Hjem / Andet / Ynkeligt valgresultatet i Sverige
Valg i Sverige. Jimmie Åkesson fra Sverigedemokraterna under den sidste partilederrunde på svensk TV. Efterfølgende gik SVT ud og tog afstand fra Åkesson udtalelser, hvilket har ophidset Sverigedemokraterna så meget, at de har indkaldt SVT til krisemøde lørdag d. 8. september 2018. Her ankommer Jimmie Åkesson til SVT.

Ynkeligt valgresultatet i Sverige

I skrivende stund er over 99% af stemmerne talt op i Sverige; resultatet er ikke overvældende positivt. Sverigedemokraterne har fået 17,6% af stemmerne. Det er fremgang, bevares, men ikke særlig stor fremgang. Ved sidste valg fik partiet 12,9% af stemmerne.

Sverigedemokraterne står med andre ord til at gå fra 49 til 62 mandater, og de vil derfor fortsat kun være Rigsdagens tredjestørste parti. Socialdemokraterne, der har fået 28,4% af stemmerne, forbliver det største parti, selvom de mister 12 mandater. Moderaterne, har fået 19,8% af stemmerne og mister 14 mandater, men forbliver Rigsdagens andetstørste parti. Miljøpartiet, Socialdemokraternes regeringspartner, har fået 4,3% af stemmerne og mister dermed 10 mandater.

Sverigedemokraterne er imidlertid ikke de eneste, der har set fremgang. Venstrepartiet, der minder om vores Enhedslisten, og som i løbet af den seneste valgperiode har ageret støtteparti for Socialdemokraterne og Miljøpartiets regering, har fået 7,9% af stemmerne og står til at gå frem med 7 mandater. Centerpartiet, der umiddelbart minder om en mellemting mellem Venstre og Radikale (men tilsyneladende med De Radikales syn på indvandring), får 8,6% af stemmerne. De går frem med 9 mandater og bliver Sveriges fjerdestørste parti. Kristendemokraterne, der ellers en periode lå nær eller under spærregrænsen, får 6,4% af stemmerne og går frem med 7 mandater. De Liberale får 5,5% af stemmerne og går dermed marginalt frem, men ikke nok at skaffe dem et ekstra mandat.

Aftenens største skuffelse er nok til gengæld, at gruppen ‘øvrige partier’, der i år indeholder bl.a. Alternativ for Sverige, et selverklæret tilbagevandringsparti, er gået fra 3,9% af stemmerne ved sidste valg til blot 1,4%. Det er endnu ikke offentliggjort, hvor mange stemmer AfS har fået (det eneste af de øvrige partier, hvis stemmeandel man p.t. kan se, er Feministisk Initiativ, der har fået 0,4%), men med en svensk spærregrænse på 4% er det ret tydeligt, at de ikke kommer ind.

Under alle omstændigheder bliver den kommende regeringsdannelse nok et ret interessant cirkus. Der er stort set dødt løb mellem Sveriges to partiblokke, regeringen (og deres støtteparti Venstrepartiet), der har fået 40,7% af stemmerne, og Alliancen (der består af de fire oppositionspartier Moderaterne, Centerpartiet, Kristendemokraterne og De Liberale), som har fået 40,3% af stemmerne. Hvis ingen af dem vil samarbejde med SD, skal de altså have udtænkt en eller anden form for meget særlig svenskermagi.

Sverigedemokraternes formand, Jimmie Åkesson, er tilsyneladende mere positivt indstillet end jeg er, og lader til at være optimistisk oven på valget. Han kræver indflydelse og inviterer Moderaterne til samtale om regeringsdannelse. En borgerlig regering med støtte fra SD er dog tvivlsom. Moderaterne og Kristendemokraterne lader til at være åbne over for idéen, men det er til gengæld hverken Centerpartiet eller De Liberale. Uden mindst ét af de to sidstnævnte partier, vil en sådan regering ikke kunne få flertal.

