Hjem / Andet / Pastaopdatering: national valgsejr i Abruzzo

Pastaopdatering: national valgsejr i Abruzzo

Dette er måske ikke den vigtigste nyhed i mands minde, men jeg syntes dog, i lyset af min artikel om Italiens politiske situation fra forrige uge, at det var værd at skrive om.

I forgårs var der lokalvalg i den lille syditalienske region Abruzzo. Meningsmålingerne spåede om en beskeden sejr til højreorienterede koalition, anført af Marco Marsilio fra det nationalkonservative parti Italiens Brødre.

Meningsmålingerne overvurderede dog åbenbart stærkt graden af støtte til Femstjernebevægelsen og deres kandidat Sara Marcozzi. Det endelige valgresultat blev 48% til de højreorienterede partier, 31% til de venstreorienterede og kun 20% til Femstjernebevægelsen.

Jeg har før nævnt, at mandatfordelingen ved italienske valg på nationalt plan ikke er fuldkommen proportionel. Jeg ved ikke, nøjagtigt hvordan det fungerer på regionalt plan, men i hvert fald er de 48% til højrekoalitionen nok til, at de nu med 17 af regionsrådets 31 medlemmer kan danne flertal.

Dette er forhåbentlig en varsling om fremtidige tendenser i italiensk politik. Om knap to uger finder der endnu et lokalvalg sted, denne gang på Sardinien. Øens højrekoalition anføres af et separatistparti, der i løbet af det seneste årti, så vidt jeg kan forstå, har dannet tætte bånd med Matteo Salvinis Lega Nord. Sardinien regeres p.t., ligesom det inden valget var tilfældet i Abruzzo, af et lille venstreorienteret flertal—og meningsmålingerne må bestemt også siges at ligne dem fra Abruzzo:

Om vi får et resultat som i Abruzzo, eller om disse meningsmålinger er mere pålidelige, vil tiden selvfølgelig vise; men under alle omstændigheder tyder det også på en sejr til den sardinske højrefløj.

Om Eric Kreutzmann

Tjek også

(((Senator))) i færd med at afkriminalisere pædofili

Statssenator i San Francisco, Scott Wiener, har fået grønt lys til at sende et lovforslag …

2
Efterlad et svar

Venligst Log ind for at kommenterer
2 Kommentartråde
0 Tråd kommentarer
2 Følgere
 
Flest stemmer
Hotteste kommentar
2 Kommentarorer
OversætterenLarsLarsen Nylige kommentatorer
  Abonner  
nyeste ældste mest stemt
Informer om
LarsLarsen
Gæst
LarsLarsen

HIL SARDINER

Oversætteren
Skribent

Fin analyse.