Aggressive bæster invaderer østfra—myndighederne beder om hjælp

Spred kærligheden

De stammer fra Asien, er små og aggressive, og de fortrænger den lokale befolkning. Desuden lader det til, at der er langt flere af dem i landet, end vi tidligere har gået og troet. En biolog ved Miljøstyrelsen udtaler om denne nye fremmedbefolkning:

– Hidtil har vi vidst, at den havde begrænset udbredelse, men det lader til, at dens udbredelse vokser, og den kan blive et problem flere steder i landet

Forklaring på deres relativt højere fødselsrate er tilsyneladende, at deres skruppelløse væsen tillader dem at stjæle de lokales mad. Nogle læsere sidder måske nu og spørger sig selv, hvorfor vi ikke bare udsletter disse modbydelige skabninger. At dette skulle blive fremmedplagens skæbne, bør vi ikke ikke gøre os de store forhåbninger om, fortæller den førnævnte biolog:

– Man kan ikke bekæmpe den fuldstændig. Sådan er det med de fleste invasive arter

Dog kommer biologen også med en enkelt hvid pille:

Men med overvågning kan vi få en forståelse af, hvor den er henne, og forsøge at stoppe udbredelsen

Godt så. Vi kan altså ikke håbe på fuldkommen homogenitet—det ved jeg ikke, om jeg køber, men nu er jeg jo heller ikke videnskabsmand—til gengæld kan vi altså overvåge fremmedbefolkningen og sørge for, at den ikke vokser og udskifter vores egen. Det er vel trods alt bedre end ingenting.

Hvis man ser en af disse uønskede østlige tilflyttere, opfordres man til at indberette det til Miljøstyrelsen. De er som sagt mindre end vores egen befolkning; de er derudover mere firkantet byggede og har desuden øjne, der sidder lidt længere fra hinanden, end vi er vant til.

Efterlad et svar

2 Kommentarer på "Aggressive bæster invaderer østfra—myndighederne beder om hjælp"

Informer om
avatar
Sorter efter:   nyeste | ældste | mest stemt
Oversætteren
Gæst
Oversætteren

Selvfølgelig kan man da aflive dem..

Johnny
Gæst
Johnny

Invasive arter er et globalt problem, og de bør udrydes, før de gør skade på det lokale miljø.