Hjem / Indsigt / Internettroldes hadpropaganda

Internettroldes hadpropaganda

Danmarks Radio ved en ting eller to om hadpropaganda. I hvert fald den variant der er rettet mod hvide generelt og danskere specifikt. De er en slags eksperter med årtiers “hands on” erfaring.

Nu har DR skrevet om internetaktivister, der i optakten til valget i Sverige deler diverse ting på nettet til stor morskab for alle. Det er faktisk fin læsning, omend DR på forudsigelig vis indkalder deres egne “eksperter” som skal kaste skygge på netheltene østfra.

Internettrolde prøver at påvirke det svenske valg med hadpropaganda

10/10 overskrift, vil helt sikker læse.

Aktivister fra et højreorienteret forum på nettet forsøger at sprede hadfakta op til valget 9. september.

Det er første gang jeg har set hadfakta blive brugt i Danmark, i hvert fald af politiske modstandere. I dag bliver man jo faktisk smidt af twitter blot man formidler data omkring race og intelligens samt race og kriminalitet. Fakta er had, had er fakta, hadfakta er forbudt!

Fra internettets undergrund arbejder en gruppe af anonyme højreradikale aktivister på at sprede “hatefacts” på nettet for at påvirke det svenske valg, som finder sted om få uger. Det fortæller Orientering på P1.

På sociale medier har aktivisterne, som inkluderer danskere, spredt flere hundrede såkaldte ‘memes’ med hadefulde slogans som “Hold Sverige Rent,” fremstillinger af homoseksuelle som psykisk syge og billeder af flygtninge, der sparkes ud af landet.

At ville forhindre en etnisk udrensning af det indfødte folk ved at kyle den indtrængende part på porten er hadfuldt? Fint! I øvrigt var psykisk syge homofile faktisk klassificeret som dette indtil samfundsundergravende kræfter fik sygdommen fjernet og omdefineret. Sygdomme kureres ikke ved at man kalder dem noget andet. Ellers ville kræftforskningen jo opleve et kvantespring.

Aktivisterne har fundet sammen via internetforummet 4chan, hvor de udveksler heil-hilsner, Hitler-taler og tips til fascistisk litteratur.

En god tale er en god tale. En god bog er en god bog.

Deres langsigtede mål er et racerent, etnisk hvidt Europa. At trække Sverige til højre er et højt prioriteret skridt mod endemålet.

Dagens Blæser bakker 1̶4̶,̶8̶8̶%̶ 100% op om dette mål.

Og det arbejder internet-aktivisterne målrettet på ved at “påvirke det svenske valg gennem memes, shitposting og deling af propaganda,” som de selv formulerer det på 4chan.

Orientering har forelagt dokumentationen for to eksperter på området.

– Den her slags memes har man i mange år set fra den digitalt dygtige højrefløj i USA, som man kalder Alt-Right. Det ligner i høj grad. Det er tydeligt, at det er deres forbillede, siger Maia Kahlke Lorentzen, som er konsulent med speciale i digitale hadfællesskaber og 4chan.

“…konsulent med speciale i digitale hadfællesskaber og 4chan”!!! Wew. #Lifegoals

Men selvom memes og shitposting har været brugt – sandsynligvis med succes – under det amerikanske præsidentvalg og op til Brexit, har det ikke nødvendigvis samme effekt i Sverige, vurderer eksperterne.

Og bla bla. Der er en hel del mere analyse fra de to supereksperter. De går dog ikke ret dybt og undlader at nævne de mange aktører, ikke mindst Nordisk Ungdom og Nordisk Alternativhöger, som gør en kæmpe indsats for at sprede deres glødende had ikke, blot på nettet men også via flyveblade og klistermærker – herunder næseklistermærket, som man kan sætte på plakater med løgnagtige politikere… Se dét er en god idé.

Klistermærket “Ljugnäsa” du kan købe i dag! Jeg tror også det virker på den danske plakatvariant.

Nedenfor ses et eksempel på et alternativt flyveblad fra Moderaterna, som på bedre vis fortæller vælgerne hvad deres egentlige politik er. Der er også lavet alternative valgplakater, som er opsat oven på originalplakaterne. I sandhed en hjælpende hånd, så et mere sandfærdigt budskab omkring partier og kandidater når ud? Det er vigtigt at man er velinformeret, så demokratiet kan fungere. Noget er jo gået galt, når nogen i 1975, uden folkeafstemning eller offentlig debat, kunne vedtage at Sverige skulle være multikulturelt og efterfølgende kunne lade 2-3 millioner fremmede strømme ind. Noget er gået helt galt.

Om Claus Boatsinker

Tjek også

“Oprørende og dybt beskæmmende”: en fortælling om ”Dagskost i en KZ-lejr”

Forleden da kreative aktivister med mottoet ’dårlig opmærksomhed er bedre end ingen opmærksomhed’ og med …

12
Efterlad et svar

Venligst Log ind for at kommenterer
5 Kommentartråde
7 Tråd kommentarer
6 Følgere
 
Flest stemmer
Hotteste kommentar
7 Kommentarorer
Morten B.Ingolf GaboldsenKomponistenTom VensterClaus Nylige kommentatorer
  Abonner  
nyeste ældste mest stemt
Informer om
Ingolf Gaboldsen
Gæst
Ingolf Gaboldsen

Maia Kahlke Lorentzen har også tidligere arbejdet for DanAid, Amnesty International og Greenpeace, udover at være had-konsulent i Cybernauterne (det på bedste libshit-stil fortæller om IT til folket og bliver betalt af både det offentlige og private til at holde foredrag i skole, institutioner og virksomheder), så er hun også med i selviscenesættelses-projektet killjoy, på deres hjemmeside beskriver hun sig selv som “Københavner/queer-feminist/nørd/organisator/mor/aktivist/Renegade Runner/anarkist”.

