Hjem / Akbaring / Chokerende nyt: Hvis man forhindrer ting, så sker de ikke!

Chokerende nyt: Hvis man forhindrer ting, så sker de ikke!

Hos Kristlig Dagblad kan man i dag læse at sociologen Aydin Soei (sikke et dansk navn!) mener, at øget forebyggelse bland etnisk udfordrede kan forhindre terrorangreb, som det Omar el-Hussein udførte mod krudttønden i København i 2015.

Er forebyggende arbejde mere effektivt end terror- og ghettopakker?

Det mener forfatter og sociolog Aydin Soei, som er aktuel med en ny bog om kriminalitetstruede og marginaliserede unge som Omar el-Hussein, der i 2015 udførte et terrorangreb i København, hvor to blev dræbt og seks blev såret, hvorefter han selv blev dræbt.

“Kriminalitetstruede”, sikke et nonsens udtryk! Tankerne ledes hen på smittetruede, som om kriminalitet er noget man smittes med og ikke kan gøre noget ved, noget omgivelserne påtvinger en, en sygdom der ikke er ens egen skyld.

I den nye bog ”Omar – og de andre” kommer det for første gang frem, at Omar el-Hussein allerede som 11-årig var kendt af de offentlige myndigheder. Indtil nu har Københavns Kommune ellers tidligst kunne spore ham tilbage til 2010, hvor han var 18 år. Men i 2003, som 11-årig, blev Katina Ali Rasmussen kontaktperson for Omar el-Hussein og syv andre drenge i en fritidsinstitution, som var tilknyttet Rådmandsgade Skole på Nørrebro, hvor Omar el-Hussein var elev i et par år, inden han flyttede til Jordan med sin familie, lyder det i den nye bog.

Nu spørger jeg måske dumt, men hvis han flyttede til Jordan med familien, hvorfor fanden kom han så ind igen?

”Drengene ødelagde undervisningen og var utilpassede (..) Generelt var der tale om udsatte børn og familier, der havde brug for støtte,” fortæller integrationskonsulent Katina Ali Rasmussen i den nye bog.

Støtte til at blive i Jordan så de kan være blandt deres artsfæller.

Men Katina Ali Rasmussen var kun ansat i en stilling på 21 timer om ugen, og ifølge bogen havde hun ”reelt kun 2,5 time om ugen til at skabe relationer og tillid til hver af drengene”, hvilket ikke efterlod tid til at tale med familierne.

“Uha, i må endelig sørge for at lille Omar ikke vokser op og bliver terrorist” – Integrationsskøgen hvis hun havde haft tid til at snakke med forældrene. Det skulle nok hjælpe!

Ifølge bogens forfatter Aydin Soei viser de nye oplysninger om Omar el-Husseins tidlige kontakt med myndigheder, at forebyggelse er vejen frem for at forhindre hændelser som terrorangrebet i København.

Øhhhhh…. Kald mig tosset, men viser det ikke at man forsøgte din blødsødne vej og det kostede en dansker og en jøde livet?

Han stiller sig kritisk over for politikernes forsøg på at forhindre radikalisering med terror- og ghettopakker.

”Terror- og ghettopakkerne er en slags sutteklud for befolkningen. Men Omar var ikke blevet stoppet af indgreb mod syrienskrigere. Han rejste ingen steder hen. Det er derfor, at de kriminalitets-truede unge er så farlige. De skal ikke oplæres i at bruge våben. Dem bruger de i forvejen. De skal bare bruge noget ideologisk gods,” siger Aydin Soei.

Vi kan sagtens blive enige om at terror- og ghettopakker er en sutteklud. Der gives lige præcis nok hård retorik til at den gennemsnitlige vælger tror vi holder horderne for døren, alt imens de allerede er indenfor murene og igang med at ødelægge landet. Men fordi vi skyder en ildebrand med en lille vandpistol og det ikke virker, så betyder det ikke at vi skal opgive vand-baserede løsninger og prøve at snakke med flammerne i stedet!

