Hjem / Indsigt / Nyheder fra fremtiden: Lord Lolland i kontroversielt interview

Nyheder fra fremtiden: Lord Lolland i kontroversielt interview

Der har været noget af en mediestorm siden Radio 88Syv offentliggjorde den kontroversielle dokumentar “Hele Danmarks Lord Lolland” i onsdags. Interviewet til dokumentaren blev foretaget i Lord Lollands hjem “Kulen” og skulle have varet i 14 timer, men allerede efter 100-120 minutter måtte det afbrydes, da Lord Lolland overfusede journalisten Iben Maria Zuckerroe.

Samtalen omkring Lord Lollands mangfoldige liv blev derfor ikke afsluttet, og Radio 88Syv valgte i stedet at offentliggøre hele samtalen som den nu landskendte dokumentar. Vi har selvfølgelig et journalistisk armslængdeprincip på Dagens Blæser, men føler alligevel at vi bør omtale sagen, idet den kontroversielle overfusning omtales så indgående over hele det danske medielandskab.

Vi bringer korte eksempler fra samtalen mellem Zuckerroe og Lolland:

Iben Maria Zuckerroe: Hvordan har du det med at være meningsdanner og lollik? Er din baggrund med til at danne dit verdensbillede?

Lord Lolland: Jeg gider dig ikke. Det gør jeg altså ikke. Du er så grim, så uvidende, så opstyltet. Hvad har Lolland at gøre med personen Lolland? Var det hvad du kunne trække ud ad røven i dag? Det er simpelthen så kluntet, ustimulerende og forlorent, at jeg helt vil undlade at gå ad din sti. Javist er jeg meningsdanner fra øverste hylde, og guderne må vide at jeg er lollik til marven, men kom da lige med noget som kan give lidt meningsfyldt indhold, gider du?

Iben Maria Zuckerroe: Du har før referet til øen Lolland som en kulturel perle, og du ynder at synge Lolland-centriske sange. Er lokalpatriotisme og kærlighed til fædrelandet sammenlignelige størrelser, eller føler du at det er to forskellige ting?

Lord Lolland: Du mener det? Du stiller seriøst det spørgsmål? Jeg bad om indlevelse, om ord der kunne plukke guldstøv fra min sjæls inderste. Ikke dit idiotiske københavneri og dine Billed Bladet-agtige floskelspørgsmål. Nej, du er en endimensionel karakter, en dilettant, en umulius, en narrehat, en journalisttype som stinker hele hytten op. Tomheden, den indre og ydre frastødende natur du emmer af, produktet af kloakpressekulturen… Jeg må hente en spand, altså, hvis vi skal snakke mere sammen, for det her er så fordummende at kvalmen allerede har meldt sin ankomst. En kvalme der normalt er reserveret til stunderne efter indtagelse af fermenteret roejuice.

Der var altså, som vi kunne læse ovenfor og høre i “Hele Danmarks Lord Lolland”, en enormt dårlig kemi i “Kulen” mellem journalist og kendis. Det var ellers på forhånd aftalt hvad der skulle foregå, men de to personligheder kolliderede som to klodsede havmåger, og det der egentlig forekom at skulle være en jubelreportage blev en dag i dårlig stemning.

Gladere tider: Lord Lolland ses her blandt de forreste, da David Duke gæstede øen i 2018 i forbindelse med Maribo Hudhader Konference.

Vi har fået en kort intern kommentar fra Lord Lolland omkring episoden:

Jeg gider faktisk ikke kommentere det. Jeg åbnede min dør i god tro for Radio 88Syv. Jeg havde roetærte klar, lavet friskblandet melisvand og troede vi skulle have en rar Kloge Åge-snak. I stedet var det noget så modbydeligt overfladisk og derfor gik jeg til rette med journalisten. Og sådan er det. De burde ikke have udgivet det, men det kan jeg ikke ændre nu.

Frands Wallberg, journalistisk lektor på SDU og ekspert i sociale og digitale medier mener ikke at det nødvendigvis er dårlig pr for Lord Lolland, at Radio 88Syv har udgivet dokumentaren. “Det giver et helt andet indblik i personen Lord Lolland, altså, der er flere lag og vi ser ikke mindst en angrebsivrig side af manden, som de fleste ikke kendte til”, udtaler Frands Wallberg og fortsætter “jo, det ændrer vore syn på ham, til en vis grad, men at man ser det ægte menneske og ikke den medieperson man har vænnet sig til, kan i sig selv vise sig at gøre Lord Lolland mere interessant i den brede befolknings øjne. At han viser foragt for en uforberedt journalist vil ikke skade hans omdømme. Det tror jeg simpelthen ikke.”

Vi følger sagen og håber at der vil komme en anden og mere fyldestgørende dokumentar omkring hele Danmarks Lord Lolland en anden god gang.

Om Claus Boatsinker

Tjek også

“Oprørende og dybt beskæmmende”: en fortælling om ”Dagskost i en KZ-lejr”

Forleden da kreative aktivister med mottoet ’dårlig opmærksomhed er bedre end ingen opmærksomhed’ og med …

4
Efterlad et svar

Venligst Log ind for at kommenterer
4 Kommentartråde
0 Tråd kommentarer
2 Følgere
 
Flest stemmer
Hotteste kommentar
4 Kommentarorer
EstrupLord LollandLarsLarsenGyda Nylige kommentatorer
  Abonner  
nyeste ældste mest stemt
Informer om
brugernavn
Blæser læser
brugernavn

Smukt, bortset fra en skrivefejl.

LarsLarsen
Gæst
LarsLarsen

Det er altså et vinder koncept det her “Nyheder fra fremtiden”. Jeg forstår virkelig ikke hvordan mainstream medier ikke er hoppet på den for længe siden.

Lord Lolland
Administrator

Jeg glæder mig til at give det interview. Nyheder fra fremtiden er top klasse.

Estrup
Gæst
Estrup

Rigtig godt indlæg, fantastisk humor og jeg elsker skrivestilen, jeg har bare et spørgsmål, hvordan smager roetærte og fermenteret roejuice?