Hjem / Verden / Notre Dame i flammer

Notre Dame i flammer

Den ikoniske Notre Dame katedral står i flammer. Eller når de fleste af jer læser denne artikel i løbet af tirsdagen eller endnu senere, så er Notre Dame brændt. En katedral der tog 200 år at bygge og som stod i næsten 700 mere, er gået op i flammer og har taget utallige kunstskatte og katolske relikvier med sig.

Opdatering: Hovedparten af Notre Dame overlever, udover taget og spiret er der ganske lidt af selve hovedstrukturen der har taget seriøs skade. De katolske relikvier og meget af den mere følsomme kunst var flyttet i forbindelse med renoveringen.

Opdatering: Kun de mindre øvre glasmosaikker (som den man kan se hullerne til i billedet herunder) er gået tabt. De store runde vinduer overlevede i strid med tidligere informationer.

Mediernes umiddelbare spekulation er at kilden til brænden skal findes i det igangværende restaureringsarbejde på kirken. Nogen har måske smidt en lindolie-klud i en spand og den er selvantændt, eller smidt et skod hvor det ikke skulle være. Man kunne være fristet til at tilslutte sig de spekulationer, hvis det ikke var første gang i år at en fransk kirke var offer for omfattende hærværk.

For Febuar i år alene kan vi i flæng nævne Sankt Nicholas i Houllies (Mary-statue smadret, alterkors kastet på jorden), katedralen i Lavaur (Statuer og krucifikser smadret, alterdug brændt) og Notre-Dame des Enfants i Nimes (tyveri, tilfældig kast af oblater, væg påmalet kors i menneskelort). Og i marts, under en måned før Notre Dames katastrofale brand, kunne man læse om at Saint-Sulpice, en anden stor parisisk kirke i Barok-stil der også tog ca. 200 år at færdiggøre, ganske spontant var begyndt at brænde.

Observatoriet til overvågning af intolerance og diskrimination mod kristne i Europa påstod dengang at de fleste gerningsmænd og disses motiver til den omsiggribende vanhelligelse af franske kirker var ukendte, men prøvede ved samme ombæring at skylde skylden på anarkister og feminister. De ved med andre ord ikke hvem der smadrer kirker eller hvorfor, men de forsøger at overbevise folk om at det ikke er de enorme mængder arabiske og afrikanske muslimer man har inviteret ind i landet der står bag… Godt så.

Hehehe, ja det er helt klart anarkister der står bag, slet ikke os storsmilende nordafrikanere.

Branden har allerede ændret selve Notre Dame til uigenkendelighed, men hvad kommer den ellers til at betyde? Er det den kristne, hvide civilisations ligbål? Et symbol på at vi allerede har tabt?

Hvis Notre Dame branden ansporer den hvide mand til aktion–til at tage magten i hans lande, i Europa, i verden– så vil den have haft et glorværdigt formål og vi vil en dag velsigne denne katastrofe.

Eller skal det, som Richard Spencer så elegant antyder, blive den afgørende bavn hvis flammer kalder den hvide mand til kamp for egen overlevelse og endelig sejr?

En ting er i hvert fald sikkert. Uanset hvad eller hvem der står bag, uanset hvad folkets reaktioner vil være, så kommer det ikke til at rykke en millimeter ved politikkerne der har importeret det ros der højst sandsynligt har sat ild i kirken.

Alt er fint, hverken gule veste eller fordums storhed opslugt i flammehav kan ændre en ærkeglobalists anti-europæiske kurs.

 

Om Lord Lolland

Lars "Lord" Lolland, gennemsnitlig Lollandsk kontanthjælpsmodtager og uansvarlig redaktør på Dagens Blæser

Tjek også

Kæmpe chok; bøsse anklages for pædofili

Jeremiah Harris, stjernen i Netflix-dokumentaren “Cheer”, er blevet ramt af nye anklager, der alle har …

18
Efterlad et svar

Venligst Log ind for at kommenterer
9 Kommentartråde
9 Tråd kommentarer
7 Følgere
 
Flest stemmer
Hotteste kommentar
15 Kommentarorer
Ingolf GaboldsenDen gamleLars Agerbæk med æKomponistenMorningstar Nylige kommentatorer
  Abonner  
nyeste ældste mest stemt
Informer om
Claus Boatsinker
Administrator
Claus Boatsinker

Som vore forfædres sejre såvel som nederlag har givet os ære og noget at leve op til, så vil destruktionen af vore kulturskatte tænde en ild. Blodet skal flyde og de skyldige for Vestens diskurs skal udraderes. Med lov, bla.

Troldmanden
Blæser læser
Troldmanden

Ville det overraske nogen, hvis det “nye Frankrig” besluttede at rydde resterne af Notre Dame væk og i stedet opføre en stormoské eller et jødisk tempel på samme plads? I rigtig “Liberté, égalité, fraternité” ånd.

