Hjem / Andet / Nyvalg i Sverige?

Nyvalg i Sverige?

Jeg har tidligere berettet om de enorme problemer, vores naboer mod nordøst har med at danne regering. Besværet skyldes, at Sveriges to politisk blokke—den tidligere regering og Alliancen, der hver især svarer nogenlunde til vores rød og blå blok—kun har hhv. 144 og 143 af landets i alt 349 rigsdagsmedlemmer. De resterende 62 tilhører de blodtørstige nazister fra partiet SD (“Semit-Dræberne”).

Ingen af de to blokke vil samarbejde med SD, og man har derfor i stedet valgt at lalle rundt i tre måneder uden at opnå noget. Ulf Kristersson, formandenpersonen for Moderaterne, Alliancens største parti, forsøgte at danne en mindretalsregering bestående af hans eget parti og Kristendemokraterne med støtte fra SD; men dette foreslag blev stemt ned 195-154 i Rigsdagen.

Nu var turen så kommet til Sveriges tidligere statsminister Stefan Löfven, der ville forsøge at føje Centerpartiet, der nogenlunde svarer til vores Radikale Venstre, men dog er del af Sveriges “højreorienterede” blok (lol), til som støtteparti til sin regering. Men den gik heller ikke. Centerpartiet meldte nemlig i dag ud, at de ikke ønsker at pege på Löfven som statsminister.

Der er altså svært at se, at der skulle være andre muligheder end at udskrive valg igen. Spørgsmålet er dog, om dette vil føre til noget. SD ser ganske vist ud til at ville gå en smule frem, men kun til omkring 20% (fra de nuværende 17,5%); og dette sker delvist på bekostning af Moderaterne, der er det ene af de to partier, der er villige til at samarbejde med SD. Selv hvis Moderaterne og Kristendemokraterne (det eneste andet samarbejdsvillige parti) skulle få samme resultat ved et kommende valg, som ved det seneste (dvs. 26,1% tilsammen), vil SD altså være nødt til at få mindst 24% af stemmerne, hvilket næppe ligger i kortene.

Måske indser de svenskere, der ved sidste valg overvejede, men ikke turde, at forlade de etablerede partier, at de kan blive nødt til det, hvis de ønsker bare en anelse forandring—hvis ikke, kunne det se ud som om, det trækker op til et længerevarende valgkaos ovre på den mere genusteorikyndige side af Øresund.

Om Eric Kreutzmann

Tjek også

Mundbind, muggier og båtlyde

Meh. Det er min ærlige reaktion på coronavirus efter 8-9 måneder. En sund jydekrop har …

5
Efterlad et svar

Venligst Log ind for at kommenterer
3 Kommentartråde
2 Tråd kommentarer
2 Følgere
 
Flest stemmer
Hotteste kommentar
4 Kommentarorer
Lars Agerbæk med æLord of the FrogsOversætterenClaus Nylige kommentatorer
  Abonner  
nyeste ældste mest stemt
Informer om
Claus Boatsinker
Administrator

Det er bare et demokratisk fyrtårn vi er vidne til. Dette paradis gør tidligere stærke autoritære, folkekære styreformer til skamme! Hurra.

Oversætteren
Skribent

Lad os nu bare få den borgerkrig istedet for alt denne her ulidelige venten..

Lars Agerbæk med æ
Gæst
Lars Agerbæk med æ

jeg har mistet troen på det svenske folk. Sverige Demokraterna stod i nogen målinger til at få over 30% og de endte med at få lidt over halvdelen. Betyder meningsmålingen her, at de vil få 12% næste gang?

Lord of the Frogs
Administrator

Der var udbredt og dokumenteret valgsvindel, så grelt at selv danske medier måtte skrive om det, det er dog helt glemt nu. Sikkert bare et cohencidence.

Lars Agerbæk med æ
Gæst
Lars Agerbæk med æ

ja, der er i hvert fald noget der tyder på det. EU burde gå ind og kræve at de havde en stor valgseddel inde i stemmeboksen ligesom vi har. Og så lave et system hvor samtlige stemmer blev talt to gange, af to forskellige personer der ikke havde mulighed for at være i kontakt med hinanden. På den måde kunne man se at der var en af optællerne der havde angivet forkerte stemmetal -og så skulle den bunke tælles om igen indtil begge optællere nåede det samme resultat. Afstemningen burde også blive annulleret hvis der igen kom “teknisk-uheld” under den direkte-transmitteret stemme optælling ligesom der gjorde sidst.
det var den slags man kunne bruge en Europæisk Union til. Altså en union bestående af europæere i modsætning til det (((EU))) vi har i dag.