Hjem / Indsigt / Nye franske meningsmålinger: højrepopulistisk kattedame haler ind på globalisttrækkerdreng

Nye franske meningsmålinger: højrepopulistisk kattedame haler ind på globalisttrækkerdreng

Valget i Frankrig sidste år var skuffende. Det var aldrig en mulighed for Marine Le Pen at vinde—til trods for at hende og Emmanuel Macron nogenlunde var hinandens politiske modsætninger, fik medierne udnævnt hende til den yderste højrefløjs kandidat og Macron til centrumkandidaten—men jeg havde dog håbet på, at hun kunne få omkring 40% af stemmerne. Som bekendt fik hun knap 34%.

Efter valget har der været langt mellem de franske meningsmålinger. I oktober sidste år udkom en meningsmåling, der gav Le Pen 21,5% af stemmerne i første runde af næste præsidentvalg, altså kun marginalt højere end de 21,3% hun fik i første runde af valget i 2017; Macron var til gengæld gået fra 24% til 28% af stemmerne i første runde. I april i år var der så to meningsmålinger, der begge gav Le Pen 23% og Macron hhv. 33% og 36%.

Siden da har udviklingen dog ikke været god for Macron. Egentlig har hans popularitet været støt faldende helt siden januar i år, men i den seneste tid er det virkeligt gået galt. Protesterne mod ham afspejles i de meningsmålinger, der undersøger hans popularitet som præsident. Som regel er det kun 25% af de adspurgte, der ser positivt på ham, og af og til er det under 20%. Han er derfor faretruende tæt på at overhale sin notorisk upopulære forgænger François Hollande i mangel på popularitet.

Nu har vi så for første gang i over et halvt år fået lov at se, hvem de tilsyneladende yderst Macron-fjendtlige franskmænd vil stemme på. Der er igen tale om to meningsmålinger, og ifølge den ene kommer Macron og Le Pen til at stå lige i første runde af valget, begge med 27,5% af stemmerne; den anden forudser, at Le Pen får 27% og Macron kun 25%.

Dette er imidlertid kun første runde af valget, hvorfor jeg netop også i overskriften siger, at Le Pen haler ind og ikke at hun overhaler. Ved de franske præsidentvalg stemmer man først på én blandt en lang række kandidater, hvorefter de to mest populære kandidater går videre til endnu en afstemningsrunde.

Her bør man forvente, at Macron har en stor fordel. Som allerede nævnt udstiller medierne ham som mere moderat end Le Pen, hvilket automatisk giver ham en stor del af de midtersøgende vælgere. Derudover kan han forvente større støtte fra de etablerede partier end Le Pen; i 2017 anbefalede både den socialistiske (centrum-venstre) og den republikanske (centrum-højre) kandidat, der tilsammen havde fået over en fjerdedel af stemmerne, at man stemte på Macron, mens Le Pen kun blev anbefalet af kandidaten fra det lille nationalkonservative parti Debout la France, der havde fået under 5% af stemmerne.

 

Om Eric Kreutzmann

Tjek også

(((Senator))) i færd med at afkriminalisere pædofili

Statssenator i San Francisco, Scott Wiener, har fået grønt lys til at sende et lovforslag …

3
Efterlad et svar

Venligst Log ind for at kommenterer
3 Kommentartråde
0 Tråd kommentarer
2 Følgere
 
Flest stemmer
Hotteste kommentar
3 Kommentarorer
Generisk navnOversætterenClaus Nylige kommentatorer
  Abonner  
nyeste ældste mest stemt
Informer om
Claus Boatsinker
Administrator

Vi må se hvad shille shån ender med. Hvis Macron kapitulerer skal der stadig ske noget stort inden det er noget vi kan juble over.

Oversætteren
Skribent

Aha!

Generisk navn
Gæst
Generisk navn

Håber den der mega based kattedame med hendes jødiske “livspartner” vinder valget og purger de racefremmede