Hjem / Indsigt / “Hvorfor beder Claus mig om ting?” – DfS i hus med millionen

“Hvorfor beder Claus mig om ting?” – DfS i hus med millionen

Tillykke! Tillykke er et mildt ord. Foreningen Det frie Sverige har i går nået målet om, separat fra medlemskontingenter, at indsamle en million svenske kroner (ca. indsæt komisk lavt DKK-beløb) til det første Svenskernes Hus. De sidste hundredtusinde kroner kom i hus på blot et par dage. Det er imponerende. Eventyrligt.

Folken bag Det frie Sverige så muligheden for dette projekt på baggrund af den respons, villighed og aktivitet de kunne konstatere var til stede i forbindelse med deres hidtidige foretagender.

Det er ingen hemmelighed at der er, og altid har været, en kløft mellem den danske nationale fløj og den svenske ditto. Det er to helt usammenlignelige størrelser. Vi har respiratorkrævende lav energi. Dette er en konstatering. Når jeg i overskriften spørger “hvorfor beder Claus mig om ting?”, så er det fordi man ved at bede om ting, at få søsat projekter og bede om opbakning, kan vurdere hvorvidt folk er klar til et reelt engagement. Tidsmæssigt, monetært, intellektuelt. Hvorvidt man vil bakke op om ting, små som middelstore. Om man vil orke at lægge en kommentar, eller møde op sætte sig på en stol til en højpoleret kvalitetskonference.

Jeg indser at tiden i Danmark ikke er moden til at nationalistiske initiativer kan få vind i sejlene. Vi har ikke antallet, og slet ikke gejsten til at kunne præstere 10% af hvad Sverige afstedkommer. Det er ikke mangel på foreninger, projekter, partier som hindrer en opblomstring. Det er manglen på offervilje, selv på et lille niveau, som er fraværende. Igen, dette er ikke en kontroversiel udmelding, men en konstatering over flere år.

Måske kommer der på et tidspunkt folk flokkende til vores side, gjort af det rette stof. Det er jeg overbevist om. Folk der kan og vil yde, ofre og lede. Jeg vil vurdere at det har lange udsigter, og sådan er det bare.

Herfra skal fokus justeres en anelse. Dagens Blæser vil fortsætte med at pumpe artikler ud, dag efter dag, og prøve at flytte Overton-vinduet mod en genrejsning og normalisering af et kompromisløst “Danmark for danskerne”-budskab. Men opfordringer til at aktivere læsere, opfordringer til at få flere skribenter, opfordringer til at folk med talent starter nye podcasts, opfordringer til at deltage i kødrumsarrangementer og lignende forsøg på at finde aktive ildsjæle, lægges på hylden. Det er for det meste – ikke komplet – men for det meste et stort spild af tid. Vi på Krystalgade-redaktionen fokuserer på vores eget arbejde, holder gryden i kog og viser vejen vi finder bedst.

Jeg håber at NMB har succes med at få solide danske medlemmer, og at de vil vokse og trives. Måske er det dem, der kan være det nationalistiske væksthus? Måske.

Men stort tillykke til Dan Eriksson, Magnus Söderman, Daniel Frändelöv og de 1.200 andre i Det frie Sverige, som gennem en ypperligt beundringsværdig offervilje har formået at virkeliggøre deres visioner. Det er fantastisk at se hvor vidtforgrenet og bomstærk den nationale vilje er i Svea. Jeg hørte Erik Striker sige i en podcast, at han mente redningen af Europa ville udspringe fra Sverige. De andre lo, men han vidste hvad han snakkede om. I forhold til befolkningens størrelse, og på trods af billedet af Kaptajn Sverige og Hanrejsriget, så formår nationalisterne ting, som vi stadig kun kan drømme sødt om.

En skønne dag.

Bravo!

