Hjem / Samfund / Mænd rammes hårdere og oftere af sygdom end kvinder

Mænd rammes hårdere og oftere af sygdom end kvinder

Mænd får ofte skudt i skoen at de klynker og vil ynkes, når de rammes af influenza og deslige. De får også skældud for ikke at sygemelde sig eller ikke gå til læge. Men er mænd der rammes af influenza mere syge end kvinder? Overraskende nok siger videnskaben JA. Des højere testosteronniveau, des mindre effekt har vacciner, og mænd der rammes af en virus, har højere risiko for at blive hospitalsindlagt og har højere dødelighed end kvinder. De har ligeledes højere risiko for at modtage en virus. Forskellen viser sig allerede hos nyfødte, hvor drengebørn har højere dødelighed og sygelighed end pigebørn.

En af dem, der mener, at mandeinfluenza eksisterer, er professor i almen medicin ved Memorial University of Newfoundland i Canada, Kyle Sue.

Han har forsket i begrebet, og i en videnskabelig artikel henviser han til flere studier med både mus og mennesker, der viser, at mænd er mere modtagelige overfor infektioner med virus end kvinder.

– Og det fører til, at mænd har værre symptomer, og at mænd har større sandsynlighed for at ende på hospitalet eller dø af det, sagde Kyle Sue til the Guardian i 2017.

Det er farligt at have testosteron og, ja, mænd er mere syge. Men der er en anden dimension til den moderne opfattelse af mænd som pylrede. De fleste har nok observeret, at der er en kønsafhængig afvigelse i responsen på en syg partner. Mænd forekommer generelt set at være meget overbærende, beskyttende og indtager rollen som fuldtidstjener fra første snøft. Mænd tilpasser sig den syges krævementalitet, som derfor får lang snor til at få selv komisk små tjenester gjort for sig. Omvendt er den videnskabeligt bevist hårdere ramte mand mere opsat på at få hvile, fred og ro. Og her vurderer kvinden så sin mands sygdomsniveau hele tiden, for at se om denne nu ikke skulle være rask nok til lige at udføre den ene eller anden opgave, og er han rask nok til at sidde op og spille Ghost Recon, så kan han nok også lige male det udvendige træværk. Manden må så kæmpe for sin diagnose, og i stedet for sympati og pleje møde anklager om at være en klynker og en svagpisser.

Betegnelsen mandfluenza er et feministisk begreb. Vi skal på sigt tage vores kvinder tilbage, og de skal selvfølgelig passe og tjene husets mandlige faderfigur uanset sygdomsstade. Men grunden til at vi ikke har et begreb som kvindfluenza, er at vi accepterer at kvinder er krævende og irrationelle, når de er syge. Det er vist også tilfældet de øvrige dage i kalenderen i mange hjem.

I dag har vi maskiner til alt.

Om Claus Boatsinker

Tjek også

Ultra kastede børn for pædofil

I 2019 lavede DR [Danmarks Rådenskab, red.] et børneprogram ved navn “Ultra Smider Tøjet”, hvor …

2
Efterlad et svar

Venligst Log ind for at kommenterer
2 Kommentartråde
0 Tråd kommentarer
3 Følgere
 
Flest stemmer
Hotteste kommentar
2 Kommentarorer
LarsLarsenOversætteren Nylige kommentatorer
  Abonner  
nyeste ældste mest stemt
Informer om
Oversætteren
Skribent

Ja vi har efterhånden maskiner til alt..

Home Page

LarsLarsen
Gæst
LarsLarsen

Kvinder har også et stærkere tarmsystem og kan æde fordervet mad lettere end mænd. Det siges at være for at kvinden kan test smage mad inden hun giver det til sit barn.