Hjem / Akbaring / Brugerbetaling på danskundervisning: “jar knæbbah jær”

Brugerbetaling på danskundervisning: “jar knæbbah jær”

Tal jeres eget sprog i det land i kommer fra. Hold op med at tage vores smukke danske sprog i jeres brune, mudderkagespisende munde.

Tre DR-propagandister har brygget en tåreperser af et skrift over delvis brugerbetaling for danskundervisning. Hvad bliver det næste: pedaldrevne kranieknusermaskiner?

Et nyt deltagergebyr får færre udlændinge til at øve danske gloser.

Siden 1. juli i år har udenlandske arbejdstagere og studerende nemlig skulle hive 12.000 kroner op af egen lomme for at få et fuldt danskforløb.

Flere kommuner og sprogcentre har oplevet, at udlændinge vender om på hælen, når de får at vide, at de nu selv skal betale for danskundervisning.

Godt! Vi vil ikke høre jeg brække vores modersmål i tusind stykker med tyk accent. Vi ønsker at I ikke har nogen tilknytning til Danmark overhovedet. Rejs hjem med jer! Polakker, afghanere, kinesere. Pis af.

Lærdansk i Aarhus har oplevet et fald i antallet af kursister på cirka 25 procent. Det svarer til 700 kursister, fortæller forstander Marianne Jensen.

– Og vi frygter og kalkulerer med en yderligere reduktion hen over efteråret, siger hun.

Det er prisen på 2.000 kroner per modul, der skræmmer kursisterne væk, viser en spørge-undersøgelse, som Lærdansk gennemførte blandt kursisterne, da planerne blev kendt.

– Helt konkret talte jeg med en studerende fra Østeuropa, som fortalte, at 2.000 kroner faktisk svarer til en halv månedsløn i det land, han kommer fra. Så for nogen er det mange penge, siger Marianne Jensen.

WOMP WOMP. Lad mig spille violinmusik fra Schindler’s Liste, mens denne lønpresser fortæller om hvad danske priser på et Adidas joggingsæt er i forhold til prisniveauet i Rumænien. I er ikke velkomne her, østeuropæere. Vi vil føde vores egne arbejdere, og jeres tilstedeværelse fjerner fokus fra dette altafgørende folkeprojekt. Ud.

At færre kommer på sprogkursus, mærker man også på Samsø, fortæller Lars Dalsgaard Jørgensen, integrationssagsbehandler i Samsø Kommune.

Åh, en lille ø er ved at blive oversvømmet af fremmede, og denne proces kan blive besværliggjort? Tårerne presser sig på!

– Jeg har haft folk stående her, der har sagt: ”Hvis det bliver en realitet, behøver du ikke melde mig til dansk, for ud over ikke at have tid til det, vil jeg heller ikke have, det bliver en økonomisk byrde”, fortæller han.

BETALE for en tjeneste. Fuck jer, danskersvin!“. Ud med jer, forkælede, fremmede djævle. Hvad fanden laver I på Samsø??

De seneste år har mange udlændinge ellers slået sig permanent ned på Samsø, og derfor er det ærgerligt, at flere nu dropper at lære dansk, mener Lars Dalsgaard Jørgensen.

– Det er synd og skam og imod alt det, vi gerne vil. Vi vil jo netop gerne gøre dem så livsdygtige i Danmark som muligt, både på arbejdsmarkedet og som familier. Jeg synes, det er lidt at spænde ben for den udvikling, siger han.

Lars, din lede svans. Hvorfor vil du have Samsø fyldt med “livsdygtige” fremmede? Hvorfor vil du ikke spænde ben for den befolkningsudskiftning som inden få årtier gør danskere til et mindretal i deres eget land? Kranens Dag skal besvare disse spørgsmål, når redningen af Samsø og hele det danske rige oprinder. Der er ikke en fjern udkrog, selv ikke vores små øer, som ikke skal proppes med Folketingets horder af kroneliderlige fejedrenge. Sig fra. Din stemme gør en forskel.

Marianne Jensen har måttet fyre lærere på Lærdansk i Aarhus, og hun forudser store konsekvenser for de udlændinge, der ikke får danskundervisning.

Gud den almægtige, folk der tjener fedt på fremmedindustrien kan lide under dette. Jeg føler mig ør over denne uretfærdighed! Seks millioner stemmers smertensskrig ekkoer i mit indre.

– Det får den konsekvens, at de ikke opnår det nødvendige fundament for at kunne indgå på lige fod som aktive medborgere i samfundet. De får ikke de dansksproglige kompetencer, og de får ikke den fornødne viden om dansk sprog, kultur og samfund, siger hun.

De skal ikke indgå som “aktive medborgere i samfundet”, de skal af helvede til, om det så er Kirkuk eller Antarktis. Og dem der faciliterer deres indrejse, ophold og fastholdelse bør miste jordforbindelsen i lovligt regulerede hævningsprocesser.

Vi har brug for en sprogskat. Nej, ikke en litterær en af slagsen. En skat på fremmede som taler dansk. En femmer per ord. Så disse muggier, Slavros’er og andre lykkeriddere på vores forpinte muld kan holde mulen lukket, og det hellige danske sprog kan indskrænkes til de indfødte røster. Sprogskoler forbydes og gebrokkent dansk skal blive en saga blot. Forestil dig et Danmark hvor vi aldrig igen skal høre en tyrker sige “tikyyyyd”.

Tungt bevæbnet sprogpoliti NU.

Om Claus Boatsinker

Tjek også

Ultra kastede børn for pædofil

I 2019 lavede DR [Danmarks Rådenskab, red.] et børneprogram ved navn “Ultra Smider Tøjet”, hvor …

5
Efterlad et svar

Venligst Log ind for at kommenterer
4 Kommentartråde
1 Tråd kommentarer
3 Følgere
 
Flest stemmer
Hotteste kommentar
5 Kommentarorer
LarsLarsenClausOversætterenKristianEric Kreutzmann Nylige kommentatorer
  Abonner  
nyeste ældste mest stemt
Informer om
Eric Kreutzmann
Skribent
Eric Kreutzmann

Kan Lærdansk ikke bare spare nogle penge ved at betale deres ansattes lønninger i hvidvin i stedet for penge?

Kristian
Gæst

Sprang forfatteren over og lige til brødteksten, og da jeg læste det hørte jeg bare Boatsinkers stemme for mit indre øre. Distinkt talesprog.

Enig. De skal ikke lære dansk. De kan muhdikke i deres hjemlande.
12000 er desuden billigt for at lære at tale dansk. (ikke at de lærer det anyway)
Det er samme pris som et kørekort, og de skal nok modtage en del mere undervisning end man får på en Lollandsk køreskole.

Oversætteren
Skribent

Tikyd? Hvad skal det betyde?

LarsLarsen
Gæst
LarsLarsen

Pegefingeren rystes helt automatisk mens man læser denne fantastiske artikel.

EN dag…