Hjem / Andet / Paludan i Folketinget?

Paludan i Folketinget?

Ifølge en helt ny meningsmåling står Rasmus Paludans parti Stram Kurs til omkring fem mandater ved det kommende valg.

For første gang giver en meningsmåling et bud på, hvor stor opbakningen er til det yderligtgående islamkritiske parti Stram Kurs, der efter alt at dømme vil være på stemmesedlen ved det kommende valg.

Målingen er foretaget af Megafon for TV 2 og Politiken og giver partiet 2,7 procent af stemmerne. Den statistiske usikkerhed er på +/- 1,1 procent. Altså ville Stram Kurs ifølge målingen efter alt at dømme få mellem 1,6 og 3,8 procent at stemmerne, hvis der var valg i morgen.

Overordnet set fordeler stemmerne sig således:

Det mest interessante er måske i virkeligheden, at Stram Kurs klarer sig marginalt bedre end Nye Borgerlige. Men i grunden overrasker det mig ikke. NB leverer næppe noget markant hårdere end DF, og netop DF’s ret vattede stil de sidste par årtier er jo årsagen til, at der dukker nye partier op på højrefløjen. Oven i dét kan jeg dårligt forestille mig, at NB’s nordsjællandske stil gør noget godt for dem, da de jo i høj grad er nødt til at forsøge at tiltrække vælgere fra frikadelle-og-bøfsandwich-Danmark. De forstår langt bedre end fyr i et spraglet jakkesæt, der står og råber om “homo-islam”, mens han kaster en Koran til Anders Kjær.

Jeg er ærligt talt spændt på at se, hvad der skal blive af regeringsforhandlingerne, hvis Stram Kurs kommer ind. Det står allerede til at blive en kende kaotisk, og med Rasmus Paludan får klovnebilen flere opgraderinger, end man kan købe i Need for Speed: Underground 2.

Umiddelbart kan rød blok (i hvert fald ifølge den pågældende meningsmåling) selv uden analgyngeførerens gunst danne flertal; blå blok har åbenlyst ingen chance, særligt ikke da de højst sandsynligt ikke vil kendes ved Paludan (som i øvrigt åbenbart peger på sig selv som statsminister).

Spørgsmålet er imidlertid, om der reelt længere er noget, der hedder rød blok. Det tror jeg ikke, der er. Elbæk og hans analakrobater har allerede meldt sig ud, men jeg kan derudover heller ikke se, hvordan Socialdemokraterne skulle kunne arbejde sammen med Enhedslisten og De Radikale. Mette Frederiksen har rykket partiet mod midten økonomisk og forsøger desuden at efterligne—eller i hvert fald signalere, at hun efterligner—DF, hvad angår indvandring. Sidstnævnte vil besværliggøre samarbejdet med RV, mens begge dele vil være et problem ift. Enhedslisten, med hvem samarbejdet jo næppe kørte på skinner under Thorning.

Det mest oplagte ville vel i grunden være en form for samarbejde mellem S og DF; men de to kan tilsammen næppe regne med mere end ~65 mandater. Desuden ville noget sådant fuldstændigt udelukke støtte til Frederiksen fra RV, Enhedslisten og Alternativet. Jeg har også svært ved at se SF støtte en sådan anordning, og selv hvis de gjorde, ville disse tre partier tilsammen nok ikke engang kunne komme op på 80 mandater.

Den eneste anden mulighed, jeg kan komme på, er en form for samarbejde over midten; S-DF-V ville eksempelvis kunne nærme sig de 100 mandater. Til gengæld er den slags et relativt sjældent syn i dansk politik. Kort sagt er det ret svært at spå om udfaldet af næste måneds valg.

Det var lidt et sidespring, men min pointe er egentlig bare, at jeg ikke tror, Paludan kommer til at sidde ved magten efter valget, selv hvis han bliver valgt ind. Jeg tror dog, han har rig mulighed for at udøve indirekte magt—og under alle omstændigheder vil han gøre dansk politik ubegribeligt meget mere underholdende.

Om Eric Kreutzmann

Tjek også

En vigtig dato…

“Nå ja, det var 11. september”. Det er ikke noget man hører alverden om mere, …

10
Efterlad et svar

Venligst Log ind for at kommenterer
7 Kommentartråde
3 Tråd kommentarer
3 Følgere
 
Flest stemmer
Hotteste kommentar
6 Kommentarorer
DanielClaus BoatsinkerOversætterenTroldmandenOgier le Danois Nylige kommentatorer
  Abonner  
nyeste ældste mest stemt
Informer om
Kaptajn Mannheimer
Gæst
Kaptajn Mannheimer

Hil Paludan, hil Føreren (og hil Kreutzmann).

Ogier le Danois
Gæst

De skal ikke integreres, de skal HJEM -V-

Troldmanden
Blæser læser
Troldmanden

“Vil du kaste koraner i det danske land, så stem på Cirkus Paludan!”

Jeg overvejede ikke at ville stemme til dette valg, men chancen for at få Paludan i Folketinget er altså for morsom. Tænk på alle de hysteriske kattedamer, sojadrenge og venligboere der vil give selvmordslinjen overarbejde. Stem på Stram Kurs. Bare gør det. Det her er chancen for at spytte på Klovnedanmark og skabe lidt røre.

The fire rises.

Daniel
Gæst
Daniel

Før at SK fik nok vælgererklæringer så var jeg meget i tvivl om det var værd at bruge tid på at stemme NB. Den eneste grund til at gøre det var for at vise at DF skal tage sig sammen, men det var ikke ligefrem noget jeg glædede mig til. Jeg glæder mig meget mere til at stemme nu hvor man kan stemme SK.

Daniel
Gæst
Daniel

Du skulle have nævnt perkerspillet (som skiftede navn til Mujaffa spillet) i stedet for NFS Underground 2 som eksempel….

Oversætteren
Skribent

Bryd nu sammen dit usle lille demokrati! Det gør du jo altid..

Claus Boatsinker
Administrator

Læg mærke til at de står til 6 gange flere stemmer end Kristendemokraterne, der slår sig op på en endnu hurtigere befolkningsudskiftning. No bueno “kristne” demokrater.

Daniel
Gæst
Daniel

Og lidt over dobbelt så mange stemmer som Riskær selvom han var først til at samle vælgererklæringer ind og selvom Riskær er (eller var, det er nok ikke sandt mere) meget mere kendt end Paludan. Jeg er dog overrasket over at selv NB står til at komme over spærren, så dem der stemmer SK er en blanding af skuffede DF vælgere og helt nye vælgere som stemmer SK i stedet for blankt eller sofavælger. Jeg troede selv at SK ville tage mange flere stemmer fra NB

Daniel
Gæst
Daniel

Find klovnehornene frem igen. Paludan er igen sigtet for gummiparagraffen
sn.dk/Hilleroed/Paludan-sigtet-for-racisme/artikel/836321
BÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅT

Hvis han bliver dømt så bliver Paludans betinget fængselsstraf ubetinget. Så sender KlovneDanmark Paludan i brummen

Daniel
Gæst
Daniel

Hele 3,9% i denne måling og 0,5% flere end sexgyngepartiet
www.bt.dk/politik/chokmaaling-paludan-staar-til-at-komme-i-folketinget-i-ny-maaling