Hjem / Indsigt / Klassisk journalistteater

Klassisk journalistteater

Når jeg siger at den europæiske presse mere eller mindre følger den (((amerikanske ditto))), så er det ret så sandt. Derfor behøver alle redaktionerne ikke at være besat af bagelgnaskende møntklippere. Det er nok at New York Times og CNN er det. TV2 og DR er gode eksempler fra den danske kloakpresse. Nu har jeg lige læst en gang ingenting, der af TV2’s korrespondent Uffe Dreesen pumpes op til

“HVOR VOVER I AT KRÆNKE PRESSEN!?!11”

og hele ikke-seancen præsenteres i en fornærmet tone, der er såvel patetisk som komisk.

Hvad drejer det sig om spørger du?

Merkel er i Dresden, borgerne protesterer. Et par borgere brokker sig over at ZDF filmer dem på fortovet, borgerne beder betjente på stedet stoppe dem. Da politiet på baggrund af henvendelsen taler med dem, går “journalisten” i det røde felt og sender en svada mod betjenten. Klippet stopper inden betjenten får lov at svare. En slags teater, hvis formål er at understrege den hellige journalistgernings absolutte ukrænkelighed. Som om de ikke er forbrydere, mod hvilke Dresdens folk i den grad bør udvise antipati.

Hvad siger Uffe samt den tyske presse?

Allerede på lang afstand står det klart, hvem den lille flok tæller blandt sine fjender.

– Lügenpresse, Lügenpresse (Løgnepresse), lyder det i retning af kameramanden fra ZDF, mens flokken er på vej hen til Landdagsbygningen i Dresden.

Uffe stiller ikke skarpt på dette, og går ikke i dybden med hvorfor folk land efter land, igen og igen, kalder pressen løgnerisk og folkefjendsk. Det nævnes blot som noget der skulle være beskrivende. Har den “lille flok” fat i noget, Uffe?

Den islam- og udlændingefjendtlige bevægelse Pegida har kaldt til demonstration. Forbundskansler Angela Merkel er nemlig i byen, og hun er om nogen de såkaldte ”bekymrede borgeres” hadeobjekt nummer ét.

De såkaldte bekymrede borgere? Uffe er kun i et ærinde: at lave et skingert forsvar for pressen. Ikke at nævne den demografiske katastrofe, et vuggeskabt folkemord, som udfolder sig i Tyskland og Vesten som helhed. Småborgerlig angst for ikke at kunne eksistere eller give sin børn en fremtid, får ikke Uffe til tasterne. Kun et narrativ om at (((pressen))) ufortjent er under angreb.

Allerførst skal det dog gå ud over kameramanden, der har nærmet sig den lille flok. En herre med solbriller og bøllehat i de tyske farver går frem mod fotografen:

– Hold op med at filme mig, hold op med at filme mig! lyder det fra manden.

Hele optrinnet foregår kun fem meter væk fra det store opbud af politibetjente, der er udkommanderet i dagens anledning. Vælger ordensmagten at gribe ind?

Ja, selvfølgelig. Betjentene beslutter sig for at holde fotografen og hans netop ankomne journalistkollega tilbage.

Man kan i det korte, afklippede ZDF-klip som sagt se en selvhøjtidelig presseansat tale ned til en betjent, der skal forholde sig til en borgers klage over deres opførsel. Jeg kunne forstå, hvis de var mødt af knipler og peberspray, men deres forbrydelse er blot at VOVE at tale til dem.

Politiets fremgangsmåde under Merkel-besøget i Dresden sidste torsdag har givet genlyd over hele forbundsrepublikken. Det ansete ugemagasin Der Spiegels kommentator Valerie Höhne kalder optrinnet for en direkte “skandale”.

Ja, jeg dåner ved klippets chokerende mangel på indhold. Dette er hvad de har valgt at koge suppe på, koordineret fra alle sider. Pinligt. Det er en skandale, at de kalder det en skandale.

– Ministerpræsidentens reaktion (han sagde at politiet opførte sig korrekt – red.) var helt i den amerikanske præsident Donald Trumps ånd, lød kritikken fra Arndt Ginzel, journalisten, hvis kameramand pådrog sig bøllehattens vrede.

