Hjem / Danmark / Over 40% af ikke-vestlige er kriminelle

Over 40% af ikke-vestlige er kriminelle

Jeg har før skrevet om den høje kriminalitet blandt ikke-vestlige indvandrere. I mine tidligere artikler har jeg fokuseret på voldtægtsstatistikker; men nu er nogle interessante tal, der giver et mere overordnet indblik, blevet offentliggjort af den indvandringskritiske tænketank Unitos.

Ifølge de seneste kriminalitetstal fra Danmarks Statistik fremgår det, at antallet af anmeldte voldsforbrydelser, voldtægter og trusler er på et historisk højt niveau. Personfarlig kriminalitet hører til blandt de groveste forbrydelser, nemlig overtrædelser af straffeloven.

Utroligt. Det kunne ingen have forudset.

Vi ved, at særlig mænd med ikke-vestlig baggrund er markant overrepræsenteret i kriminalitetsstatistikkerne. Gruppen af ikke-vestlige personer dækker imidlertid over store forskelle. Hvordan ser det ud, hvis man ser på de enkelte oprindelseslande og på udviklingen over en årrække, dvs. når personerne er blevet voksne og nærmer sig de 30 år?

Danmarks Statistik offentliggjorde i sin seneste årsudgivelse Indvandrere i Danmark 2017 en opgørelse over andelen af mandlige ikke-vestlige indvandrere og efterkommere født i 1987, der mellem en alder på 14 og 28 havde fået minimum en straffelovsdom. Resultatet var 37 procent for efterkommerne og 42 procent for indvandrerne. Til sammenligning var andelen 17 procent for mænd med dansk oprindelse.

Tænketanken Unitos har fået Danmarks Statistik til at lave en særkørsel, der deler tallene op baseret på personernes oprindelsesland. Da der i mellemtiden er gået knapt et år, er undersøgelsen udvidet med et år, således at domme tælles med indtil alderen 29.

Bemærk at det mest kriminelle afrikanske oprindelsesland er Uganda, hvor kun ca. 14% af befolkningen er muslimer; bemærk desuden at Somaliere er marginalt mindre kriminelle end indvandrere fra ‘øvrige afrikanske syd for Sahara’. Nu tænker jeg ikke, at vi har særlig mange læsere, der tror, at det bare er islam, der er problemet med indvandrerne; men skulle du ske at være så vildledt, kan du nu forhåbentligt se, at det næppe forholder sig sådan.

I tabellerne i Indvandrere i Danmark 2017 udelades felter, hvor datagrundlaget er mindre end 10 dømte personer. Det samme er gjort i resultatet herover for oprindelseslande med færre end 10 dømte personer. For en række landes vedkommende er der tale om små befolkningsgrupper, men det er ikke desto mindre påfaldende, hvor konsistent mønsteret er.

Indvandrere og efterkommere er blevet lagt sammen for at inkludere flest mulige oprindelseslande. For de fleste ikke-vestlige oprindelseslande er forskellen mellem indvandrere og efterkommere dog lille med undtagelse af Jordan, hvor 1 af 3 indvandrere er dømt, mens 77,8 procent af 18 efterkommere er dømt, og Jugoslavien, hvor 55,7 procent indvandrere er dømt, mens tallet er 28,3 procent for efterkommere. Et andet bemærkelsesværdigt resultat er, at samtlige 8 ud af 8 med Etiopien som oprindelsesland er blevet dømt. Det er udeladt af tabellen ovenfor på grund af det lave antal personer, men indgår i kategorien “Øvrige afrikanske syd for Sahara”.

Unitos gør brug af Danmarks Statistiks (DS) lettere irriterende definition af hhv. vestlige og ikke-vestlige lande. Iflg. DS er nemlig kun de følgende lande vestlige: Alle EU-medlemslande, Andorra, Island, Liechtenstein, Monaco, Norge, San Marino, Schweiz, Vatikanstaten, Canada, USA, Australien og New Zealand; alle andre er ikke-vestlige. ‘Ikke-vestlig’ kan altså kun tilnærmelsesvist bruges i betydningen ikke-hvid.

Jeg foreslår, at vi i stedet kategoriserer (nogle af) de omtalte land som hhv. ‘perkerlande’ og ‘niggerlande’.

I førstnævnte gruppe placerer vi Jordan, Libanon, Syrien, Marokko, Iran, Irak, Pakistan, Tyrkiet og Afghanistan. Fra disse lande har vi iflg. DS 1478 indvandrere og efterkommere, der er født i 1987; heraf er 625 dømt for mindst én overtrædelse af straffeloven inden de fyldte 30. Dvs. at 42,3% af dem er kriminelle.

I sidstnævnte gruppe placerer vi Uganda, Somalia og ‘øvrige afrikanske syd for Sahara’. Fra disse lande er antallet af indvandrere og efterkommere, der er født i 1987, 235; heraf er 127 dømt for at overtræde straffeloven inden de fyldte 30. Med andre ord er hele 54% af Danmarks negride indvandrere og efterkommere kriminelle.

Om Eric Kreutzmann

Tjek også

Det frie Sverige hjælper med at stoppe moskebyggeri

Svenskere bosat i Karlstad Kommune kunne i forrige uge blot tælle ned til opførslen af …

7
Efterlad et svar

Venligst Log ind for at kommenterer
3 Kommentartråde
4 Tråd kommentarer
2 Følgere
 
Flest stemmer
Hotteste kommentar
5 Kommentarorer
Lars Agerbæk med æOversætterenEric KreutzmannClausGoseph Joebbels Nylige kommentatorer
  Abonner  
nyeste ældste mest stemt
Informer om
Goseph
Blæser læser
Goseph

Skud ud til alle frikadellerne med den religiøse sammenligning. Vigtig artikel at dele til dem som har en smule statistisk forståelse (de er stand til at se at et tal er højere end et andet tal).

Claus Boatsinker
Administrator

Syt. Totalt syt. Gennemført, endda. Og de 17% danske dækker nok også i overvejende grad over usle perkere.

Lars Agerbæk med æ
Gæst
Lars Agerbæk med æ

hvis ikke pære-danske så Plastik perkere i hvertfald

Oversætteren
Skribent

Men det drejer sig kun om folk født i 1987? Det kunne jo være, at alle født i 1988 og frem ingen kriminalitet havde begået? Altså det er jo en mulighed!