Lord of the Frogs
Administrator

Et styk moske-holocaust™️ museum-bøssebar-abort klinik kombi COMING UP!

Kaptajn Mannheimer
Gæst
Kaptajn Mannheimer

jarh, frygter også et sådan “humanistisk, fredens tempel” :-/

zyklon brusenbadenstein
Gæst
zyklon brusenbadenstein

One Talmud to rule them all.

JarlEgbert
Gæst
JarlEgbert

LIBERTE! EGALITE! HOMOSEXUALITE!

JarlEgbert
Gæst
JarlEgbert

Har i set klip fra livestreamet fra facebook? Hundredevis af jublende perkere.

Lord of the Frogs
Administrator

Og der er relativt ligeså mange jøder der spytter og håner det. Jeg er ikke troende kristen, men dette er en del af mit folks arv, min sjæl græder og mit blod det koger.

GLEM👏IKKE👏HVEM👏DER👏ÅBNEDE👏PORTENE👏

Judeo-islamisme er den virkelige trussel mod Europa og alle med europæisk blod.

Komponisten
Gæst
Komponisten

Det kan godt være at ilden i Notre Dame er blevet antændt af “ren og skær tilfældighed”, men ilden inde i den hvide mands hjerte er nu antændt og begyndt at blusse med et stærkere lys end set før.

Oy Vey!
Gæst
Oy Vey!

Ikke en skid den er. De franske myndigheder var ude og sige DET ER IKKE ET BRANDATTENTAT inden flammerne overhovedet var under kontrol.. Enten er franske brandteknikere de modigste og hurtigste i verden, eller også prøver den franske (((regering))) at skjule noget.

Desuden har der været en lang række brandattentater og tillige mislykkedes forsøg på samme de seneste par mdr. i Frankrig.

Den er 100% sikkert påsat. Og jeg tror, at franskmændende ved det. De er ikke dumme. De er ved at vågne op til dette uendelige løgneimperium.

Komponisten
Gæst
Komponisten

“Den er 100% sikkert påsat. Og jeg tror, at franskmændende ved det. De er ikke dumme. De er ved at vågne op til dette uendelige løgneimperium.”

Igen, det var det min kommentar refererede til ved at bruge citationstegn… Kommentaren satte ilden i Notre Dame som en metafor for Europæisk opvågning, især spirituelt.

Den moderne verden har skiftet alt ud hvad der hedder maskulinitet, orden, identitet, kultur, mod og spiritualitet ud med nihilisme, materialisme, narcissisme, depression, angst, lavt testosteronniveau, spiseforstyrrelser, fedmeepidemi, dovenskab, forfængelighed, veganisme, løssluppen hedonisme, klimamyter, trans dit og dat, overvågning, tankepoliti og meget mere.

Mange Europæere følte sig såret i sjælen, da de indså den skade Notre Dame havde fået pålagt sig af ilden. Katedraler som denne har krævet jeg ved ikke hvor mange resurser at bygge – alt for at symbolisere en spirituel port til noget større end mennesket selv, og fra en tid hvor mænd rent faktisk var mænd. Dengang ville man aldrig lade muslimer oversvømme Europa.

Dette angreb på noget så ærkeeuropæisk, noget som er essensen af hvid identitet, vil få den indfødte befolkning til at vågne op til alt det lort, som Europa står i.

Den ellers fuldstændigt spirituelt tomme leverpostejsdansker, som arbejder 40 timer om ugen og har to børn plus en hund samt et parcelhus i Greve, vil forhåbentlig få antændt en ild inde i sig og begynde at se, at det snart handler om overlevelse og ikke om at leve i sin egen komfortzone!!

1488!!

Tom Venster
Gæst

Det er en tragedie, men det er også passende at det skjer akkurat nå, om det viser seg å være påtent eller ikke. Kun en kultur i fullstendig forfall vil tillate noe slikt å skje med sine monumenter.

Sorte Slyngel
Gæst
Sorte Slyngel

Jeg er glad for, at vi har lavet en strategisk placering af den lille havfrue, så muggierne ikke får let ved at futte hende af. :))

Lars Agerbæk med æ
Gæst
Lars Agerbæk med æ

Her kommer den franske national sang Marseillaisen til sin ret.
I øvrigt sjovt hvordan den danske wiki oversætter “Qu’un sang impur” – “Det urene blod”, med “Det onde blod” da.wikipedia.org/wiki/Marseillaisen#Teksten_oversat_til_dansk

Den gamle
Gæst
Den gamle

Det er pudsigt at medierne, allerede inden branden får spiret til at kollapse, kan forsikre os om at det er et hændeligt uheld. Vi behøver ikke nogen haveriundersøgelse med brandteknikere til at finde årsagen. Pudsigt siger jeg bare.

Ingolf Gaboldsen
Skribent

Notre Dame fire 2019-04-15 – Person moving and flash on the roof?