Hjem / Danmark / Selektiv ligestilling i Albertslund

Selektiv ligestilling i Albertslund

Kvinder og mænd er lige gode. De skal betales lige og være lige fordi de er lige.

Dog ikke i alle sammenhænge.

Men giver det penge, opmærksomhed og/eller prestige, ja så er det super vigtigt med ligestilling… Er feminisme egentlig værst når det er virkelighedsfjerne skøger med et ukontrollabelt følelsesregister der blamerer sig, eller når vaginatørstende betamarxister vil spille hanrejsprinsen på den kønsneutrale hest?

Sjovt er det i hvert fald.

Du har sikkert hørt det før, men nu er der nogen, som rent faktisk gør noget ved det: Der skal flere kvinder på de danske live-scener.

I de situationer hvor kunstnere har sat et kønt ansigt i front for at sælge plader og billetter, så er det forretningsmæssigt sundt, men det er vel ikke et mål i sig selv at have mange kvinder på scenen? Deres kompositionsevner er jo minimale i forhold til overfloden af mandlige talenter, hvilket verdenshistorien meget, meget, meget, meget tydeligt beviser.

På spillestedet Forbrændingen i Albertslund har bookerne derfor taget konsekvensen og udnævnt 2019 til at være et år i kvindernes tegn – og kun kvindernes tegn.

Det betyder, ganske konkret, at spillestedet har skabt en spillekalender, hvor der kun figurerer kvindelige kunstnere på plakaten.

Lol, held og lykke med jeres 100% ligestilling, eller hvad det nu hedder når mangfoldighedskvoten har lagt sig på nul mandlige kunstnere. Topkarakter for respecc wamen, Jeppe Skjold. Du kan vælge fra øverste hylde i fissebutikken for din flotte indsats.

Ifølge Jeppe Skjold, der er Forbrændingens kunstneriske leder, er behovet både reelt og nødvendigt – og derfor trækker spillestedet nu en streg i sandet.

Næppe.

– Det er fordi, vi tror på, at en mangfoldighed på scenen eller en mere ligelig fordeling mellem mænd og kvinder vil bidrage til en højere kunsterisk kvalitet, siger Jeppe Skjold og tilføjer:

– Der er en ubalance. Både på Forbrændingen og alle andre steder. Men her har vores bookinger båret præg af, at at jeg sidder som mandling booker. Vi har booket for mange mænd i forhold til kvinder.

Ok. Der er også nogen der tror de er en reinkarnation af Djengis Khan, eller at de er kommet til verden med det formål at onanere i en andens mandeanus. At have vrangforestillinger er ikke i sig selv noget der retfærdiggør deres gang på Jorden. Højere kunstnerisk kvalitet, i det omfang det kan vurderes objektivt, må vel i så fald være uproportionelt høj hos kvinder, hvis den vil stige når de opnår en højere repræsentation. Er Jeppe i besiddelse af banebrydende statistik, eller er han blot (((feminist))) på udkig efter taknemmlig lamseben?

Tidligere har blandt andet Roskilde Festival været bredt kritiseret for ikke at booke nok kvindelige artister, ligesom en rapport fra 2012 om kønsbalancen i rytmisk musik peger på en voldsom underrepræsentation af kvinder.

Og derfor bør der ske noget nu, lyder det fra Forbrændingen, der for en tid går i den anden grøft.
Musik fra øverste hylde

– Nu prøver vi at gøre det modsatte, siger Jeppe Skjold.

Derfor byder forårsprogrammet i spillehuset på hitbaskere fra pop-dronningen Anne Dorthe Michelsen over nye og veletablerede kunstnere som Mathilde Frank og Katinka og projekter som jazzcamp for piger.

Den kvindelige del af branchen har lige så meget at byde ind med som den mandlige. I rigelige mål endda.

Udelukkelsen af mandlige kunstnere har ikke været en hindring for kvaliteten af bookingerne, fortæller den kunstneriske leder.

Vi går overhovedet ikke på kompromis. Det her projekt kører udelukkende ligeså ambitiøst hvis ikke mere ambitiøst på koncertplanlægningen. Der er på ingen måde givet køb på kvaliteten for at repræsentere noget bestemt.

– Hvis det er en manifestation af noget, så er det, at den kvindelige del af branchen har lige så meget at byde ind med som den mandlige. I rigelige mål endda, siger Jeppe Skjold til TV 2 Lorry.

Allerede nu er bookingerne til efteråret 2019 så småt ved at forme sig. Og også her er der masser af kvalitet i vente, fortæller Jeppe Skjold.

Ja, den er god med dig, fætter Guf. Tillykke med at have gjort med Forbrændingen hvad kønskvotering har gjort ved erhvervslivet. Tidligere vidste man, at de barnløse hekse der havde klemt sig ind på diverse direktionsgange, enten spillede på tåber som Jeppe Skjolds svagheder for kvindekønnet, eller også at de havde et sjældent talent der bragte dem ind i en høj stilling, væk fra deres gudsgivne moderrolle. I dag ser vi at virksomheder i Europa er befængt med kvinder, der blot skal udfylde en kvote, og at deres kvalifikationer er så som så.

Men hvor er kvoterne for VVS-arbejdere? Hvor er de kvindelige kloakfolk? De kvindelige asfaltarbejdere? Når der skal bruges kræfter, når det lugter, når der ikke er likes, prestige, guldregn, opmærksomhed og pralepoint, så er kvinderne fraværende med deres skingre hyl om ligestilling og repræsentation. For god ordens skyld: jeg siger ikke at de skal lege mænd i andre brancher. De skal slet ikke lege mænd, men leve i et samfund, hvor de ikke er i tvivl om deres vigtige og ufravigelige rolle som glade mødre i en selvbevidst, folkestærk nation.

Dagens Blæser er ikke fortaler for mgtow rugemorsnationalisme og afviger således her fra visse segmenter af dissidentpressen.

Vi ved dog at kvinder er ligeså gode som mænd i mange henseender. Ikke mindst som racerkørere og fregatnavigatører. Bevares.

Nyheder fra fremtiden: publikum svigter Forbrændingen; milliontilskud reduceres kraftigt.

Om Claus Boatsinker

Tjek også

Lys fremtid for forlaget Logik

De fleste har nok hørt om Logik Förlag, det svenske forlag der har alt indenfor …

3
Efterlad et svar

Venligst Log ind for at kommenterer
3 Kommentartråde
0 Tråd kommentarer
4 Følgere
 
Flest stemmer
Hotteste kommentar
3 Kommentarorer
Tom VensterGefionOversætteren Nylige kommentatorer
  Abonner  
nyeste ældste mest stemt
Informer om
Oversætteren
Skribent
Gefion
Blæser læser
Gefion

Det er hvad man kunne forvente fra Albertslund kommune. Danmarks lokum.

Tom Venster
Gæst

Jeg har sagt det før og jeg sier det igjen: Kvinner må låses inne for sitt eget og andres beste. Hva enn de tar seg til utgjør de en risiko for alle involverte. Drastiske tiltak er høyst nødvendige.