Hjem / Akbaring / Yahya Hassan, folkekær komiker, tiltalt for 40 forbrydelser

Yahya Hassan, folkekær komiker, tiltalt for 40 forbrydelser

Vi har ikke, som visse amerikanske delstater, en tre strikes lov hvor den tredje dom udløser en kæmpe fængselsstraf. Man kan således i Danmark teoretisk være hyperkriminel og uden sanktioner bare finde nye ofre. Fordi vi er et homogent, trygt samfund hvor alle ved hvor de har hinanden, kan vi have denne afslappede tilgang til kriminalitet. Vi lever i et paradis.

Danmark har været kriminalitetsfrit 37 år i træk. Denne totale tryghed er hovedgrunden til, at vi er verdens mest lykkelige folk.

Således må det være opstyltede anklager der har ramt den etnisk danske, nypæredanske folkedigter, Yahya Hassan, der i lighed med alle andre raske danskere ikke begår forbrydelser for sine blå øjnes skyld.

Den 23-årige Yahya Hassen er netop blevet tiltalt for i alt 40 kriminelle forhold. Det bekræfter hans forsvaradvokat Michael Juul Eriksen.

Han er blandt andet tiltalt for at have brudt ind og stjålet en bil fra et ægtepar i Roslev og for at have truet en kvinde på livet under et ophold på Hotel Royal i Aarhus. Der skriver Østjyllands Politi.

Yahya Hassan har siddet varetægtsfængslet i surrogat på en psykiatrisk afdeling siden den 16. juli i år. Her blev han fremstillet i grundlovsforhør, sigtet for dagen forinden at have stukket ud efter en bekendt med en knust flaske og truet ham på livet.

Derudover er han sigtet for mellem den 8. april og den 11. april at have truet flere personer på livet over det sociale medie Instagram.

I alt er digteren tiltalt for 40 forhold, herunder flere tilfælde af vold, trusler og for gentagne gange at have kontaktet en kvinde, som han har et tilhold mod. Et af overfaldene skal have fundet sted i Thailand.

Der er nok bare tale om misforståelser. Jeg ser kun fuld frifindelse som en mulighed.

– Vi har samlet sagerne i ét sagskompleks i Østjyllands Politi, fordi den tiltalte som udgangspunkt har krav på en samlet afgørelse, siger anklager Tanja Fogt, Østjyllands Politi.

Det er ikke første gang, at Yahya Hassan er på kant med loven. Blandt andet blev han i september 2016 idømt fængsel i et år og ni måneder for at have affyret mindst tre skud i det vestlige Aarhus. Et af skuddene ramte en 17-årig mand i foden, mens et andet strejfede hans lår.

En uforstående Yahya Hassan har reageret fattet men kampivrig på de mange nye anklager: “Jeg fåggin knepper jer, forstår I det? I kan fåggin få fåggin slag, fatsvage ludersvin. Det er mit land, jeg fåggin gør hvad jeg vil, mand. Jeg knepper jer, fatter I det? Jeg tager min jakke af nu, mand, latterlige nar, mand. Fåggin med uniform, uden uniform, I skal bare dø, wallah, jeg sværger. Vil I fuck med mig eller hvad?”.

Har man begået alle disse forbrydelser som anklageren påstår, så ville man være brødebetynget, flov og undskyldende. Hassans friske attitude skriger til verden, at han er uskyldig. Støtterne var heldigvis ikke sene til at ankomme. Dagens Blæser har talt med nogen af dem:

Kirsten Holm Antonsen, bibliotekar, 51 år fra Tølløse: “Han trænger til tryghed, det er så åbenlyst. Jeg vil bare give ham den varme han har så inderligt brug for. Han kan bo hos mig indtil han kommer på fode igen *savle*”

Pelle Kronborg Rothstein, forsker, 47 år fra Frederiksberg: “Den åbenlyse institutionelle racisme som Yahya Hassan og andre indvandrere (så han er IKKE dansker? Hvad?!? – red.) udsættes for gennem hele deres opvækst, er uden tvivl markører, som sætter spor i alt hvad de foretager sig. Den ekskluderende hvidhedsnorm som så at sige alle danskere udstråler, er aldeles korrumperende, implicit racistisk og invaliderende for de svageste borgere i vores samfund, de kulturbærende minoritetsgrupper. Vi skal omstille os og det skal ske nu. Uden multikultur kan vi ikke overleve.”

Ulla Thomsen, bibliotekar, 55 år fra Bogense: “Jeg vil bare kneppes, til han føler sig tryg og inkluderet. Nu, nu, nu!”

Det varmer at se folkets digter blive mødt af solidaritet og kærlighed i denne svære stund. Dagens Blæser følger sagen med stor opmærksomhed. Har du oplysninger omkring dette, så tøv ikke med at dele dem med redaktionen.

Om Claus Boatsinker

Tjek også

Domstolsterror mod dissident – igen igen

Man kan mene hvad man vil om ebola, corona, snue og de restriktioner der med …

5
Efterlad et svar

Venligst Log ind for at kommenterer
3 Kommentartråde
2 Tråd kommentarer
2 Følgere
 
Flest stemmer
Hotteste kommentar
5 Kommentarorer
Den Funklende VibeDanielEric KreutzmannKristianLord Lolland Nylige kommentatorer
  Abonner  
nyeste ældste mest stemt
Informer om
Lord Lolland
Administrator

Befri Yahya, han er alle kattedamers yndlingsperker! Tænk hvis de skulle leve uden hans poesi! Det kunne være de ville indse at deres liv var meningsløse og tomme uden børn og mand når de ikke længere kunne få våde trusser af at se og høre på en mellemøstlig voldspsykopat.

Kristian
Gæst

Håber han får tildelt 564 års fængsel, men holder ikke vejret. Han får nok 1½ år noget i den stil. HONK HONK

Eric Kreutzmann
Skribent
Eric Kreutzmann

“mæj fængsel, ujen fængsel, jar knæbbar dar”

Daniel
Gæst
Daniel

Jeg tror han får mindst 3 år når det er så mange forhold og det at han er blevet dømt før. Problemet er at forholdene på fængselt ikke er super dårlige (man har det ikke dårligt i et dansk luksusfængsel) Det eneste der er slemt med at komme i fængsel er at man nemt kan blive slået ned af sine medindsatte, men jeg vil hellere bo i et dansk luksusfængsel end en Grønlandsk Igglo.

Den Funklende Vibe
Blæser læser
Den Funklende Vibe

Jeg har aldrig været mindre overrasket end da jeg først så den overskrift på et eller andet (((gammelmedie)))…