udenvælts fjender, og vi tænder bål til at futte hekse, trolde, og haveaffald af… Hvis afbrændingsforbuddet altså er ophævet for lokalområdet, hvilket det i skrivende stund ikke er for dele af Østjylland, Fyn, Hovedstatsområdet og min egen hjemstavn Lolland-Falster.

Men fortvivl ikke! Man kan stadig have en vidunderlig Sankt Hans aften uden et bål! Eller hvis man ikke mener man kan, skal man som jeg beskrev i en artikel i mandags bare samle lidt flere kæppe og kaste dem efter brandvæsen og politi når de kommer og vil gøre deres arbejde, for så må man holde bål over alt.

 

Om du bor hvor du må brænde af uden omsvøb eller om du skal ind efter sovsekuløren så du har den rette hudfarve når brandvæsnet kommer, så ønsker Dagens Blæser en glædelig Sankt Hans til alle.

Om Lord Lolland

Lars "Lord" Lolland, gennemsnitlig Lollandsk kontanthjælpsmodtager og uansvarlig redaktør på Dagens Blæser

Tjek også

Lys fremtid for forlaget Logik

De fleste har nok hørt om Logik Förlag, det svenske forlag der har alt indenfor …

1
Efterlad et svar

Venligst Log ind for at kommenterer
1 Kommentartråde
0 Tråd kommentarer
2 Følgere
 
Flest stemmer
Hotteste kommentar
1 Kommentarorer
Oversætteren Nylige kommentatorer
  Abonner  
nyeste ældste mest stemt
Informer om
Oversætteren
Skribent

I lige måde 🙂