Hjem / Danmark / Nyheder fra fremtiden: Jan E. Jørgensen på Lolland

Nyheder fra fremtiden: Jan E. Jørgensen på Lolland

Nyheder fra fremtiden er et nyt indslag på Dagens Blæser, der henter artikler fra fremtiden, og giver læseren et unikt blik i kommende hændelser, som ingen andre medier af gode grunde har rapporteret.

Fra 24. september 2026:

Landbrugsminister lynchet på Lolland

Det var grusomme scener der udspillede sig i Søllested på Lolland i dag, da vrede lokale myrdede landbrugsminister Jan E. Jørgensen. Det var ikke muligt for politiet at påbegynde en efterforskning på nuværende tidspunkt, da den seneste tids tumultagtige scener, der har chokeret nationen, gjorde at man kun sparsomt har kunnet sende uniformeret personale ud fra fæstningen på Maribo.

Det var de seneste måneders protester fra vrede landsbyfolk, som blandt andet kostede næsten alle de polske markarbejdere livet, der fik landbrugsminister Jan E. Jørgensen til at tage ned og forsøge at tale personligt med dem. Han havde fra talerstolen på sit parti Liberalglobalisternes landsmøde i Valby sidste weekend afvist de lollandske anklager om, at han skulle være ansvarlig for den dårlige roehøst. Anklagerne kom efter sommerens tørre vejr, hvilket den lollandske medicinmand Thorvald Søm, kendt som roehviskeren, mente var Jørgensens værk.

I morges ankom så Jan E. Jørgensen i fly til den pandekageflade ø. Hans udlejningsbil, som nogen havde bundet et bundt balloner til i en lang snor, blev stoppet på vejen til Nakskov hvor han havde et planlagt torvemøde. De få klip af hændelsen som lokale havde optaget med mobiltelefoner, alle vertikalt, viste den brutale konfrontation. Vejbanen var spærret på tværs af køretøjer, og et stort antal personer, adskillige hundrede, hvoraf mange var iført traditionelle roesko, angreb ministerbilen og hakkede alle til døde. Jørgensen krop blev fragtet til en udtjent vindmølle, som også adskillige polske statsborgere var blevet hængt i, og hejst op i 15 meters højde mens folkemængden råbte: “15 meter, 15 meter!”. Herefter blev der kastet med roer mod det dinglende lig fra de medbragte roekatapulter.

Polakmassakren

Der var i forvejen store gnidninger i forholdet mellem lollikkerne og ministeren, da hans åbne grænser for lavtlønsarbejdere på kort tid havde bragt ca. 900 polakker til øen. Det havde ført til mange konflikter med de lokale, og da der sidste måned forsvandt sytten roer fra Nakskov Roeauktion, var det starten på den krigstilstand som i altså i dag endte med drabet på Jan E. Jørgensen.

Dagen efter at roerne meldtes forsvundet, krævede Lolland Sukkerroeklubs formand Aske Tjørnedatter, at regeringen skulle fjerne de tyverianklagede polakker fra Lolland indenfor 24 timer. Da dette ikke skete og ingen meningsfyldt dialog blev igangsat, gik grupper af lollikker spontant amok. Først blev landbrugsmedhjælper Petr Abramovic hakket til døde, og inden myndighederne fik dæmpet gemytterne, udbrød der en regulær blodrus, som altså nu menes at have kostet samtlige polakker på Lolland livet.

Det var også Aske Tjørnedatter, der i sin tid fik skylden for at Lalandia brændte til grunden i julen 2019, da han dengang krævede, at mindst 90% af retterne ved buffeten på Ristorante Milano skulle have sukkerroer som grundingrediens. Dengang udtalte Tjørnedatter “Jeg ved ikke det. Jeg ved ikke det. Det var et simpelt krav, altså. At folk er vrede, ikke. Det forstår jeg. Jeg har ikke sat ild. Jeg ved ikke det hvem der har gjort det, ikke. Men de kunne også have lyttet ikke også, ikke?”. Branden på Lalandia er stadig uopklaret.

Lalandia er til dato ikke blevet genopført grundet den vedvarende ustabile situation på øen. (foto: RoePix)

Det er lige nu meget usikkert hvad efterspillet vil blive. Selve hændelsesforløbet er nogenlunde dokumenteret gennem videomateriale, men hvilke foranstaltninger myndighederne kan lave for at genskabe normale forhold på den uroplagede ø, og komme den vrede lokalbefolkning i møde, er hen i det uvisse. Statsminister Elbæk har foreslået at love godt vejr næste sommer på forhånd eller alternativt hjælpe med kunstvanding via fly, men der er ingen planer om at landsætte nødhjælp eller repræsentanter for ordensmagten med det nuværende trusselsbillede. Dagens mord på landbrugsministeren vil alt andet lige besværliggøre en politisk løsning, der kan bringe stabilitet til Lolland.

Jan Ejnar Jørgensen blev 61 år gammel og efterlader sig to børn.

Om Claus Boatsinker

Tjek også

Ultra kastede børn for pædofil

I 2019 lavede DR [Danmarks Rådenskab, red.] et børneprogram ved navn “Ultra Smider Tøjet”, hvor …

8
Efterlad et svar

Venligst Log ind for at kommenterer
2 Kommentartråde
6 Tråd kommentarer
3 Følgere
 
Flest stemmer
Hotteste kommentar
7 Kommentarorer
Thegn PederLord LollandSimon TemplarKristianEric Kreutzmann Nylige kommentatorer
  Abonner  
nyeste ældste mest stemt
Informer om
Eric Kreutzmann
Skribent
Eric Kreutzmann

Det lyder til, at fremtiden bliver blodig. De landsforræderiske politikere ser næppe frem til denne lollantifada.

Simon Templar
Gæst
Simon Templar

Meget opløftende artikel- jeg ser frem til historien om Kristian Jensen’s tur på skafottet, efter at beviserne på hans landsforrædderi blev for mange. De flyvende islamister fra Grimshøj er også et internationalt hit.

Oversætteren
Skribent

Jamen er der ikke allerede 900 polakkere på Lolland?

Kristian
Gæst
Kristian

Nej du forveksler dem nok med “lollikere”; Danmarks svar på polakker.

Lord Lolland
Administrator

Så syntes jeg LIGE vi skruer ned for anti-lollik retorikken!

Thegn Peder
Gæst
Thegn Peder

Han har ret, det er lollikernes arv. Blodet fra venderne rinder i vores åre såvel som danernes. Hil Lolland!