Hjem / Danmark / Grønlandsk “regering” i intern *hik* strid

Grønlandsk “regering” i intern *hik* strid

Hver gang man hører et pip fra Grønland, er det et eller andet snapsråben omkring at stjæle Grønland. Hvorfor er det lige at elitesoldater ikke har fikset dette problem? Er Løkke gang i et eller andet 14-dimensionelt spil Ludo? Tror han at alene skrumpelever vil løse inuitproblemet?

Det grønlandske parti Partii Naleraq trækker sig fra regeringskoalitionen. Det skriver de grønlandske medier KNR og Sermitsiaq.

Partiet dannede i april med et snævert flertal regering med tre andre partier – Siumut, Atassut og Nunatta Qitornai. De fire partier har tilsammen 16 mandater ud af 31 mulige. Heraf har Partii Naleraq fire mandater.

Men på et pressemøde søndag eftermiddag grønlandsk tid har partiets formand, Hans Enoksen, meddelt, at partiet trækker sig.

Begrundelsen er, at forholdene omkring samarbejdet er for vanskelige, og at partiet ikke taler med lederne af koalitionen. Desuden er der stor uenighed omkring en lufthavnspakke, som den danske stat vil være med til at finansiere.

De er mere eller mindre enige om at begå Danmarkshistoriens største tyveri, og så kan de ikke samarbejde. Det er vel vores held at de kigger mindre på deres regeringspapirer og mere i flaskens dyb.

– Det, vi fandt ud af i den sidste tid, var så chokerende, nemlig at staten og statsministeren rejser hertil, og at de har lavet en aftale om lufthavnene, selvom de ved, at det er Naalakkersuisut (Grønlands Landsstyre, red.), der arbejder med det. Staten blander sig direkte i politik, og dermed stilles der store spørgsmål om grønlændernes evne til at gøre noget selv, siger han til KNR og fortsætter:

– Vores mål har været grønlandsk selvstændighed i en årrække, og når der gøres sådan nu, så kan vi se, at vi bliver svækket. Og det vil vi ikke være med til.

Hvem blander sig lige i hvad? Frække tundramongoler! Blander danskerne sig i politik vedrørende deres største ø? Eller er det frække inuitter fra forbrydersyndikatet ICC, som blander sig i dansk indenrigspolitik gennem deres plastikparlament? Og udstiller dansk deltagelse i store anlægsprojekter dette primitive, men grænseløst frække og provokerende, fangerfolks manglende even til at gøre noget selv. Øh, ja. Alle aspekter af inuitopførsel udstiller, at de er lavintelligente klovne, som fra et dansk udsyn har en forfærdelig kultur både hvad angår børnesex og stofmisbrug. Men vi blander os ikke i deres intrakulturelle udfordringer. De skal bare ikke foregå på vores ø.

Partiets udmelding kommer under 24 timer, før den danske statsminister, Lars Løkke Rasmussen ankommer til Grønland for at mødes med formanden for det grønlandske selvstyre, Kim Kielsen.

Her er netop det omdiskuterede lufthavnsprojekt på dagsordenen, og parterne skal diskutere, hvordan man fra dansk side kan bidrage til finansieringen.

Den danske indblanding kommer sig af, at regeringen har vurderet, at de grønlandske lufthavnsprojekter i Nuuk, Ilulissat og Qaqortoqkan have udenrigs- og sikkerhedspolitiske perspektiver.

Der skal være dansk indblanding og dansk indblanding NU. Arrestér disse spækgnaskende tyveknægte øjeblikkeligt og jag en skræk i livet på resten af disse øgæster, så de ved at Grønland tilhører danskerne, Grønland skal styres af danskere og Grønland skal beboes af hundredtusindvis af stålsatte, glade danskere. Knus det inuitiske komplot. Start Operation Godthåb og Operation Danske Storfamilier i dag hellere end i morgen.

– Jeg er enig i de hensyn, der ligger bag ønsket om en forbedret infrastruktur i Grønland. Det handler blandt andet om konkurrenceevne, erhvervsudvikling og bedre vækstvilkår for turismen, lød det fra Lars Løkke Rasmussen tilbage i juni.

Lars Løkke, din passive padde af en regnorm, de snakker åbenlyst om at frarive Grønland fra Danmark. De taler for åbne mikrofoner om selvstændighed. Knus dem og, med overholdelse af militære love og regler, hav dem dinglende fra Godthåbs kraner til skræk og advarsel. Nu må det stoppe!

Danmark, inklusive Grønland, for danskerne!

“SIG IKKE TIL OS AT VI IKKE SKAL BOLLE VORES BØRN! SIG TIL VORES BØRN AT DE IKKE SKAL VÆRE SÅ POKKERS SEXEDE!”

Om Claus Boatsinker

Tjek også

Perverse bøsser hærger fynsk skov, Normiedanmark trækker på skuldrene

På den fynske side af Lillebæltsbroen ved Middelfart ligger den hyggelige Staurby Skov imellem familieboliger …

4
Efterlad et svar

Venligst Log ind for at kommenterer
2 Kommentartråde
2 Tråd kommentarer
3 Følgere
 
Flest stemmer
Hotteste kommentar
4 Kommentarorer
Lars Agerbæk med ÆOversætterenClausEric Kreutzmann Nylige kommentatorer
  Abonner  
nyeste ældste mest stemt
Informer om
Eric Kreutzmann
Skribent
Eric Kreutzmann

“I får mine børn, når I flår dem af min kolde, døde pik!”
– Ukendt grønlandsk frihedskæmper

Oversætteren
Skribent

Betaler vi også færingerne for at hade os?