Hjem / Danmark / Pape trækker i land, Dagens Blæser måske ikke forbudt alligevel

Pape trækker i land, Dagens Blæser måske ikke forbudt alligevel

For godt halvanden måned skrev jeg at Justitsminister og professionel impersonator af en hvid flødebolle med sort fyld, Søren Pape Poulsen, havde sendt et lovforslag om en ændring af straffelovens §108 i høring . En ændring der kunne give almindelige facebook-brugere op til 6 års fængsel for at dele ulovlige meninger, 12 år under en valgkamp, hvis de brugte kilder der kunne forbindes til “fremmede efterretningstjenester” (RUSSERNE KOMMER!).

På trods af sparsom mediedækning op til høringsfristen, kom der heldigvis massiv kritik fra flere høringsparter. Det får nu Pape & Co. til at trække i land.

Oprindelig lagde regeringen op til, at danskere skulle kunne straffes med op til 12 års fængsel, hvis de eksempelvis delte indhold, der åbenlyst stammede fra fremmede efterretningstjenester, på sociale medier.

I stedet lægger regeringen nu op til, at straf kræver et »samarbejde« mellem den danske borger og den fremmede efterretningstjeneste. Dermed vil det eksempelvis ikke være strafbart at dele budskaber på sociale medier, selv om man ved, at der er tale om fjendtlig propaganda, fremgår det af lovforslaget, der er blevet fremsat onsdag eftermiddag.

Nok trækker de i land, nok skal det være tilladt at dele hvad man vil, men det skal liiige vinkles for en god ordens skyld. Fjendtlig propaganda er i den her kontekst alt hvad regeringen er uenig med der ytres af udlændinge.

»Man må gerne dele Facebook-opslag og alt muligt andet. Men man må ikke arbejde med fortsæt for en fremmed efterretningstjeneste. Vi erkender, at det ikke har været tydeligt nok, og derfor ændrer vi det, så det står klart. Det har aldrig været regeringens intention, at danskernes ytringsfrihed skulle begrænses,« siger justitsminister Søren Pape Poulsen (K).

Ikke har været tydeligt nok. Når det på sort og hvidt stod at man ved at dele ting på sociale medier kunne opfylde det objektive gerningsindhold, så syntes jeg ikke der er spørgsmål om tolkning men nærmere om at Pape blev taget med fingrene i kagedåsen. Den sidste del af papes udtalelse burde korrigeres til “Det har aldrig været regerings intention at danskerne skulle opdage at deres ytringsfrihed begrænses”

Der trækkes som sagt i land og det oprindelige lovforslag der kom i høring

1. I § 108, stk. 1, ændres ”efterretningsvæsen” til: ”efterretningstjeneste”, og efter ”danske stats område,” indsættes: ”herunder ved udøvelse af påvirkningsvirksomhed med henblik på at påvirke beslutningstagning eller den almene meningsdannelse,”

er nu ændret og blevet fremsat i folketinget som følger

1. I § 108, stk. 1, ændres »efterretningsvæsen« til: »efterretningstjeneste«, og efter »danske stats område,« indsættes: »herunder samarbejde om at udøve påvirkningsvirksomhed med henblik på at påvirke beslutningstagning eller den almene meningsdannelse,«

Nu skal man i det mindste “samarbejde” med fremmede efterretningstjenester for at gøre sig skyldig. Det er stadig vagt som bare pokker, samarbejder man hvis nogen sender dig et link privat som du så deler? Samarbejder jeg med fremmede hvis jeg bringer oversættelse af en udenlandsk bog eller tale der giver udtryk for holdninger der går imod regeringens? Fra at være direkte undertrykkende til kun at være en gummiparagraf, flot arbejde hr. minister!

Regeringen peger på tre grunde til at ændre straffeloven sådan, som forslaget lægger op til.

For det første udgør påvirkningsoperationer en stigende trussel mod Vesten, vores demokratier og vores internationale samarbejde. Den russiske indblanding i præsidentvalget i USA i 2016 er ifølge lovudkastet et oplagt eksempel.

For det andet kalder Forsvarets Efterretningstjeneste det i sin risikovurdering 2017 »meget sandsynligt, at Rusland vil målrette og tilpasse påvirkningskampagner mod Danmark.« Dette kan eksempelvis ske under valgkamp eller for at udlægge situationen i Østersøregionen til Ruslands fordel.

