Hjem / Andet / Pinochet 2.0? Jair Bolsonaro godt på vej til at blive Brasiliens næste præsident

Pinochet 2.0? Jair Bolsonaro godt på vej til at blive Brasiliens næste præsident

 

Introduktion, der har meget lidt med artiklens egentlige emne at gøre (læs på eget ansvar)

 

Ayatollah Khomeini kaldte engang USA for den ‘Den Store Satan’. Han udpegede også en ‘Lille Satan’ i form af Israel. Nu kan man måske diskutere, hvorvidt han havde ordentligt fat i størrelsesforholdet (hvis hhv. stor og lille da i denne sammenhæng skal forstås som andet og mere end noget rent geografisk), men det er en separat snak.

Jeg nævner dette, fordi det i det herrens år 2018 ikke forekommer mig helt dækkende blot at kalde USA for Den Store Satan. Jeg foreslår derfor et andet tilnavn, som måske ikke behøver at erstatte den foregående titel, men som da i hvert fald kan supplere den: Den Store Pisklovn.

Betegnelsen pisklovn beskriver perfekt USA (og for den sags skyld også store dele af resten af verden). Ordet ‘pis’ skal forstås som et udtryk for landets generelle nederenhed—eksempelvis det faktum, at 13% af landets befolkning (dvs. negre) begår over halvdelen af mordene—mens ordet ‘klovn’ symboliserer den hysteriske latter, der stille giver genlyd, hver gang f.eks. en fed jødekælling protesterer mod en højesteretsdommer, der via en pornoadvokat beskyldes af en anden jødekælling beskyldes for at have været tilstede til en fest, hvor sidstnævnte jødekælling efter eget udsagn blev voldtaget.

Men hvis vi skal holde os til Ayatollah’ens skabelon (hvad vi her på Dagens Blæser trods alt plejer at bestræbe os på) kan der jo ikke blot være én pisklovn. Jeg tænker derfor, vi hellere må udnævne et andet multietnisk land med et åndssvagt politisk system, nemlig Brasilien, til ‘Den Lidt Mindre Pisklovn’. Og ligesom Den Store Pisklovn, al sin pisklovnagtighed til trods, formåede at vælge en præsident, der ikke var 100% med på Globopisklovns politiske agenda, lader det nu til, at vi også ser en smule positiv politisk udvikling hos Den Lidt Mindre Pisklovn.

 

Den del af artiklen, du bør nøjes med at læse, hvis du vil bevare din nuværende IQ

 

I går var der valg i Den Lidt Mindre Pisklovn (dvs. Brasilien, hvis du ikke har læst introduktionen). Op til valget stod det klart, at de to store kandidater ville blive Arbejderpartiets (PT) kandidat Fernando Haddad, en libaneser med en erklæret kommunistisk vicepræsidentkandidat, og Jair Bolsonaro fra det Socialliberale Parti (PSL), en hvid mand med tyske og italienske rødder, hvis oldefar kæmpede for Hitler.

Bolsonaro er virkelig en guttermand. Han er imod røvknepperægteskaber, abort, racekvoter (hvilket man åbenbart har Brasilien) og indvandring. Du tænker måske, at det virker ret unødvendigt at være imod indvandring, når man bor i Brasilien, men tilsyneladende er der folk fra f.eks. Haiti, Afrika og Mellemøsten, der gerne vil til Brasilien at bo. Det går jeg i hvert fald ud fra, da Bolsonaro har omtalt netop disse grupper som “menneskehedens afskum” (løgn: ikke fundet). Brasiliens 56%-negre er nok trods alt bedre end Haitis 110%-negre. Desuden repræsenterer Bolsonaro den sydlige del af sit land, hvor befolkningen stadig er nogenlunde hvid.

I ugen op til valget gik Bolsonaro fra godt til 30% af stemmerne til over 35%; ifølge en enkelt meningsmåling stod han til hele 41,5%. Samtidig stod Haddad til kun ~20-25%. Begge kandidater klarede sig imidlertid bedre, end meningsmålingerne forudså—Haddad fik 29,3% af stemmerne, mens Bolsonaro fik hele 46%.

Sammenlign evt. med kortet ovenfor

Så desværre blev det ikke helt til et flertal af stemmerne til Bolsonaro, og vi må derfor vente tre uger til anden valgrunde, før vi får det endelige resultat. Men når man tager i betragtning, at modkandidaten er mindst lige så venstreorienteret som Bolsonaro er højreorienteret, kan der næppe herske nogen tvivl om, at et vist antal centrumhøjre-, centrum- og måske endda centrumvenstrevælgere vil søge mod højre, næste gang de skal til stemmeurnerne. Og fordi Bolsonaro er så tæt på de +50%, som han er, behøver det jo kun være meget få, der gør det.

Hvorfor dog gå op i, hvem der vinder valget i Brasilien, tænker du måske. Det er trods alt et skrækkeligt sted, der næppe på nogen måde kan forbedres. Det har du højst sandsynligt ret i. Jeg mener dog stadig, vi kan få noget ud Bolsonaros sejr. For det første kan man, om ikke andet, more sig over mediernes og venstrefløjens reaktion. TV2 kan eksempelvis fortælle os, at:

Den 63-årige Jair Bolsonaro er tidligere kaptajn i hæren. Han er berygtet for at svine kvinder og homoseksuelle til og for at fremsætte racistiske kommentarer om sorte.

Han er en stor beundrer af det tidligere militærstyre fra 1964 til 1985.

Senere i artiklen får de også lige citeret Bolsonaros modkandidat. Husk på, at det er ham, der har en kommunistisk vicepræsidentkandidat.

Haddad, der blev slået klart ved søndagens valgrunde i Brasilien, siger efter nederlaget, at “demokratiet er i fare”.

lol

Brasilien er desuden ikke ligefrem et uvæsentligt land. Det har verdens femtehøjeste befolkning og tilhører de såkaldte BRIK-lande (Brasilien, Rusland, Indien, Kina). Ifølge den oprindelige teori skulle disse lande i 2050 kunne være blandt verdens største økonomier. Jeg tvivler ærlig talt på, at Indien og Brasilien har potentiale til at blive supermagter, men det er ikke ensbetydende med, at vi bør være uinteresserede i deres geopolitiske beslutninger. 

Hvis nu Vesten f.eks. bliver mere fjendtligt indstillet over for Brasilien, når de om tre uger (højst sandsynligt) vælger en antiglobohomo-præsident, kan det være med til at vende godt 200 mio. mennesker brune makakabehybridskabninger bort fra vores langsomt døende dildoliberalisme. Brasilien er jo p.t. det eneste BRIK-land, der endnu ikke har en nationalistisk regering; et faktum, der nu ser ud til at ændre sig.

Så jeg kan vist ikke sige andet end held og lykke til Den Lidt Mindre Pisklovn.

Om Eric Kreutzmann

Tjek også

(((Senator))) i færd med at afkriminalisere pædofili

Statssenator i San Francisco, Scott Wiener, har fået grønt lys til at sende et lovforslag …

2
Efterlad et svar

Venligst Log ind for at kommenterer
2 Kommentartråde
0 Tråd kommentarer
3 Følgere
 
Flest stemmer
Hotteste kommentar
2 Kommentarorer
Ingolf GaboldsenOversætteren Nylige kommentatorer
  Abonner  
nyeste ældste mest stemt
Informer om
Oversætteren
Skribent

Det liberale demokrati er ved at falde over hele verden… Igen..

Ingolf Gaboldsen
Gæst
Ingolf Gaboldsen

Push-ups for Bolsonaro