Hjem / Akbaring / Frankrig bidrager med vigtig info efter tragedie i Sri Lanka

Frankrig bidrager med vigtig info efter tragedie i Sri Lanka

Der skete en masse simultane eksplosioner på hoteller og kirker i Sri Lanka i går. Hele 290 mistede livet, herunder tre danskere. Denne information om kirkeeksplosioner fik i første omgang mange til at rette mistanken mod muhamedansk terrorisme, med henvisning til spekulationer om tidligere brug af selvmordsbombere blandt en mikroskopisk minoritet af i øvrigt fredelige muslimer.

Sri Lanks muhamedanere udsættes for gennemført syg diskrimination af uforklarlige årsager.

Nu har eksperter i Frankrig haft lejlighed til at vurdere hændelserne i Sri Lanka, og kan konkludere at der er tale om spontane eksplosioner. Lederen af det franske institut for brand og tolerance (IFFT), Francis Anquetille, udtalte tidligere i dag følgende:

Vores undersøgelser af omstændighederne omkring hændelserne i Sri Lanka gav tydelige svar på årsagen til tragedierne. Det var helt spontane eksplosioner, som kan tilskrives naturlige årsager. Vi har blandt andet afdækket at to af kirkerne var under delvis renovering. En af dem fik et nyt toilet, og en anden skulle have repareret en ydermur. Det er ikke utænkeligt at dette kan have udløst pludselige flyttelser af materiale med utilsigtet acceleration i tid og rum. Hotellerne i Colombo var ligeledes i gang med moderniseringer, hvor mange værelser fik nedrevet tapet. Denne støvudvikling kan have skabt lige præcis de omstændigheder, der via simple gnister med største lethed kan forårsage eksplosive situationer af særlig alvorlig karakter. Det vi så i Sri Lanka er med ekstrem stor sandsynlighed indenfor disse forklaringsmodellers rammer.

Francis Anquetille, eksperternes ekspert, leder af IFFT.

Også Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, har reageret på den ærgelige situation i Sri Lanka og er fortørnet over de hadske udfald mod islam der er fulgt i kølvandet på uheldene:

Jeg har hørt fra mine ministre, relevante eksperter og analytikere, og vi ved nu at Sri Lanka blev ramt af “explosivé spontanité”, som vi også oplever i vore egne forstæder. Det er noget der sker i tætbebyggede, moderne samfund, og det er naturligvis meget beklageligt. Min tanker går til ofrene for de tilfældige ulykker. Samtidig vil jeg have at alle står sammen om at bekæmpe islamofobien, som også viste sit grimme, hudhadende ansigt herhjemme efter spontanbranden i Notre Dame de Paris. Vi skal ikke have tolerance for den slags på vores planet, og sådanne konspirationsteorier spreder gift og had i vores allesammens liv. Frankrig vil gå forrest og introducere ny antiislamofobisk lovgivning og i samme forbindelse skærpe lovgivningen vedrørende antisemitisme. Dertil vil vi prøve, gennem EU og FN, at bekæmpe had mod muslimske verdensborgere og andre grupper, der af diverse årsager bør nyde særlig beskyttelse fra ekstremister, racister og nationalister. Jeg vil afslutningsvis advare folk på nettet, der sandsynligvis vildledes omkring situationen i Sri Lanka af russiske påvirkningstrolde.”

Lederskab.

Der har også været en stor, betryggende indsats fra medieverdenen, der nærmest koordineret har gået til kamp mod bizarre påstande om islamisk terror. Både Fox og CNN har sat fokus på de hadske anklager mod islam, og manet til besindighed.

Det er godt at vi har ansvarlige og hæderlige politikere og mediefolk, som ikke alene kan bekæmpe falske nyheder, men også bruge denne omsiggribende islamofobi til at bekæmpe had og intolerance generelt. Man kan også håbe at næste gang vi oplever pludselige hændelser med naturlige forklaringer, der koster menneskeliv eller kulturarv, at vi lige klapper hesten og venter på de rette eksperters vurdering af skidt og kanel. Hvis vi ikke får kvalt hadet, ender det med at muslimer bliver til lampeskærme og sæbe.

Om Claus Boatsinker

Tjek også

“Prins raser efter racisme”

Jeg kunne ikke undgå at give projektilopkastpressen hos TV2 et klik, da prins William (ham …

8
Efterlad et svar

Venligst Log ind for at kommenterer
3 Kommentartråde
5 Tråd kommentarer
3 Følgere
 
Flest stemmer
Hotteste kommentar
6 Kommentarorer
Oversætterenvivian edsbergOy Vey!ClausLarsLarsen Nylige kommentatorer
  Abonner  
nyeste ældste mest stemt
Informer om
snaps ministeren
Gæst
snaps ministeren

Intet med islam at gøre.

LarsLarsen
Gæst
LarsLarsen

Har i hørt at det er Anders Holch Povlsen, Danmarks rigeste mand, hvis børn er døde dernede? De 3 døde danskere er hans børn…

Måske dette får det bedre borgerskab til at indse, at selv med alle deres penge kan de ikke skærme sig fra multikulturen.

Oy Vey!
Gæst
Oy Vey!

Jeg forventer intet af AHP. Med al respekt for hans tragiske situation, ville det ikke undre mig, hvis han deltager i Go’ morgen Danmark om et halvt års tid, hvor han fortæller om tiden efter, og at man “ikke skal dømme en hel gruppe mennesker på baggrund af ‘nogle få sindssyge menneskers handlinger'”.

vivian edsberg
Gæst
vivian edsberg

De skal bare leve videre, som de plejer, ellers har terroristerne jo vundet. Og så må vi stå sammen og sidde urokkeligt fast.

Oversætteren
Skribent

Fun fact: Muslimer er cirka samme andel af befolkningen i Sri Lanka, som de er i Danmark.