Hjem / Andet / Merkel-regeringen i fare?

Merkel-regeringen i fare?

Tysklands indenrigsminister, Horst Seehofer, planlægger at trække sig fra sin post pga. uenigheder med Angela Merkel på flygtningeområdet. Han har nemlig foreslået, at man burde lukke de tyske grænser for asylansøgere, der allerede er registrerede i andre lande. Dette er ikke faldet i god jord hos de negerelskende folkeforrædere Merkel og hendes parti.

Seehofer er lige nu formand for partiet CSU—en post, han også vil trække sig fra—som er en mere konservativ bayersk udgave af Angela Merkels kristendemokratiske CDU. I den tyske Forbundsdag danner de to partier en samlet blok, og af dennes i alt 246 medlemmer af Forbundsdagen tilhører 46 CSU.

I Tyskland har man positiv parlamentarisme. Til de af jer, der brugte samfundsfagstimerne på at sniffe lim og høre Red Warszawa, betyder dét, at man skal danne en regering, hvis partier udgør størstedelen af parlamentet (i modsætning til Danmark, hvor f.eks. Venstre kan danne regering alene, hvis blot de har støtte fra nok af de øvrige partier).

Netop dette system gjorde regeringsdannelsen efter det tyske valg sidste år vanskelig, da ingen af de andre partier til at starte med ville samarbejde med CDU og CSU (på nær måske AfD; men marginal modstand mod landsforræderi er udelukket inden for tysk politik). Til sidst måtte det socialdemokratiske SPD, der også dannede regering med CDU/CSU i perioden 2013-2017, alligevel træde til.

Men nu er problemet blevet lidt et andet. Bekymringerne over CDU/CSU-blokkens interne uenigheder, når det kommer til flygtningespørgsmålet, er ikke noget helt nyt. Efter Seehofers tilbagetræden er det dog klart, at der må ske et eller andet. Det kunne selvfølgelig blot være en ny, mere muggivenlig CSU-ledelse, men det kunne også tænkes at være øget splittelse mellem CDU og CSU.

Hvis det skulle ske, at CSU helt forlod regeringssamarbejdet, ville det højst sandsynligt betyde nyt valg i Tyskland. Der er i alt 709 medlemmer i Forbundsdagen, hvoraf den nuværende regeringen har 399, fordelt på SPD (153), CDU (200) og CSU (46). Det vil sige (tror jeg nok, jeg brugte matematiktimerne på at sniffe lim og høre Red Warszawa), at regeringen, hvis CSU trækker sig fra samarbejdet, ville stå tilbage med 353 Forbundsdagsmedlemmer, hvor de altså skal bruge mindst 355.

Lige nu viser meningsmålingerne fremgang for AfD og det modsatte for CDU og SPD.

Om Eric Kreutzmann

Tjek også

Det frie Sverige hjælper med at stoppe moskebyggeri

Svenskere bosat i Karlstad Kommune kunne i forrige uge blot tælle ned til opførslen af …

2
Efterlad et svar

Venligst Log ind for at kommenterer
2 Kommentartråde
0 Tråd kommentarer
1 Følgere
 
Flest stemmer
Hotteste kommentar
2 Kommentarorer
OversætterenClaus Nylige kommentatorer
  Abonner  
nyeste ældste mest stemt
Informer om
Claus Boatsinker
Administrator

Tysk politik er et scheisseshow.
Minder en del om dansk ditto.

Oversætteren
Skribent

Bayern kan sagtens blive et selvstændigt land. Det skal de da bare blive. Men tror nu mest det handler om, at der vist snart er valg i Bayern, så Herr Seehofer skal lige have nogle resultater han kan fremvise pøblen.