Hjem / Indsigt / Atomkraft fra Sverige?

Atomkraft fra Sverige?

I Sverige har de, lige nord for det tidligere og kommende Østdanmark, et stort atomkraftværk med navnet Ringhals. Dette velfungerende værk har fire reaktorer, men to af dem står til lukning, efter at den forrige regering i Sverige pålagde dem store afgifter, der skulle gøre ren, C02-neutral energi til en dårlig forretning. Eftersom de sagtens ville kunne køre videre, og at politikere har nogle prioriteter der er helt hen i vejret, så taler man om at Danmark kunne overtage de lukningstruede reaktorer og få kuldioxidneutral strøm.

Folketingets mareridt: energiproduktion som ikke kan brandbeskattes ud fra såkaldte klimamål.

Mens der er en folkemorderisk befolkningsudskiftning undervejs, og hver dag bringer nye tragedier i vort multikulturelle mareridt, fokuserer vores folkevalgte på at omtrent 400 milliontedele af atmostfæren udgøres af kuldioxid, og ustabilt vejr, herunder blæsevejr men også for meget sol, men også en del regn, er omdrejningspunktet for deres virke.

Hører man en politiker tale om grøn omstilling, om CO2 og om kulkreditter, så ved man at det er en politiker der ikke vil tale om sit folks overlevelse og om en fremtid for danske børn. Klimapolitik er en sutteklud, og vi kan konstatere at de ikke er seriøse omkring det, for i så fald ville vi stoppe de vanvittige vindmøllebyggerier, der har en kort levetid og en kæmpe produktionsomkostning (også kuldioxidmæssigt) og i stedet løse dette energiomstillingsspørgsmål med atomkraftværker.

Men det sker ikke, så det er et stort bluffnummer. Det handler om globalisme, om lobbyisme og om ressourceflytning fra os til brune svinestier. Bremsede man befolkningseksplosionen i ulande, plantede skove og satsede på simpel atomkraft, kunne man gokke den af til den tredjedel af en tiendedel af én procent som kuldioxid så ville udgøre af atmosfæren (omkring 390 milliontedele). Igen: vi kan konstatere at man ikke gør nogen seriøse ting, og at det er en bizar selvpiskning af os selv som foregår, mens Indien og Kina tilsviner vores planet med affald – ægte affald.

Ringhals er nøglen i en radikal ide, som den svenske energiekspert Staffan Qvist, har til Danmark.

Ideen er, at Danmark skal overtage de lukningstruede reaktorer Ringhals 1 og 2 for at få massevis af billig grøn strøm – nok til at lukke vores kulkraftværker.

Staffan Qvist, der er Doctor of Nuclear Engineering fra UC Berkley og uafhængig energirådgiver, mener, at det kan gøre Danmarks energiproduktion CO2-neutral på kun to år. Og at det er billigere end nogen anden realistisk løsning.

– Sverige står overfor at lukke to af Ringhals-atomkraftværkets reaktorer. De bliver lukket på grund af en forældet analyse, som ikke holder vand i dag, forklarer han.

– Men de fejler ingenting og tjente milliarder af kroner ind sidste år. Med begrænsede investeringer på mellem 50-100 millioner euro kan reaktorerne køre til midt i 2020’erne. Men der er ingen teknisk eller økonomisk begrænsning for at fortsætte driften til 2030’erne, som det er planen med de andre svenske reaktorer.

Fordi atomkraftværket bliver liggende i Sverige, skal vi ikke kæmpe med at finde en placering til reaktorerne i Danmark – og ikke bekymre os om affaldet fra dem. Der er nemlig betalt for affaldshåndtering.

– Betingelserne for langtidsgodkendelse er meget klare, og begge reaktorer er en god forretning. I forhold til energi med lav udledning af CO2 finder man ikke en bedre handel, siger Staffan Qvist.

I Danmark (og Vesten generelt) producerer vi rent kul, hvilket vil sige at intet giftigt udledes. Som sådan har jeg intet imod vores kulkraftværker, der udgør en mikroskopisk del af den globale el-produktion og ikke spiller nogen rolle i pseudoreligionen omkring “klimaforandringer”. Men vil og skal vi hoppe endegyldigt på dette Al Gore-tog, så har vi altså løsningen lige foran næsen på os.

Så kan vi krydse det af på listen og fokusere på ægte, konkrete problemer. Så stik dine vindmøller op hvor solen enten skinner for lidt eller for meget, Uffe Elbæk, og vis at du rent faktisk ønsker at få CO2-neutral strømproduktion. Jeg gætter på at selve det at være klimaprofet er Elbæk og co.’s virkelige drøm. En hurtig løsning ville ødelægge hans økoplatform.

Om Claus Boatsinker

Tjek også

“Oprørende og dybt beskæmmende”: en fortælling om ”Dagskost i en KZ-lejr”

Forleden da kreative aktivister med mottoet ’dårlig opmærksomhed er bedre end ingen opmærksomhed’ og med …

2
Efterlad et svar

Venligst Log ind for at kommenterer
2 Kommentartråde
0 Tråd kommentarer
3 Følgere
 
Flest stemmer
Hotteste kommentar
2 Kommentarorer
Kristian NissIngolf Gaboldsen Nylige kommentatorer
  Abonner  
nyeste ældste mest stemt
Informer om
Ingolf Gaboldsen
Gæst
Ingolf Gaboldsen

At sætte sig på dele af den svenske infrastruktur, kan vel kun være en fordel fremadrettet?

Kristian Niss
Gæst
Kristian Niss

Atomkraft er ubestrideligt den bedste type af energiproduktion vi har i dag, i hvert fald når man snakker om at lave store mængder energi til byer og industri. Jeg er generelt en modstander af at regeringen ikke har FULD kontrol over alle nødvendige ressourcer, og elektricitet er bestemt blevet en nødvendig ressource.
Vi burde konstruere vores egne atomkraftværker. Tror måske der kan graves Uran fra Norge/Sverige, og hvis de ikke gider gøre det kan det importeres fra Rusland.

Mænd som ikke kalder på atomkraft har enten ikke helt forstået hvad der foregår eller har ikke nationens velvære som prioritet.