Hjem / Indsigt / Rummets brune fremtid

Rummets brune fremtid

Man har i det forgangne årti ofte hørt at Indien, med sin enorme befolkning og voksende økonomi, var på vej til at blive en supermagt inden 2020. I slutningen af marts erklærede premiereministeren af det ko-tilbedende gadeskiderland at de, efter egen mening, endeligt har bevist deres værd som supermagt ved at bruge en raket til at nedskyde en prøvesatellit i kredsløb om jorden.

Indiens regering oplyser, at landet har skudt en satellit i kredsløb ned.

Det beviser, at Indien er blevet en supermagt i Rummet, mener premierminister Narendra Modi. I en tale til nationen – få uger før det indiske valg begynder – siger Modi, at Indien har sluttet sig til USA, Rusland og Kina ved at udføre denne bedrift. En raket blev onsdag affyret fra testcentret Odisha i det østlige Indien. Den ramte og nedskød en satellit i kredsløb 300 kilometer over Jorden.

»Det var en svær operation, der varede tre minutter, fortæller premierministeren. »Dette er et stolt øjeblik for Indien, proklamerer han.

Bevares, det er en imponerende bedrift. Men i bedste brunhuds-stil så har subkontinentets supermagt ikke gennemtænkt operationen og bare gjort hvad de tror andre supermagter gør eller ville gøre i et forsøg på at være ligesom dem.

Når andre lande har testet teknologi i rummet er det sket med hensyn til deres omgivelser, noget som for inderne er et fuldstændigt fremmet koncept. Selv et stykke af en gammel satellit på et par kubikcentimeter kan give katastrofale problemer hvis det rammer noget vigtigt med ca. 8 kilometer i sekundet. Derfor er vestlige rumagenturer meget bevidste om hvor de ting der sendes op i rummet bliver af, og det amerikanske NASA har endda en afdeling kaldet Orbital Debris Program Office med den specifikke opgave at holde styr på vragrester i rummet, og de holder så vidt muligt styr på de største af anslåede ~930000 stykker vragrester på over 1cm der findes i kredsløb.

Men som nævnt er hensyn og renlighed lige så fremmed for inderne som deres gadeskidning er for os. For da de skød satellitten ned, så skabte de en uhørt mængde rumskrald, skrald der nu truer den internationale rumstation.

NASA is calling India’s destruction of a satellite last week a “terrible, terrible thing” and says the space debris created by the explosion should be considered a threat to the International Space Station and the astronauts on board.

… NASA Administrator Jim Bridenstine told employees on Monday that it posed an “unacceptable” threat to astronauts on board the ISS.

He said the satellite shattered into pieces, many of them large enough to pose a danger to the space station but not large enough to track. It is unclear how many pieces of debris were created.

Ikke tilfreds med at lave en dårlig og forurenende kopi af hvid civilisation på jorden, har Indien har nu taget deres cargo-kult mentalitet i kredsløb for også at besudle verdensrummet med deres utrolige produktion af skrald.

Typisk indisk flodbred, snart også en typisk kredsløbsbane om jorden. Supermagt 2020 folkens.

“What we are tracking right now, objects big enough to track – we’re talking about 10 cm (4 inches) or bigger -about 60 pieces have been tracked,” he said.

He said 24 of those pieces were traveling above the ISS, even though the satellite had been orbiting 185 miles above the Earth, lower than the station, which orbits roughly 250 miles above the Earth.

“That is a terrible, terrible thing to create an event that sends debris at an apogee that goes above the International Space Station,” Bridenstine added.

“That kind of activity is not compatible with the future of human spaceflight.”

He said the risk of the ISS colliding with debris had increased by 44% in 10 days as a result of the Indian missile.

Den slags aktivitet er ikke kompatibel med fremtidig menneskelig rumfart. Tryk på menneskelig.

Der er over en milliard indere. De skider på gaden og de vælter uendelige mængder affald i floder der bærer det ud til verdenshavene, så det er vel kun naturligt at deres status som supermagt og rum-nation også skal cementeres ved at fylde jordens tyngdefelt med skidt og møg.

Sciencefiction-serien Star Treks ide om at holde teknologi væk fra underudviklede civilisationer virker mere og mere som noget vi i vesten burde have taget til os for mange år siden.

Om Lord Lolland

Lars "Lord" Lolland, gennemsnitlig Lollandsk kontanthjælpsmodtager og uansvarlig redaktør på Dagens Blæser

Tjek også

“Oprørende og dybt beskæmmende”: en fortælling om ”Dagskost i en KZ-lejr”

Forleden da kreative aktivister med mottoet ’dårlig opmærksomhed er bedre end ingen opmærksomhed’ og med …

8
Efterlad et svar

Venligst Log ind for at kommenterer
8 Kommentartråde
0 Tråd kommentarer
3 Følgere
 
Flest stemmer
Hotteste kommentar
6 Kommentarorer
Sorte SlyngelKrematorieEnthusiastKrematorieEnthusiatLarsLarsenOy Vey! Nylige kommentatorer
  Abonner  
nyeste ældste mest stemt
Informer om
Tom Venster
Gæst

Slik går det når man lar folk som ikke kan bruke et toalett få teknologi som de aldri kunne ha funnet opp selv.

Claus Boatsinker
Administrator

Tyngdeløs diarré er fremtiden, så 3-2-1 durka durka. Har Mælkevejen et fortov? Så forbered det på karryknolde fra Astro-Pajeets røvhulshul.

Oy Vey!
Gæst
Oy Vey!

Superpower 2020, haha. De har fandeme travlt efterhånden. Pajeet my son…

LarsLarsen
Gæst
LarsLarsen

Hvis ikke den hvide mand skal skabe sig en fremtid i stjernerne, så skal mysterymeatpajeet mennesker satme heller ikke. Det er en whitepill at de aldrig ville kunne finde ud af det.

Sorte Slyngel
Gæst
Sorte Slyngel

Indien er efterhånden et land kun bestående af lossepladser, mon ikke det ville være bedst, hvis de blev koloniseret af en rigtig supermagt igen?

KrematorieEnthusiat
Gæst
KrematorieEnthusiat

Slet.

KrematorieEnthusiast
Gæst
KrematorieEnthusiast

Tak Israel, de er i udpræget grad ansvarlige for Indiens “Spacepooping Program”.

Sorte Slyngel
Gæst
Sorte Slyngel

Har lige fundet ud af, at en indisk landsby hvert år kaster med ko-lort efter hinanden.
Det siger ikke så lidt om deres intelligensniveau – gid de alle fik E. coli.