Hjem / Danmark / Slikbutik-ejere svindler, men ingen nævner hvem de er

Slikbutik-ejere svindler, men ingen nævner hvem de er

Fredagsslik, lørdagsslik, bland selv slik. Næsten rent sukker i forskellige udformninger, gjort ekstra appetitlig med kunstige farver og smagsstoffer. Man slentrer ned til den lokale slikbutik, fylder en pose op med vingummier, karameller, et par skumbananer og hvad man ellers ønsker, og så går man hen og får den vejet og giver den rare Mustafa bag disken omkring 8 kroner per 100 gram.

Men hvad mange enten ikke ved, eller vælger at overse i Haribos hellige navn, er at der svindles på livet løs bag skranken.

Selv om Fødevarerejseholdet og Skat i de senere år er gået målrettet efter at komme sort slik til livs, fortsætter en række slikbutikker ifølge Jyllands-Posten i stor stil med at sælge de søde sager uden at betale afgifter, moms og skat – og uden sporbarhed.

Det viser en aktindsigt i Fødevarestyrelsens kontrolbesøg, som har afdækket et hidtil uset omfang af manglende sporbarhed – det vil sige, at man ikke kan se, hvor varerne er købt – og dermed også svindel med moms og afgifter. I en hidtil hemmeligholdt aktion i 10 københavnske butikker og en grossist samt fem engrosvirksomheder i Sverige blev det afsløret, at det sorte slik i flere butikker udgør 50-87 pct. af omsætningen. I en enkelt butik blev der i løbet af otte måneder solgt 68 tons sort slik, som var hentet i Sverige, fremgår det af kontrolrapporterne.

Avancen på slik er ikke særlig høj, så Mustafa arbejder sort, og hans boss/fætter Akmet importerer slikken ulovligt fra Sverige.

Fødevarestyrelsen fik sidste år nye redskaber til at bekæmpe de brodne kar. Blandt andet fik man med inspiration fra Norge mulighed for at give karantæne til ejere, der gentagne gange på et år får sure smileyer, men ikke en eneste gang er der givet karantæne til slikbutikker. Det skyldes, at de i vid udstrækning gør brug af stråmænd og laver ejerskifte, inden de når at have været brodne kar i et år.

Næste måned skifter de, så Akmet arbejder sort i butikken mens det er Mustafa der er fætter-boss og importerer det ulovlige slik. Måneden efter igen er det Mustafa IVS som ejer butikken mens det selv er ejet af Perkerfætter ApS, og det fortsætter og kører i ring. Fødevarestyrelsen kan ikke gøre en skid, og fætrene tjener stort på danskerens hang til søde sager.

Fødevarestyrelsen har derfor givet flere påbud om, at ejere af slikbutikker skal føre logbog med numre på de varer, der kommer ind ad døren og sælges i butikken. Det har vist sig at være et effektivt redskab, fordi butikkerne ikke kan snyde med fakturaerne, når numrene skal skrives i logbogen. Men det er der sat en stopper for, efter at Miljø- og Fødevareklagenævnet netop har givet en slikbutik medhold i, at Fødevarestyrelsen ikke har hjemmel til at give påbud om logbog.

Fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) tager afgørelsen til efterretning.
»Nu må Fødevarestyrelsen finde en anden metode. Hvis der er brug for en ny hjemmel, må vi se på det,« siger han i et skriftligt svar.

En styrelse der blandt andet har til opgave at sikre vi ved hvor vores fødevarer kommer fra, har ikke hjemmel i loven til at sikre at vi ved hvor fødevarer kommer fra. Og vores fødevareminister siger ikke “Danskere skal kunne spise Amagerstænger og vingummibamser uden frygt for at slikken er fordærvet og deres penge går til skruppelløse momssvindlere fra Mosul“, men at styrelsen må finde på noget andet og at vi eventuelt kan se på at ændre loven. Båt båt båt lyder klovneverdenens hornorkester. Ud over den latterlige ligegyldighed som Ellemann-Jensen (V) [V for vatnisse, red.] ligger for dagen, så læg mærke til en vigtig ting: Hverken citeret artikel eller minister nævner hvem det er der svindler.

Har du nogensinde kendt en dansk slikbutik-ejer? Jeg har kun mødt én, og han kunne ikke få det til at løbe rundt så han lukkede biksen til sidst. Sortsnuskede svindlere snyder ikke bare staten for penge, de ødelægger også branchen for andre. Priserne i bland-selv slik er blevet presset så meget at det nærmest er umuligt at betale skat og moms hvis man vil være konkurrencedygtig. Og før du siger “Priserne er da ikke blevet presset, de er da de samme som altid?” så husk at inflationen stille og roligt har udhulet kronen mens slikpriserne mirakuløst er uændrede, endda faldet nogen steder.

Vores ærlighed koblet med deres uærlighed gør at vi taber, det er sandt i alle aspekter af livet. Det betyder ikke at ærlighed er en dårlig ting, tværtimod har det at vi kan stole på hinanden været med til at gøre vores samfund behageligt og velstående, i modsætning til lortehullerne i mellemøsten. Problemet er altså ikke ærligheden, det er introduktionen af uærligheden, af de fremmede, muggierne, perkerne. Uden dem ville bland-selv slik måske koste det dobbelte, men til gengæld ville du få dansk betjening og være lidt mere sikker på at de øverste 20% af prisen går til dig og dine gennem moms og staten, i stedet for til nye fælge på Mustafas Mercedes.

