Hjem / Danmark / Politiker er rød klud for Odenses borgere: trusselsbreve og knuste ruder

Politiker er rød klud for Odenses borgere: trusselsbreve og knuste ruder

Ikke alle folk kan være lige populære. Nogen folk lyser op i et lokale og folk soler sig i deres selskab, mens andre med deres væsen og gerning tiltrækker vrede og afsky. De fleste af os befinder os nok et sted mellem disse modpoler. De Radikales Susanne Crawley, Odenses 1. viceborgmester, er af uvisse årsager en hadet person i Odense.

Susanne Crawley har længe ført sin radikale politik i Fyns røvhulshul, Odensadishu, og høsten har været ekstremt skarpe reaktioner fra borgerne.

Lørdag morgen kastede ukendte gerningsmænd store sten gennem ruderne hos børn- og ungerådmand Susanne Crawley, der sidder i byrådet i Odense Kommune for Det Radikale Venstre.

– Klokken fem i morges bliver jeg vækket af en høj lyd, og da jeg løber nedenunder, kan jeg se, at der er nogle smadrede ruder, og at der ligger sten, som er kastet ind igennem, siger Susanne Crawley til TV 2/Fyn.

Pas på med at vise dette billede til borgere i Odense. De kan i visse (alle) tilfælde gå amok.

Susanne Crawley er tidligere blevet udsat for trusler, og derfor frygter hun, at stenkastene kan hænge sammen med hendes arbejde som byrådspolitiker.

– Jeg håber jo inderst inde, at det er tilfældigt hærværk. At nogen er gået forbi og har været sure på et eller andet, og så er det lige vores hus, det er gået ud over. Men jeg frygter jo, at det har noget at gøre med min person som politiker, siger hun.

Hvis det viser sig, at hærværket mod Susanne Crawleys hus har et politisk motiv, så gør det hende meget vred, forklarer hun.

– Hvis det er sådan, så gør det mig faktisk rigtig vred, for jeg synes selv, at jeg er et ordentligt menneske, som taler ordentligt, er en ordentlig politiker, der prøver at tage gode beslutninger for folk. Jeg er med på, at man kan være uenig med mig, men jeg synes, at man skal kunne være politiker i Danmark og kunne leve et almindeligt liv samtidig, siger hun.

To personer er tidligere idømt fængselsstraffe for trusler mod politikeren.

Susanne Crawley er flere gange tidligere blevet udsat for trusler. Senest i december sidste år hvor en 40-årig kvinde blev idømt 12 måneders fængsel for trusler. Straffen blev dog reduceret til et halvt års fængsel i april.

I april sidste år blev en 52-årig mand varetægtsfængslet i fire uger, efter at han havde fremsat trusler mod politikeren.

Den samme mand blev også i november 2017 idømt 90 dages ubetinget fængsel for trusler mod Susanne Crawley.

Det er ikke så lidt denne lokalpolitiker har oplevet på Fyns land. Dagens Blæser har været en tur på gaden i Odense centrum, for at høre om borgernes reaktion på disse personlige angreb Susanne Crawley har været udsat for. Det er jo ret usædvanligt at et så stort antal trusler rettes mod en – på papiret – ubetydelig person.

“Hvad synes du om angrebet på Susanne Crawley?”

Pelle Arnsbjerg, 32 år, bager: “Jeg er nok ikke den rette at spørge om det her. Jeg er selv dømt for angreb på Susanne Crawley. Det er normalt ikke noget jeg kunne drømme om at gøre, hånden på hjertet, men jeg blev simpelthen drevet op i krog. Så, nej, det er jo ikke så rart at folk kaster sten, men altså, jeg kender den desperation. Jeg kan ikke afvise at jeg truer Susanne Crawley i fremtiden.”

Lone Villum Holst, 58 år, tidligere pædagog: “Det er helt forfærdeligt. Det er jo vildt at lokalpolitik kan fremkalde så store følelser, men det kan det her i Odense. Jeg må jo nok også fortælle at jeg selv er dømt for angreb mod Susanne Crawley. Jeg brændte hendes bil af i 2014, fordi…. ja, I ved hvordan hun er. Pludselig er man ude af kontrol. Men lokalpolitik bør selvfølgelig foregå i fred og ro, som udgangspunkt, ikke?”

