Trump nominerer kandidat til Højesteretten: er skøgers “ret” til barnemord i fare?

Spred kærligheden

Den 31. juli går den amerikanske højesteretsdommer Anthony Kennedy på pension. Dette efterlader Højesteretten med fire liberale dommer og fire konservative, og giver Donald Trump mulighed for at erstatte den relativt moderate Kennedy med en femte dommer på rettens konservative side.

Trump offentliggjorde i går aftes sin foretrukne højesteretskandidat, den 53-årige Brett Kavanaugh, der er katolik og af irsk afstamning. Sidstnævnte påpeger jeg mest fordi, mange af Højesterettens øvrige dommere (((ikke er af irsk afstamning))).

Hvis Kavanaugh vælges, vil han, efter Højesterettens standarder, være ret ung. Og da amerikanske højesteretsdommere vælges for livstid, er dette—hvis han vel og mærket viser sig at dømme til vores sides fordel— selvfølgelig positivt.

Nomineringen af netop Kavanaugh skyldes efter sigende i høj grad hans holdninger til indvandring. Han har bl.a. forsøgt at forhindre illegale indvandrere i at blive medlemmer af amerikanske fagforeninger, og har også dømt imod at lade udenlandske kokke komme til Amerika vha. et visum for folk med særlige evner. I denne sammenhæng har kritiseret den, blandt nogle, meget udbredte tankegang om, at man af en eller anden grund til at importere fremmede for at kunne lave fremmed mad.

Med KKKavanaugh som højesteretsdommer skal denne kulinarisk indstillede Avenged Sevenfold-fan altså ikke regne med at kunne leve den amerikanske drøm

Venstrefløjens store frygt lader til at være, at den katolske Kavanaugh, sammen med Højesterettens fire andre konservative dommere, vil underminere den berømte Roe v. Wade-afgørelse—højesteretsafgørelsen, der i 1973 førte til fri abort i alle amerikanske delstater. Det er dog umiddelbart svært at sige, hvor solid han faktisk er på dette punkt.

I 2006, da han blev dommer i Washington, D.C., blev han afhørt af demokraten Shlomo Fosterdrabstein Chuck Schumer, og fortalte i denne sammenhæng, at han som dommer ville følge Roe v. Wade. Denne udtalelse skal ikke forstås som noget katastrofalt; som dommer er man selvfølgelig nødt til at følge Højesterettens beslutninger. Hvis han selv bliver højesteretsdommer, er det pludselig en anden sag. Men der er altså ikke noget, der klart og utvetydigt indikerer, at han er enten for eller imod Roe v. Wade.

Hvis Roe v. Wade-dommen kan omstødes bliver det selvfølgelig en fest. Så lad os håbe.

“OY VEY, LUDERCAUST—SEKS MILLIONER BØRN, VI IKKE FÅR LOV AT SLÅ IHJEL!”

Efterlad et svar

10 Kommentarer på "Trump nominerer kandidat til Højesteretten: er skøgers “ret” til barnemord i fare?"

Informer om
avatar
Sorter efter:   nyeste | ældste | mest stemt
Oversætteren
Gæst
Oversætteren

Nu må vi se.. Tror ikke USA er helt klar til at blive trad igen.. endnu..

Claus
Gæst
Claus

Man kan pege på mange bedre kandidater, men selvfølgelig også værre. Vi får at se. Men jøsses, alle de katolikker og jøder…

Johnny
Gæst
Johnny
Ingolf Gaboldsen
Gæst
Ingolf Gaboldsen

comment image

Johnny
Gæst
Johnny

Ha ha, fedt billede 😀