For det tredje var påvirkningsoperationer et velkendt sovjetiske våben under Den Kolde Krig. I dag kan dette våben være langt mere ødelæggende i kraft af sociale medier og digitale platforme.

Russerne kommer! Russerne kommer! Jeg tror regeringen har brug for en indlæggelse, de ser jo russere i enhver skygge.  Hvis vi endelig skulle beskytte os mod fremmed meningspåvirkning, hvad så med international organisationer der pumper penge i at promovere homoer og fremmedimport?
NEJ! siger regeringen, RUSSERNE KOMMER!

»Samlet set er det vurderingen, at der ikke aktuelt er igangsat omfattende russiske kampagner, der i åbne medier søger at sprede disinformation om Danmark, om end der er aktivitet fra »trolls« og automatiserede bot-konti, der spreder disinformation om Danmark.«

Jeg tror de har hørt nogen sige trolls på et Amerikansk talkshow og ikke helt har forstået hvad udtrykket betyder. Det betyder nogen der gør noget for at fremtvinge en reaktion de kan more sig over. Det betyder ikke, som det lader til Pape tror, folk på nettet der er uenige med den den liberale globalisme.

Og automatiserede bot-konti? Hvor? Altså jeg mindes at have set en eller to konti på twitter jeg syntes klart og tydeligt var bots, og ingen af dem forsøgte at påvirke den offentlige meningsdannelse. Måske Pape igen tror han har fundet et pseudonym for “folk der er uenige med de holdninger vi får dikteret af CNN”?

»Jeg tror, at meget, meget få danskere vil tilgive os, hvis vi så et eksempel på, at det skete, og vi ikke havde handlet,« siger ministeren og minder om især vurderingen fra Forsvarets Efterretningstjeneste:

»Folk har deres ytringsfrihed, men hvis man samarbejder med en fremmed, fjendtlig magt og prøver at påvirke et dansk valg, skal man straffes. Og man skal straffes hårdt. Det, mener jeg, er rettidig omhu. Jeg mener også, at det vil være utilgiveligt, hvis vi ikke handler med den viden, vi har.«

Folk har deres ytringsfrihed, men. Mere behøver man ikke at sige. Du må sige hvad du vil, lige indtil du ikke vil drikke Soros koolaid og så skal vi nok finde på alverdens juridiske udflugter for at begrænse dig.

Jeg er heller ikke overrasket for at Pape går ind for hård straf, det har vi hørt fra ham før, men ser gerne at han holder sine soveværelsesudskejelser ude af politik.

Om Lord Lolland

Lars "Lord" Lolland, gennemsnitlig Lollandsk kontanthjælpsmodtager og uansvarlig redaktør på Dagens Blæser

Tjek også

Lys fremtid for forlaget Logik

De fleste har nok hørt om Logik Förlag, det svenske forlag der har alt indenfor …

3
Efterlad et svar

Venligst Log ind for at kommenterer
3 Kommentartråde
0 Tråd kommentarer
3 Følgere
 
Flest stemmer
Hotteste kommentar
3 Kommentarorer
KrematorieEnthusiatClaus BoatsinkerOversætteren Nylige kommentatorer
  Abonner  
nyeste ældste mest stemt
Informer om
Oversætteren
Skribent

Selve idéen med lovforslaget er jo fint nok. Fremmede magter skal selvfølgelig ikke have lov til at påvirke vores valg vha. disinformation. Problemet er jo bare, at det kun er den disinformation, der skader paradigmets nuværende magtposition, man slår ned på. Det er dermed hykleri og skadeligt for alle, der ikke elsker soya, bøsser og multikultur. Den Danske presse er jo fx fuld af disinformation hver eneste dag og er mere eller mindre ejet af multinationale firmaer.

Claus Boatsinker
Administrator

Det kunne tolkes som om at Pape antyder at vi p.t. ikke har en groft indskrænket ytringsfrihed, hvilket jo således cementerer vores absolutte klovnetilstand.

KrematorieEnthusiat
Gæst
KrematorieEnthusiat

Det er bekymrende, at russisk indblanding i det amerikanske Præsidentvalg i 2016 fremsættes, som noget der er bevist at være tilfældet. Der er stadig ingen beviser eller troværdige vidneudsagn der kan underbygge sådan en påstand. Derimod er det bevist ud over enhver tvivl, at CIA for eksempel aflyttede Angela Merkel’s private telefon i 2010, eller den direkte amerikanske indblanding i det ukrainske valg i 2014.