Hjem / Indsigt / Lækket Google-video viser os endnu en gang, hvorfor tech-sektoren skal tvinges i knæ

Lækket Google-video viser os endnu en gang, hvorfor tech-sektoren skal tvinges i knæ

Det kommer nok ikke som nogen særlig stor overraskelse, når jeg siger, at Google næppe er store beundrere af den nuværende amerikanske præsident. Gennem Morten Uhrskov Jensens blog på JP, er jeg dog nu blevet opmærksom på video, en Google-medarbejder har lækket til Breitbart, der viser præcis hvor meget de sojaslubrende fluemænd (og -kvinder!) i Silicon Valley hader DRUMPF.

Videoen (som kan ses på her) er optaget ved et møde for Googles ansatte, der blev afholdt umiddelbart efter Donald Trump havde vundet præsidentvalget i 2016—og det er ikke hvem som helst, der er til stede.

Til stede på scenen er nogle af Googles allertungeste folk. Larry Page og Sergey Brin, medstiftere af Google, vicepræsidenter hos Google, Kent Walker og Eileen Naughton, finansdirektør Ruth Porat og administrerende direktør Sundar Pichai.

For god ordens skyld bør det selvfølgelig lige nævnes, at Larry Page og Sergey Brin, de to medstiftere, begge er jøder. Det samme gælder for finansdirektøren Ruth Porat. Den administrerende direktør lyder som én, der ikke ved, hvad et toilet er.

Mødet har alt fra gruppekrammer til jødiske tårer; men der bliver imidlertid også sagt nogle ret foruroligende ting.

(00:15:20) Ruth Porat lover, at Google vil “bruge den store styrke, de mange ressourcer og rækkevidde, vi har, til at fremme virkeligt vigtige værdier”.

(00:20:24) Eileen Naughton lover, at Googles afdeling for politik i Washington DC følger immigrationsspørgsmålet “ekstremt tæt” og vil fortsætte med det.

(00:49:10) En medarbejder spørger, om Google er villig til at “investere i græsrodsbevægelser og i helt lokale anstrengelser for at få skabt værktøjer, services og forståelse for Googles produkter”, så folk kan ”træffe velinformerede beslutninger, som er bedst for dem selv”. Sundar Pichai svarer, at Google vil sikre sig, at Googles ”undervisningsmateriale” når ud til ”grupper i befolkningen, som ikke nås i øjeblikket”.

(00:54:33) En medarbejder spørger, hvad Google vil gøre ved “misinformation” og “fake news”, som deles af “lav-informerede vælgere”. Sundar Pichai svarer, at ”investeringer i maskinlæring og kunstig intelligens” er en ”stor mulighed” for at fikse problemet.

(00:56:12) Som svar til en anden i panelet siger Kent Walker, at Google må sikre sig, at populismen ikke fører til ”en verdenskrig eller en eller anden katastrofe, men i stedet forsvinder igen”.

Uhrskov foreslår, at man på baggrund af amerikansk antitrust-lovgivning tvangsopløser Google—og det er måske også bedre end ingenting—men jeg ser ikke, hvordan det skulle løse det grundlæggende problem. Folk, der i dag arbejder hos Google, vil jo fortsætte med at være store navne inden for tech-sektoren og de vil fortsat have de politiske holdninger, de har i dag. Og det er netop den slags holdninger, der er udbredte inden for denne sektor. Dét er problemet. Om der er ét eller to eller ti firmaer, der ejer næsten alle tjenester på internettet, vil det være de samme typer, der kører showet.

Den eneste reelle løsning er, som jeg ser det, at man vedtager ved lov en række rettigheder for lovlydige internetbrugere. Dvs. at såfremt man ikke bruger sin konto til at komme med dødstrusler, at sælge narkotika, el.lign., har man ret til at være på Facebook og på Twitter; man har også ret til at lave videoer og lægge dem på YouTube, og man har ret til, i denne sammenhæng, at modtage donationer gennem hjemmesider som PayPal og Patreon. Selvfølgelig skal denne garanti kun omfatte større hjemmesider (hvor stor, en hjemmeside skal være for at være ‘større’, må evt. lovgivere være om at definere); har man en blog med 500 læsere, skal man fortsat have mulighed for at blokere f.eks. en irriterende kommentator.

Hvad angår hjemmesider som Google og Facebooks muligheder for at fifle med deres algoritmer, og dermed eksempelvis favorisere nyheder fra et bestemt politisk perspektiv, må løsning vel bare være, at staten fører tæt opsyn med dem. Behandl disse enorme tech-virksomheder som semioffentlige; lad dem til daglig være administreret som en hver anden privat virksomhed, men træd ind, når og hvis dette sker på en måde, der ikke er i folkets interesse.

Om Eric Kreutzmann

Tjek også

Det frie Sverige hjælper med at stoppe moskebyggeri

Svenskere bosat i Karlstad Kommune kunne i forrige uge blot tælle ned til opførslen af …

5
Efterlad et svar

Venligst Log ind for at kommenterer
3 Kommentartråde
2 Tråd kommentarer
2 Følgere
 
Flest stemmer
Hotteste kommentar
4 Kommentarorer
Lars Agerbæk med æKrematorieEnthusiastEric KreutzmannClaus Boatsinker Nylige kommentatorer
  Abonner  
nyeste ældste mest stemt
Informer om
Claus Boatsinker
Administrator

Det er en helt korrekt analyse. Vi har brug for udtrykkelig regulering. Dette er nemlig ikke et enkeltstående monopolproblem, men med hele den elite som har sat sig på infrastrukturen, hvor den offentlige stemme kan undertrykkes og skævvrides. Vi vil have skrankepaveterrorvælde mod rottemafiaen med loven i hånd.

KrematorieEnthusiast
Gæst
KrematorieEnthusiast

Der er sket en alvorlig, uhyggelig og potentielt alt-ødelæggelse udvikling, som synes at være gået mange hen over hovedet. FN’s Migrations Pakt er i de sidste stadier til at blive vedtaget, og selvfølgelig uden folkeafstemninger eller at informere den brede befolkning som altid. Bliver pakten vedtaget vil op mod 244 millioner bavianer fra den tredje verden kunne sætte kursen mod Europa på helt lovligt vis jævnfør den nye pakt. Danmark står også til at underskrive pakten – kun USA og Ungarn har nægtet. Pagten bliver endegyldigt underskrevet 10/11 december 2018.
Spred ordet og lad os for helvede sørge for at Danmark ikke underskriver hvad der vel sagtens kan kaldes vores egne dødsdom.

Se her for nærmere detaljer: refugeesmigrants.un.org/sites/default/files/180713_agreed_outcome_global_compact_for_migration.pdf

Lars Agerbæk med æ
Gæst
Lars Agerbæk med æ

mærkeligt. Synes ikke rigtig jeg kan finde nogen Alt-right Youtubere der har taget emnet op. Det er lidt tørt det dokument til at dele det der. Du kan ikke linke til nogen videoer der har en kritisk gennemgang af det?

Lars Agerbæk med æ
Gæst
Lars Agerbæk med æ

god gennemgang fra (((Molyneux))) www.youtube.com/watch?v=r_rWoSImO-8