Alfred Mortensen, 44 år, key account manager: “Det er både overraskende og rystende, på den ene siiii (side, red.), men også lidt forventeligt på den anden siiii (side, red.). Hun pisser bare folk af. Det heeeelt vildt. Det er som at blive drillet, når hun taler. Som om nogen laver smølfespark på din næse, indtil du eksploderer, ik’? Jeg har selv været i brummeren, fordi jeg skrev trusselsbreve til hende, ik’? Ja, og så ridsede jeg “DU SKAL DØ, DU ER ALLEREDE DØD” på hendes dør ik’? Det slog bare klik. Det er en ærgelig situation.

Malthe Elkjær, 88 år, folkepensionist: “Jeg er på vej hen til hende nu! Og fortælle hende en ting eller to!” (vores medarbejder talte Malthe til ro og kontaktede hans pårørende, som fulgte ham hjem igen)

Det lykkedes ikke for Dagens Blæsers udsendte medarbejder at finde en person, der ikke var dømt for trusler eller hærværk mod Susanne Crawley, men det har med allerstørste sandsynlighed ikke noget at gøre med Susanne Crawleys person og optræden. Jeg er selv blevet smidt ud fra 109 værtshuse, og i alle tilfælde har det ikke været min egen skyld.

Jeg mener faktisk at Susanne Crawley er uden skyld. Jeg læste hendes grundlovstale fra 2016, og hun er tydeligvis rablende vanvittig. Det gav mig faktisk anledning til eftertanke, og jeg mener at multikulturalisme i visse tilfælde bør kategoriseres som en psykisk lidelse. Læser du hendes tale, så er hun for åbne grænser, og blottet for empati for det folk hun uden at blinke vil medvirke til at udrydde. Hun ved det opløser “fællesskabet” (erstatningsord for folket), men taler bare om at invasionen skal glide ned med danskundervisning og integration gennem skolevæsenet. Hun har tabt småkagerne. Jeg anbefaler at man læser hele talen, men se bare dette lille afsnit:

“Hvis man har gode venner, som det er rart at være sammen med, og som bekymrer sig om en, når man er bange og ked af det, og som man selv trøster og deler hemmeligheder med, så er trangen til at søge uden for fællesskabet mindre. Og hvis først man mister drømmen, så mister man også grunden til at leve. Og en skønne dag tager man måske et bombebælte på i håbet om at blive respekteret og måske endda komme til en anden verden, hvor alt er skønnere end på Jorden. Men Jorden er skøn. Skøn og skrøbelig, lige som de mennesker der bebor den. – og har ansvar for den.”

Vi skal skabe fællesskab for de fremmede, og hvis vi fejler og de sprænger os i luften, så er det fordi vi ikke har taget ansvar for integrationen. Kan nogen overbevise mig om at hun ikke er psykisk syg? Jeg ved hvad man gjorde for at løse problemet med kogalskab. Hvad skal der til for at løse problemet med politikergalskab?

Om Claus Boatsinker

Tjek også

Ultra kastede børn for pædofil

I 2019 lavede DR [Danmarks Rådenskab, red.] et børneprogram ved navn “Ultra Smider Tøjet”, hvor …

4
Efterlad et svar

Venligst Log ind for at kommenterer
4 Kommentartråde
0 Tråd kommentarer
2 Følgere
 
Flest stemmer
Hotteste kommentar
4 Kommentarorer
JarlEchberthTom VensterOversætterenLarsLarsen Nylige kommentatorer
  Abonner  
nyeste ældste mest stemt
Informer om
LarsLarsen
Gæst
LarsLarsen

Måske hun har fået flere af Odense’s stakkels borgere til at “miste drømmen” og det er derfor de vælger at kaste med sten og true hende på livet? Jeg tænker at alt ansvar ligger hos hende. Føj for en led “fælleskabs ødelæggende” kattedame.

Oversætteren
Skribent

Hvorfor snakker pressen ikke om alle de gange sådan nogle som os bliver udsat for hærværk, chikane og overfald?

Men udover det, er det jo bare super, at de får lov til at smage deres egen medicin!

Tom Venster
Gæst

Jeg syns det er helt uforståelig at innbyggerne i Odense setter så lite pris på sine lokalpolitkere. Her jobber Susanne Crawley hardt hver bidige dag for å undergrave deres interesser og dette er takken hun får? Det må da gå an å svikte sitt folk på groveste vis uten at de tar det så ille opp. Hvorfor er alle i Odense så hårsåre? De trenger da virkelig ikke å reagere når grusomme kattedamer prøver å forsure livene deres. Jeg syns de faktisk kan ta det liggende nede. Huff.

JarlEchberth
Gæst
JarlEchberth

THE FIRE RISES