En nylig undersøgelse har vist, at 24 millioner i USA støtter synspunkter der kan siges at tilhøre althøjren, “alt right”. Med den demokratiske presse, skulle man så tro at disse synspunkter var repræsenteret i pressen i rimelig grad? At den redaktionelle linje hos en god portion af medierne havde dette udgangspunkt for deres virke? At bare EN af de tusind største aviser i USA, støttede Trump i 2016? Intet af dette findes. Vi har en lille gnaverklan, som sidder tungt på pressen og byder den at tale med én stemme. Som dækker i døgndrift baseret på løgne om Rusland, det opstyltede Pissgate-materiale bestilt af demokrater og som er 99% anti-Trump dag ud, dag ind. Det skulle Donald Trump ikke kæmpe mod verbalt? Denne ensrettede løgnepresse er ikke folkets fjende? Arndt Ginzel skulle se sig selv i spejlet og ransage sin sjæl. Er der et demokratisk problem med pressen? Udstiller den partiske presse at demokratiet, i det omfang at borgerne skal informeres objektivt og korrekt, ikke har nogen gang på Jorden?

Det er en politik, hvor der bliver talt meget om hjemstavn, patriotisme, stolthed og nationalfølelse, og som åbenbart også indbefatter mere eller mindre skjulte angreb på medierne.

Vi kan alle se klippet, Uffe. Det ved du godt? Der er ikke kød på knoglen. Men “wow…. just wow” er jo eneste knap at trykke på, når selvransagelse ikke er på menuen.

Alexander Schneider fra Sächische Zeitung beretter om flere ”fuldstændigt overdrevne og tvivlsomme” indgreb mod for eksempel demonstranter, der ønsker at protestere mod de jævnlige Pegida- og AfD-optog i byen.

Det kommunistiske terrorvælde som gør at normale folk afholder sig fra at gå i gaderne, har forpestet demonstrationskulturen. Antifa får ikke lov til at udøve vold i tilstrækkelige grad? Jeg tvivler på at fredelige, passive sojatropper har fået krummet et blåt hår. Men politiet har måske, i Dresden, stoppet deres angreb med tilstrækkelige magtmidler, og det manglede da bare. Hvis alle vidste at de kunne gå på gaden i fred og demonstrere for dette og hint, så ville vi nok også se mere af den folkelige vrede, som eller kun udfolder sig fra sofaens bløde helle. Der var engang hvor man blev så træt at rød bølleterror, at man fik frivillige til at sikre mødefreden for enhver pris. Det er på sin plads igen i 2018.

Til Uffe:

WOMP

WOMP

Om Claus Boatsinker

Tjek også

Besøg bekræfter: Slesvig tilhører Danskerne!

1864 blev året, hvor det danske folk nok engang trodsigt måtte kæmpe for at beholde …

8
Efterlad et svar

Venligst Log ind for at kommenterer
4 Kommentartråde
4 Tråd kommentarer
5 Følgere
 
Flest stemmer
Hotteste kommentar
7 Kommentarorer
KrematorieEnthusiastClausMorten B.JohnnyOversætteren Nylige kommentatorer
  Abonner  
nyeste ældste mest stemt
Informer om
Lord Lolland
Administrator

Tyveknægt! Stjæler titlen på min artikel!!! dagensblaeser.net/2018/08/23/klassisk-teater/

Eric Kreutzmann
Skribent
Eric Kreutzmann

LOLLANDSJØDEN ETERNALLY BTFO

Oversætteren
Skribent

Som i dog spytter materiale ud!

Johnny
Gæst
Johnny

Så det video klip, på TV2s hjemmeside, og jeg kunne ikke lade værd med at grine, da jeg så titlen på videon.

“Tysk højer-demonstranter langer ud efter kamara” uh ha, lol

Morten B.
Gæst
Morten B.

Tihi ja… At venstrefløjen forleden angreb en lovligt anmeldt demonstration med røgbomber, var ikke værd at rapportere, men at en national demonstrant har slået ud efter et kamera et sted i udlandet, rydder forsiden! Det minder mig om dengang for ikke så længe siden, da en muslimsk kvinde angiveligt fik revet sit tørklæde af ovre i England. Det blev omtalt i aviser over hele verden! (At en dansk kvinde evt. får rykket HELE sit tøj af og gruppevoldtaget, har til sammenligning ingen nyhedsværdi overhovedet.)

Der gælder forskellige regelsæt for fløjene, det er ganske vist. Men kunne de ikke prøve at gøre det lidt mindre åbenlyst? Ikke underligt at journalisterne er den faggruppe, folk nærer allermindst tillid til.

KrematorieEnthusiast
Gæst
KrematorieEnthusiast

Oy Vey Goyim, luk det ned!
Hvis en (((journalist))) ikke pynter lidt på sandheden, så er det jo ikke rigtig (((journalistik)))