Om Claus Boatsinker

Tjek også

“Oprørende og dybt beskæmmende”: en fortælling om ”Dagskost i en KZ-lejr”

Forleden da kreative aktivister med mottoet ’dårlig opmærksomhed er bedre end ingen opmærksomhed’ og med …

9
Efterlad et svar

Venligst Log ind for at kommenterer
7 Kommentartråde
2 Tråd kommentarer
3 Følgere
 
Flest stemmer
Hotteste kommentar
7 Kommentarorer
Else AndLarsLarsenOversætterenLars Agerbæk med æMax von Lützow Nylige kommentatorer
  Abonner  
nyeste ældste mest stemt
Informer om
Oversætteren
Skribent

Det må jo være et godt tegn egentlig.. Det er åbenbart værre mange andre steder..

Ingolf Gaboldsen
Skribent

Fantastisk, super nice. Gid viljen vare ligeså stor i Danmark.

Goseph
Blæser læser
Goseph

Det er ikke en hemmelighed at der ikke er stort momentum i Danmark. Jeg prøvede selv at starte en frikadelle tier, anti-islam gruppe for nogle år siden. Hvert nyt medlem var en krig, og at holde på dem var en fjern drøm, sådan er det bare lige nu. Vi kan nok takke DF og andre lignende organisationer, som har mindsket mængden af lort vi har fået ind, dog slet ikke til et punkt der gør landet bedre. Hvis vi havde samme tilstande som Sverige havde vi helt sikkert haft en langt stærkere fløj, men vi har ikke haft håndgranater, angreb på politistationer, terrorisme og voldtægter i nærheden af Sveriges niveau. Som både du og jeg kan se Claus, så er det komplet ligegyldigt hvor meget energi man bruger på at aktivere folk, de skal selv se alvoren og have kampgejsten i sig før de kan bruges til noget.

Hillbilly
Blæser læser
Hillbilly

En af årsagerne er måske at mennesket i det senmoderne samfund er en vare, et produkt på markedet. Der hjælper det ikke at være nationalist, hvis man gerne vil gøre sig selv mere attraktiv på markedet. Det gælder både ift. at finde en partner, jobmuligheder og ift. venner. Generelt kan det måske siges at man opnår den største fordel på markedet ved ikke at bekende politiske kulør, da man så favner bredere. Måske lever vi i en apolitisk tidsalder. Det er måske en af forklaringerne på, hvorfor medlemskaber i politiske partier er dalet de sidste 70 år.

Oversætteren
Skribent

Jeg kan godt følge dig til en vis grad, men hvis man er et produktivt og reelt menneske, der skaber værdi til dem omkring sig, så betyder politisk observans ikke det store.

Lars Agerbæk med æ
Gæst
Lars Agerbæk med æ

grunden til at der er så meget mere opbakning til den svenske nationale scene er efter min mening ret åbenlys. Vi kan simpelthen ikke konkurrere med antallet af overfalds/gruppevoldtægter, drab, skyderier, håndgranatangreb og i det hele taget antal orker. På den anden side sagter vi også bagud når det kommer til #metoo fanatisme, historieforvanskning, bogafbrændinger, censur, nyhedspropaganda osv.

Hvad der er bedst ved jeg ikke. At have en radikal national modstandsbevægelse i et MultiKultiUtopia helvede som Sverige, eller en tør frikadelle i et mere eller mindre åbent demokrati som Danmark.

Oversætteren
Skribent

Jeg tager den sidste mulighed..

LarsLarsen
Gæst
LarsLarsen

Vent lige lidt, jeg har doneret hist og her, propaganderet på nettet og lavet sjove memes + sat NMB klistermærker op. Og nu fortæller du mig så at jeg STADIG ikke har reddet den hvide race?
Smdh..

Else And
Gæst
Else And

Jeg har foreslået Lord Lolland at tilføje en PayPal abonnements-knap på Dagens Blæser. På den måde kan I generere en stabil månedlig pengestrøm. Jeg skal gerne være den første til at give 50 om ugen eller 200 om måneden.
For mig virker det ikke at skulle sende en donation, når jeg kommer i tanker om det. Jeg får det sjældent gjort. Men en fast, automatisk månedlig overførsel, det ville virke for mig. Mon ikke det er samme situation for mange andre?
Hvis denne metode bliver en succes, så er der masser af projekter, I kunne bruge pengene på.

Tænkt eksempel: 100 lyttere betaler 100kr pr. måned = 10.000kr om måneden = 120.000kr pr. år.