Daværende skoleleder på Rådmandsgade Skole, Lise Egholm, husker tydeligt Omar el-Hussein.
”Han opførte sig dårligt. Han klarede sig udmærket fagligt, men blev ved med at overtræde reglerne og kom flere gange i slåskamp,” erindrer Lise Egholm

Ligesom Aydin Soei er hun enig i, at forebyggelse er det bedste middel imod skæbner som Omar el-Husseins.
”Jeg har altid beskæftiget mig med udsatte børn, og jeg tror meget mere på forebyggelse end alle mulige forskellige politiske pakker. Men vi prøvede også at række hånden frem og gøre noget ved Omar, men så stak han af. Og sådan er det nogle gange, når man begynder at handle på de familier. Så flytter de,” siger Lise Egholm.

Hvis vi havde holdt dem ude da de stak af ville vi ikke have problemet. Hvis vi havde forhindret dem i at komme ind ville vi ikke have problemet. Hvis vi forhindrede brune terrorister i at være i Danmark generelt, ville vi ikke behøve at opfinde stadig dyrere og mere komplicerede løsninger på hvordan vi skulle forhindre dem i at begå terrorisme. Ryd op i stedet for at finde på måder at undgå du mister fodfæstet i rodet!

Den eneste produktive forebyggelse er at sende dem hjem… og eventuelt forebygge de kommer tilbage ved at bygge nogle maskingevær-reder ved grænsen.

Om Lord Lolland

Lars "Lord" Lolland, gennemsnitlig Lollandsk kontanthjælpsmodtager og uansvarlig redaktør på Dagens Blæser

Tjek også

Perverse bøsser hærger fynsk skov, Normiedanmark trækker på skuldrene

På den fynske side af Lillebæltsbroen ved Middelfart ligger den hyggelige Staurby Skov imellem familieboliger …

6
Efterlad et svar

Venligst Log ind for at kommenterer
5 Kommentartråde
1 Tråd kommentarer
4 Følgere
 
Flest stemmer
Hotteste kommentar
6 Kommentarorer
Morten B.ClausOversætterenTom VensterKomponisten Nylige kommentatorer
  Abonner  
nyeste ældste mest stemt
Informer om
Ingolf Gaboldsen
Gæst
Ingolf Gaboldsen

Polen må bruge enormt mange ressource på sådanne projekter, de har intet terror.

Komponisten
Gæst
Komponisten

Samfundets måde at reagere på typer som Omar, viser for mig, at vores samfund er blevet meget feminiseret. De blødsødende og hengivende tiltag over for diverse “danske borgere” som dialogkaffe, ekstra støttepædagoger, kontaktpersoner, børnepenge og som sagt forebyggelser som “terror- og ghettopakker” hjælper kun meget lidt på det reelle problem, hvis det overhovedet hjælper…

En mere maskulin tilgang til tingene ville for mig at se være hårde konsekvenser som udvisning, fængselsstraf, nultolerance, nul børnepenge/velfærd til indvandrere – slut med de lappeløsninger og evig hønsegårdssnak om umulige perkere som absolut intet har at gøre her i Danmark!

Oversætteren
Skribent

Det er kvinden, der er problemet!

Tom Venster
Gæst

“Nu spørger jeg måske dumt, men hvis han flyttede til Jordan med familien, hvorfor fanden kom han så ind igen?”
Et betimelig spørsmål sier nå jeg. Og er det ikke flott å bli belært av en ved navn Aydin Soei om hvordan man skal unngå at hans landsmenn begår terrorhandlinger? For en evig berikelse disse menneskene er!

Claus Boatsinker
Administrator

Kugler, kraner og reb eller blot flytransport kan løse alle problemer med muggier. Endda med garanti.

Morten B.
Gæst
Morten B.

“Vi skal tage imod dem, som virkelig VIL Danmark!” Citat Søren Espersen, DF.

Hvordan skal vi så lige sortere terroristerne fra? Står der “terrorist” i panden på dem?

Jeg har en idé. Søren Espersen og alle de andre skidesprællere hæfter med deres eget liv for, at det kun er de rigtige, der kommer ind.