Det bliver selvfølgelig også spændende at se, hvad den europæiske sikkerhedsorganisation OSCE melder tilbage. De har haft valgobservatører udsendt for at iagttage Sveriges mærkværdige valgsystem. I Sverige har hvert parti har sin egen valgseddel (altså i modsætning til den lange valgseddel med alle partier på, som vi kender herhjemme), som vælgerne så er nødt til at tage i fuld offentlighed—hvilket jo er et lidt af et problem for folk, der støtter tabuiserede højrefløjspartier. Der har været meldinger om valgsedler, der forsvandt; men det er umiddelbart svært at sige, hvor udbredt et fænomen, dette er, og i hvor høj grad det derfor har kunnet bidrage til bl.a. Sverigedemokraternes skuffende valgresultat.

Om Eric Kreutzmann

Tjek også

Borgerforslag: Ytringsfrihed? Stort ja tak

Dagens Blæser har skrevet en del flammende retorik omkring det temmeligt pilrådne, nationsnedbrydende system vores …

9
Efterlad et svar

Venligst Log ind for at kommenterer
3 Kommentartråde
6 Tråd kommentarer
3 Følgere
 
Flest stemmer
Hotteste kommentar
5 Kommentarorer
ClausLars Agerbæk med æClaus BoatsinkerOversætterenIngolf Gaboldsen Nylige kommentatorer
  Abonner  
nyeste ældste mest stemt
Informer om
JarlEgbert
Gæst
JarlEgbert

Kæmpe blackpill, ærligt talt. Social demokraterne har været gode til at mobilisere deres horder af muggier. Hvis det her ikke er det perfekte eksempel på hvorfor “demokratiet skal knuses” (citat Dolf), så ved jeg ikke hvad. Den etniske svensker er allerede blevet tvunget så langt ud af det demokratiske system, at jeg for længst har opgivet håbet om en demokratisk løsning på problemet.

NMR eller vi brænder hele lortet ned…

JarlEgbert
Gæst
JarlEgbert

Det skal jo også lige nævnes at AFS fik ødelagt mange af deres valgsedler, og intet blev gjort ved det. Hmmmmmmm…aktivere virkelig mandlerne.

Oversætteren
Skribent

Demokrati bryder altid sammen. Det har det gjort mange gange igennem verdenshistorien. Det frie Sverige lyder som et godt initiativ..

Claus Boatsinker
Administrator

I den værste af alle somalierghettoerne, Rinkeby, fik Socialdemokraterne 77% af stemmerne. Valget er allerede fup når andre end det svenske folk får lov at stemme. Det samme problem med illegitime valg har jo som bekendt i Klovnedanmark.
Og man kan kun gisne om hvad demokraturet i Sverige har produceret af valgsvindel denne gang. Demokratiets lak er krakeleret og råddenskaben myldrer frem.

Ingolf Gaboldsen
Gæst
Ingolf Gaboldsen
Lars Agerbæk med æ
Gæst
Lars Agerbæk med æ

Tak for en en saglig og efter DagensBlæser med Æ, -noget tør artikel. Det er ment positivt og skal ikke ses som en kritik af DagensBlæser med Æ.

Ok så tager vi lige lidt af trykket her. Alt hvad jeg skriver her er fra hvad jeg kan huske. Jeg har ikke slået noget op, så der er sikkert masser af fejl.