Hvis du ser en perker bag disken eller der kommer arabisk musik fra baglokalet, så køb dit bland-selv slik andetsteds. Eller lad være med at købe bland-selv slik, ikke nok med at det oftest er usundt for nationen, så er det altid usundt for dig personligt. Enhver krone betalt til perker-slik er en krone betalt til fædrelandets (og dine tænders) fordærv!

Om Lord Lolland

Lars "Lord" Lolland, gennemsnitlig Lollandsk kontanthjælpsmodtager og uansvarlig redaktør på Dagens Blæser

Tjek også

Ultra kastede børn for pædofil

I 2019 lavede DR [Danmarks Rådenskab, red.] et børneprogram ved navn “Ultra Smider Tøjet”, hvor …

16
Efterlad et svar

Venligst Log ind for at kommenterer
4 Kommentartråde
12 Tråd kommentarer
4 Følgere
 
Flest stemmer
Hotteste kommentar
7 Kommentarorer
DanielIngolf GaboldsenJarlEgbertScandinavianheritageOversætteren Nylige kommentatorer
  Abonner  
nyeste ældste mest stemt
Informer om
Daniel
Gæst
Daniel

Det nemmeste er bare at lade værd og hvis man er lækkersulten så spis en rå gulerod. Det smager også meget bedre og mætter mere. Det er også biligere (1kg koster 8-12 kroner)

Oversætteren
Skribent

(((Lækkersulten)))

JarlEgbert
Gæst
JarlEgbert

Venlig påmindelse om at sukker ikke vil blive tilladt i den fremtidige etnostat.

Jeg kigger på dig, Lolland…gro nogle kartfofler i stedet for!

Claus Boatsinker
Administrator

Vi tæller ned til Roens Dag.

Oversætteren
Skribent

Etnostaten bliver rent no carb..

JarlEgbert
Gæst
JarlEgbert

Low/no carb er en meme. Udmærket for vægtab, men ikke noget jeg ville råde i forhold til styrketræning.

Kartofler og kød = big gainz!

Oversætteren
Skribent

Hvad med at faste? Har du prøvet det?

JarlEgbert
Gæst
JarlEgbert

Faste er fantastisk og godt for helbredet!

Ingolf Gaboldsen
Skribent

Sukkerraffinaderierne herhjemme blev bygget af jøder, det meste af dette foretagende profitterede jøder med adlen udelukkende på.

Daniel
Gæst
Daniel

¨¨Ultra-højrenationalistisk¨¨
lol ekstrabladet.dk/112/faengsler-23-aarig-doedstrusler-i-brev-til-rasmus-paludan/7569783
Man kan vel godt kalde ham højrenational da han går ind for hjemsendelser. Men ULTRA-højrenationalistisk er lige at stramme den en del. Løgnepressen er til grin igen, hvordan kan man kalde Paludan for ULTRA-højrenationalistisk? Når jeg hører ordet ULTRA-højrenationalistisk så tænker jeg på partier som Gyldent Daggry, NPD og Forza Nuova. Jeg tænker ikke ligefrem på Paludan og Stram Kurs

Oversætteren
Skribent

Hahaha.. Nå jeg hører udtrykket ULTRA-højrenationalistisk, så tænker jeg på nogle mennesker, der aldrig har eksisteret.. Rasmus er liberal.

Og hvad fanden er så venstrenational?

Daniel
Gæst
Daniel

Personer som Richard Spencer kan man måske godt kalde for venstrenationale, da han går ind for borgerløn og. Eller Assad og hans Ba’ath parti som fører en arabisk socialisme som samtidig også er nationalistisk. Det er nogen af dem jeg mener er venstrenationale. Man hører bare ikke udtrykket ret tit bortset fra når bommerne snakker om at nationalSOCIALISTERNE var venstreorienteret. Men man høre ikke udtrykket i daglig tale, jeg ved ikke hvorfor. Måske fordi at partier som DF/NB (jeg vil ikke kalde dem nationale så cucked som de er, men det er der mange som tror de er) hører til i blå blok så snakker man og højrenationalisme.

Scandinavianheritage
Blæser læser
Scandinavianheritage

Det er jo typisk når det kommer fra ekstrabladet de er lige så dumme som antifa. Vis man kigger på Paludan går han jo ikke ind for hjemsendelser af for eksempel jøder og han anerkender jo heller ikke den biologiske verdensanskuelse.

Daniel
Gæst
Daniel

Det virker til at selv de mere moderate nationalister i Sverige (dem som ikke melder sig ind i NMR fordi de er onde onde NAZISTER) er trætte af hvor meget SD cucker. En del af kommentarfeltet snakker om hjemsendelser og om at de vil støtte AfS samnytt.se/markus-wiechel-sd-vi-ska-inte-riva-upp-nagra-uppehallstillstand/
Positivt hvis folk går fra SD til AfS