Hjem / Indsigt / Total arisk sejr på Sardinien

Total arisk sejr på Sardinien

Jeg lagde i min artikel om lokalvalget i Abruzzo, som jeg skrev for et par uger siden, op til, at det kommende valg på Sardinien måske også ville være nyhedsværdigt. Og det viste det sig at være.

I månederne inden valget, som fandt sted i forgårs, tegnede det til en beskeden sejr til højrefløjskandidaten Christian Solinas. Som man kan se, var det ud fra meningsmålingerne ret uklart, om højrefløjen kunne få flertal, eller ville nødt til at indgå i en koalition (f.eks. med Femstjernebevægelse).

Men ligesom i Abruzzo har højrefløjen klaret sig bedre, end meningsmålingerne forudså.

Solinas er med knap 48% af stemmerne blevet valgt som Sardiniens præsident, og den højreorienterede partikoalition, der støtter ham, har fået næsten 52% af stemmerne. Den venstreorienterede modkandidat Massimo Zedda har fået 33% af stemmerne og hans venstreorienterede koalition kun 30%. Helt elendigt er det samtidig gået for Femstjernebevægelsen—deres præsidentkandidat Francesco Desogus fik godt 11% af stemmerne og selve partiet 10%. Dermed sidder højrefløjen nu på 36 (inkl. præsidentposten) af de i alt 60 pladser i det sardinske senat.

Som det efterhånden er normen i det meste af Italien, er det største højrefløjsparti også ved dette valg blevet Lega. I denne omgang var det godt nok kun med godt 11% af stemmerne, men det skyldes nok i høj grad, at Sardinien har en lang række lokale partier, der sluger stemmer, eksempelvis Solinas’ separatistiske Sardinske Parti, der med 10% af stemmerne blev det andetstørste parti på højrefløjen.

Om Eric Kreutzmann

Tjek også

(((Senator))) i færd med at afkriminalisere pædofili

Statssenator i San Francisco, Scott Wiener, har fået grønt lys til at sende et lovforslag …

4
Efterlad et svar

Venligst Log ind for at kommenterer
4 Kommentartråde
0 Tråd kommentarer
1 Følgere
 
Flest stemmer
Hotteste kommentar
4 Kommentarorer
DanielClausObservatørOversætteren Nylige kommentatorer
  Abonner  
nyeste ældste mest stemt
Informer om
Oversætteren
Skribent

Langsomt men sikkert..

Observatør
Gæst
Observatør

Neo-Romersk Imperium snart?

Claus Boatsinker
Administrator

Dette valg får 9/10 pastaskruer. Formidabelt.

Daniel
Gæst
Daniel

Hvor cucked er Lega og Solinas Sardinske Parti? Hvad jeg ved af så har det lidt flere nosser end Dansk Frikadelleparti herhjemme.