Eksplosiv indvandring med over 160.000 indvandrere i 2015. Sverige Demokraterne og masseindvandrings kritik er ikke længere tabu. Indvandrerne bliver spredt ud til de små byer og folk gør oprør til borgermøder som aldrig før.
Trump nævner Sverige som eksempel på hvad masseimmigration fører med sig og hele verden griner af ham. En måneds tid senere har Sverige sit første spektakulære terror angreb, der dræber flere svenskere, inklusiv lille døv pige som mister både arme og ben. I øvrigt var der også et dramatisk bank røveri begået af blatter med Kalashnikovs, samme dag som Trump kom med sin udtalelse.
Flere udenlandske Youtubere og mainstream medier besøger svenske no-go zoner og bliver overfaldet eller må flygte under politi eskorte.
Granat-angreb på politiet stiger år efter år. Store fund af våben.
Benzinpriserne stiger og stiger trods hvad regeringspartierne lovede ved sidste valg, samtidig falder folkepensionen.
Flere voldtægts-ofre forsøger at skåne deres overfaldsmænd. Armbånd mod voldtægter og drenge-fri festivaler. Tidligere politimester Springer, lægger oplysninger frem der viser, at stort set alle overfalds og gruppevoldtægter bliver begået af indvandrere eller folk med indvandrer baggrund. Senere sender mainstream medier, en dokumentar der viser at 58% af overfaldsvoldtægter bliver begået af folk uden svensk statsborgerskab. Da disse oplysninger har været fremme på alternative medier i årevis, gætter jeg på at de fleste svenskere, nok godt ved at de resterende 40% ikke er etniske svenskere. Første live-stream af blatte-voldtægt på facebook.
Øverste chef for svensk politi, Eliasson udtrykker sympati for blatte morder.
Svensk journalist skriver artikel der påstår at mange af de syriske flygtninge er forskere og ingeniøre. Det leder til at ‘kebab-tekniker’ begrebet opstår.
Jens Ganman, forudsiger at Sverige vil få brug for militær bistand fra sine nabo-lande, for at kunne bekæmpe bande-kriminaliteten.
AfS opstår og fører en genial hjemsendelses-valgkamp med støtte fra AfS-i-Norge. Senere demonstrere SD og Feminstisk Intiativ mod AfS.
NMR holder stor demonstration i Gøteborg og bliver mødt med knipler og tåregas. Under kommunal valget bliver de valgt ind i Ludvika. 1. maj formår de at holde flere demonstrationer med hundredevis af deltagere på samme dag.
Rusland bliver beskyldt for at stå bag disse nye kræfter.
Kvindelig feministiske ministre og embedskvinder møder op i slør i Saudi Arabien. Jimmie Åkesson får ikke invitation til officiel middag. Det gør Saudisk prins til gengæld.
9.000 illegale afghanere får svensk statsborgerskab til en pris på flere milliarder.
//pol eller Reddit starter Sveriges egen Pepe-kampagne i form af børne-TV figuren Skurt. Selv de mest venstresnoede journalister må indrømme, at det er god satire.
Skjulte optagelser fra svensk stor-moske, viser at muslimerne har alt andet en fredelige hensigter. Bønneudråb i Västerås giver 9.000 lokale underskriftsindsamlinger i protest.
Første Sharia-dom bliver afsagt i svensk retsal.
Sverige Demokraterna viser imponerende dokumentar om Socialdemokraternas National Socialistiske fortid. Social Demokraterna reagere ved at trække i trådene til deres gode venner på Youtube for at få den taget ned. Det skaber en folkelig modreaktion og den kommer op igen. Sidst jeg tjekkede havde den næsten 600.000 views hvis man lægger de forskellige uploads sammen.
Ny rekord for bilbrande lige op til valget.
Social Demokraterne bliver taget i at lyve -på arabisk! og må trække valgmateriale tilbage.
VenstreOrienteredeGymnasieLuder-flypassager protestere mod hjemsendelse og lykkedes med at få afbrudt processen -senere kommer det frem at den udviste var dømt for vold mod sin hustru eller sådan noget. En lignende situation opstår i Finland, her er bliver den udviste sendt ud af landet uden problemer.
Jimmie Åkesson bliver truet på livet og hans fire-årige søn bliver truet med at få hugget hovedet af.
Steffan Löfven giver helt klart den dårligste præstation i de debatter jeg så i hvertfald. Skattebetalte medier tager afstand til Jimmie Åkesson politiske argumenter. Det føre til en sidste debat mellem ham og ‘Annie-30-millioner indvandrere-Lööf’ aftenen før afstemningen som Jimmie helt klart vinder.
nå nu gider jeg ikke mere…

Alt dette leder til at Sverige Demokraterna går frem med 4,7% og Alternativ for Sverige får under 1%.

Enten er det svenske folk til at lukke op og skide i, eller også er der tale om valgsvindel.

Claus Boatsinker
Administrator

Det er øv. Stort øv. Men der er med garanti fusk med fusk ovenpå. Næsten alle valgfolk og optællere er socialdemokrater og kattedamer. Men det er også øv. Når denne valgperiode er ovre vil svenskere i alderen 0-44 være i mindretal.

Lars Agerbæk med æ
Gæst
Lars Agerbæk med æ

det er især de her Joakim Lamotte videoer der får mig til at tvivle på resultatet. Helt op til halvanden million seere på FB har nogen af dem. Det virker som en rigtig god stikprøve-kontrol på stemningen blandt almindelige svenskere.

Claus Boatsinker
Administrator

Hvis SD har fået kasseret en stor del af deres stemmer, så har AfS og NMR nok også.