DR viser igen deres sande ansigt og foragt for reelt journalistik, endnu engang trækker de faget endnu længere ned i mudderet.

Uriasposten har en artikel om hende fra 2016 ang “SlutWalk”
www.uriasposten.net/archives/73882

Hendes ekspert baggrund for onlinehad- og fakta, er ligesom dem vi ser i Amerika, der nu sidder og laver censur som pyskosen Anita Sarkeesian, startede efter gamergate blev et globaltfænomen, som de mener de vil bekæmpe i Danmark også via cyberfeministkollektivet DO:TOPIA…

Komponisten
Gæst
Komponisten

De (DR) ændrer sproget. Fra fakta til “hadfakta”, “hadpropaganda” og “hadfællesskaber”.

Derved kan man jo “retfærdiggøre” censur og muligvis (fra ANTIFAs side især) vold mod disse “hadske” mennesker (“stwaight huwhite males who don’ knauw opwession of uz black kangz”), eftersom deres “had”, er baseret på hudfarve, religion og seksuel overbevisning, og her menes der alle de 79 køn som facebook anerkender eller folk som siger at de “identificerer sig” som eksempelvis en “sort transkønnet biseksuel queerfem lesbisk muslimsk ateist veganer”.

De “gode” mennesker, som i det her tilfælde tilhører den vanvittige venstrefløj (især de rådne Amnesty facere ved dronning Louises bro får mig til at cringe hårdt, fordi de fleste af dem er hjernevaskede PC soyboy-hipstere og lebber), vil derfor se en mulighed for at gøre en “god gerning”, hvor de kan vise deres “godhed” igennem aktioner, som forhindrer denne spredning af “had”. Derefter kan de på twitter, facebook, instagram og diverse (((medier))) fremstille deres gode gerning.

Dette er (for mig at se) narcissisme dyrket i sin reneste form. Dette kan være kommet af vores moralske, åndelige og kulturelle forfald samt det faktum, at alle mennesker nu har en smartphone og en twitter account, og at det især er tydeligt, at det er den nedre del af klokkekurven (og negerne i USA) der har adgang til de sociale medier… Eglaitært samfund medfører dekadens ifølge Nietzsche. #justsayin

Den erstatning som nu udfylder europæeres sind (og tomrum i hjertet), er for mig at se begreber som materialisme/uhæmmet forbrug, ateisme, narcissisme, individualisme og mest af alt en manglende forståelse for hvor meget et etnisk sammenhold, som er bundet sammen af stærke traditioner, betyder.

1488

Oversætteren
Skribent

Hadfakta.. Og så tror man, at det ikke kan blive mere absurd.. men jo..

En Russisk Flod
Blæser læser

Virkeligheden = had, så derfor er virkeligheden forbudt, goy. :^)

En Russisk Flod
Blæser læser

Så underholdende som det vil være at se alle landets valgplakater med (((næser))), så er det nok ikke det værd. Straffen for hærværk mod valgplakater kan være op til seks år, så man kan faktisk slippe af sted med en kortere straf for manddrab, end hvis man begår “politisk motiveret hærværk”.

Det ville da være bedre at lægge kræfter i at afskaffe det undergravende system, og rive det op med roden, så landsforrædere og fremmede krapyl aldrig nogensinde kan tilrive sig et enkelt gram magt igen – på lovlig og ordentlig vis, selvfølgelig.

Tom Venster
Gæst

Det finnes knapt noe som er mer underholdende enn å se løgnerpressen skrive om trolling og “hackeren” 4chan. LOL

Morten B.
Gæst
Morten B.

Men åbenlyst at proklamere, at man vil smadre den danske nation gennem masseindvandring, er ikke had? Det er ikke had, når man siger ligeud, at der er for mange hvide her (for det er det, man i virkeligheden siger, når man efterlyser mere “diversitet”)?

Sagen er den, at den såkaldte højreekstreme hadpropaganda med rasende fart breder sig udover hele internettet. Det er noget, man ser ganske alvorligt på, for det er ikke store, multinationale firmaer, der betaler milliarder af shekels for at få den spredt. Det er ganske almindelige mennesker som du og jeg, der deler det, fordi den har et vigtigt, ja livsvigtigt, budskab. Et godt, “hadefuldt” meme lever nærmest sit eget liv, og det er der en forbandet god grund til.

Ingolf Gaboldsen
Gæst
Ingolf Gaboldsen

Man kan drage en analogi til graffitien i romeriget, der var ligeså “usmagelige” og bramfri. Og konstatere at den kamp vi er igang med, ikke blot er en tilfældighed i menneskets historie.

Morten B.
Gæst
Morten B.

Det er så at sige “oprøret fra neden”, der gør sig gældende, og det er noget, der får venstrefløjen til at vride sig. Selvom venstrefløjen historisk set altid har påtaget sig rollen som den lille mands beskytter, så er samtlige af dens magtovertagelser blevet dirigeret ovenfra og ned. I nyere tid kan vi tage det såkaldte ungdomsoprør i ’68 som eksempel. Det var ikke fiskerdrengen i Hanstholm, der satte sig op mod det aldrende autoritets-segment. Det var en lille, venstreorienteret skare af forkælede spidsborgerbørn, der groft hjulpet på vej af medierne, fik det til at se ud som et oprør.

Det moderne ungdomsoprør har en hel anden karakter, og det breder sig med lynets hast – uden at det iøvrigt får hjælp nogensteder fra, tværtimod. Det er det, der får magthaverne til at ryste i bukserne, og det kan man jo godt forstå.